Działka dla każdego!
- Franklin Garamond • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
- Jezus Ipanienko • Stempel
- Przybysz
- Kontakt:
Działka dla każdego!
Dziękuję, wniosek właśnie powinien już być Czcigodnym Namiestnikom dostarczony przez jednego z moich podsekretarzy.
Ýezus İpanýenko, Krakozə Aútəz İßtrana Raß'señ
Jezus Ipanienko, Głowa Państwa Krakozji Stepowej
Jezus Ipanienko, Głowa Państwa Krakozji Stepowej
- Piotr vel Bocian • Stempel
- Przybysz
Działka dla każdego!
Czcigodni Namiestnicy,
Zwracam się z prośbą o dzierżawę działki nr 13374, która nazywać się będzie Cegonha Wielka.
Zwracam się z prośbą o dzierżawę działki nr 13374, która nazywać się będzie Cegonha Wielka.
Działka dla każdego!
Działka została przyznana i wprowadzona do ksiąg.Piotr vel Bocian pisze: ↑04 kwie 2022, 18:41Czcigodni Namiestnicy,
- Przybysz
Działka dla każdego!
Serdecznie dziękuję!Franklin Garamond pisze: ↑04 kwie 2022, 21:27Działka została przyznana i wprowadzona do ksiąg.Piotr vel Bocian pisze: ↑04 kwie 2022, 18:41Czcigodni Namiestnicy,
- Przybysz
Działka dla każdego!
Odpowiadam na wypowiedź Czcigodnego, ale pytanie kieruję praktycznie do wszystkich:Helwetyk Romański pisze: ↑06 sty 2021, 16:19Na tu i teraz — ścinać drzewa, sadzić warzywa, siać zboże — następnie dostarczać do i sprzedawać w Nowym Brzegu i Starej Hucie. Warto nabyć samochód ciężarowy w Dexmobilu. W ramach trwającej akcji można wytyczać propozycje pierwszych dróg gruntowych. Denary gromadzić, będą w przyszłości potrzebne do bieżącego funkcjonowania.Daniel January von Tauer-Krak pisze: ↑06 sty 2021, 16:11Dobrze, ja mam jeszcze pytanko co można w Pionierze robić i czy można denary z niego na coś wydać?
czy podróż po mapie odbywa się tylko poprzez przeskakiwanie po jednej kratce w dowolnym kierunku, czy jest możliwość szybszego przemieszczania się?
Czy mogę jakoś szybko odnaleźć swoją dzierżawę? Ja wiem, że to zabawa, ale odszukaniem mojego terenu w chwili gdy widzę tylko fragment mapy zajmuje mi godzinę (w rozbiciu na dwa dni) ;) Czy jest jakaś możliwość podglądu całej mapy bym się zorientował gdzie się obecnie znajduję a w którą stronę iść powinienem?
Widziałem, że można ścinać drzewa, obsiać pole i zasadzić warzywa - czy coś jeszcze?
Czy samochód ciężarowy płaci się zdobytymi denarami czy leockimi palatynami?
- Ignats ik Ruth • Stempel
- Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji
Działka dla każdego!
Samochodem po drogach. ;)Piotr vel Bocian pisze: ↑05 kwie 2022, 14:36Odpowiadam na wypowiedź Czcigodnego, ale pytanie kieruję praktycznie do wszystkich:
czy podróż po mapie odbywa się tylko poprzez przeskakiwanie po jednej kratce w dowolnym kierunku, czy jest możliwość szybszego przemieszczania się?
http://pionier.leocja.org/lan.phpPiotr vel Bocian pisze: ↑05 kwie 2022, 14:36Czy mogę jakoś szybko odnaleźć swoją dzierżawę? Ja wiem, że to zabawa, ale odszukaniem mojego terenu w chwili gdy widzę tylko fragment mapy zajmuje mi godzinę (w rozbiciu na dwa dni) ;) Czy jest jakaś możliwość podglądu całej mapy bym się zorientował gdzie się obecnie znajduję a w którą stronę iść powinienem?
- Przybysz
Działka dla każdego!
Jak mógłbym zbudować drogę?Ignats ik Ruth pisze: ↑05 kwie 2022, 14:38Samochodem po drogach. ;)Piotr vel Bocian pisze: ↑05 kwie 2022, 14:36Odpowiadam na wypowiedź Czcigodnego, ale pytanie kieruję praktycznie do wszystkich:
Widzę większą mapę, ale czy da się na niej zobaczyć w którym miejscu jestem, a gdzie znajduje się mój teren?Ignats ik Ruth pisze: ↑05 kwie 2022, 14:38http://pionier.leocja.org/lan.phpPiotr vel Bocian pisze: ↑05 kwie 2022, 14:36Czy mogę jakoś szybko odnaleźć swoją dzierżawę? Ja wiem, że to zabawa, ale odszukaniem mojego terenu w chwili gdy widzę tylko fragment mapy zajmuje mi godzinę (w rozbiciu na dwa dni) ;) Czy jest jakaś możliwość podglądu całej mapy bym się zorientował gdzie się obecnie znajduję a w którą stronę iść powinienem?
Widzę białe kropki i zielone kropki, bez żadnych informacji :)
Działka dla każdego!
Samochód zwiększa zasięg (chyba do 9 kratek), a do tego można poruszać się drogami.
A jak dotrzeć do Cegonhy bez auta? Z dowolnego portu (każda miejscowość nad wodą to port, tak mnie się zdaje) płyniemy do Nowej Leocji. Nowa Leocja na tej dużej mapie z kropkami to trzy kropki na półwyspie.
Stamtąd idziemy na północny-wschód wzdłuż brzegu i pierwsza miejscowość po drodze to jest Cegonha.

A jak dotrzeć do Cegonhy bez auta? Z dowolnego portu (każda miejscowość nad wodą to port, tak mnie się zdaje) płyniemy do Nowej Leocji. Nowa Leocja na tej dużej mapie z kropkami to trzy kropki na półwyspie.
Stamtąd idziemy na północny-wschód wzdłuż brzegu i pierwsza miejscowość po drodze to jest Cegonha.

- Przybysz
Działka dla każdego!
Dziękuję :)Franklin Garamond pisze: ↑05 kwie 2022, 16:00Samochód zwiększa zasięg (chyba do 9 kratek), a do tego można poruszać się drogami.
![]()
Myślałem że ja też jestem nad brzegiem, ale chyba za długo grałem w Civilization..
Czy jest możliwość zamiany lub wydzierżawienia drugiej działki? Zamiast działki nr 13374 poprosiłbym o 13375 :)
A w ogóle to co na mojej działce robi Czcigodny @Helwetyk Romański ? :)
Działka dla każdego!
Dokonałem stosownej korekty w księgach, a Kapitanat Portu Nowy Brzeg wydał zgodę na budowę przystani pasażerskiej.