A może coś a la niewidoczny dział techniczny na forum, w którym byłby dwa wątki - jeden dla filharmonii/teatru/kina i drugi dla galerii/muzeum, z których dane byłby pobierane do szablonu strony głównej. W wątku dla kina wrzucenie linka z YT skutkowałoby osadzeniem tego materiału w szablonie strony głównej na podstronie filharmonii/teatru/kina, podobnie wrzucenie do drugiego wątku JPGów lub PNGów (kilka obrazów byłoby publikowane jako jedna wystawa) osadzałoby sformatowane imgsy w dedykowanej podstronie galerii. Odpadałby wtedy problem ręcznego wrzucania materiałów do szablonu strony głównej... 🤓Apolinary Montserrat pisze:24 lis 2019, 16:36Może bardziej kino niż teatr, może połączone w jedno. Działanie byłoby pewnie podobne, czyli osadzony materiał np. z YT.Helwetyk Romański pisze:24 lis 2019, 16:05BARDZO mi się podoba ta komplikacja! (Nie jestem jedynie przekonany co do zwrotów, wyłącznie na motywie nieustającego w mikronacjach problemu „na co wydawać pieniądze?”). Wystawy w galeriach — zdecydowanie tak; wystarczyłoby odgórnie ustalić wymagania techniczne co do jakości materiałów i znaleźć dobry, tu już raczej bezpłatny, szablon dla serwisu internetowego. Jeśli chodzi o teatr: tu, przyznaję, nie mam pomysłu na to, jak miałby wyglądać w praktyce?Apolinary Montserrat pisze:24 lis 2019, 14:58
Bardzo dobry pomysł. Można go też troszkę skomplikować i dla osoby, która chciałaby najbardziej zaangażować się w działalność filharmonii, stworzyć mechanizm Pierwszego (Głównego?, Złotego?) Mecenasa, czyli byłaby to osoba, która zorganizowała najwięcej koncertów, powiedzmy polubionych przez jakąś część społeczeństwa, oraz otrzymywałaby zwrot ww. opłaty. Zyskalibyśmy aktywnego działacza na tym polu, ale bez konieczności okładania tego papierem urzędowym. Analogicznie mógłby funkcjonować również teatr, a w podobnej może jakaś galeria?