Działka dla każdego!

Tu dyskutujemy na wszystkie tematy związane z mikronacjami
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Franklin Garamond Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Działka dla każdego!

Post autor: Franklin Garamond »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

Jak najbardziej. Właśnie to pytanie zmotywowało mnie do ruszenia tematu.
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) Franklin Garamond
Awatar użytkownika
Jezus Ipanienko Stempel
Przybysz
Kontakt:

Działka dla każdego!

Post autor: Jezus Ipanienko »

Dziękuję, wniosek właśnie powinien już być Czcigodnym Namiestnikom dostarczony przez jednego z moich podsekretarzy.
Ýezus İpanýenko, Krakozə Aútəz İßtrana Raß'señ
Jezus Ipanienko, Głowa Państwa Krakozji Stepowej
Awatar użytkownika
Piotr vel Bocian Stempel
Przybysz

Działka dla każdego!

Post autor: Piotr vel Bocian »

Czcigodni Namiestnicy,

Zwracam się z prośbą o dzierżawę działki nr 13374, która nazywać się będzie Cegonha Wielka.
Awatar użytkownika

Działka dla każdego!

Piotr vel Bocian pisze:
04 kwie 2022, 18:41
Czcigodni Namiestnicy,

Zwracam się z prośbą o dzierżawę działki nr 13374, która nazywać się będzie Cegonha Wielka.
Działka została przyznana i wprowadzona do ksiąg.
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) Franklin Garamond
Awatar użytkownika
Piotr vel Bocian Stempel
Przybysz

Działka dla każdego!

Franklin Garamond pisze:
04 kwie 2022, 21:27
Piotr vel Bocian pisze:
04 kwie 2022, 18:41
Czcigodni Namiestnicy,

Działka została przyznana i wprowadzona do ksiąg.
Serdecznie dziękuję!
Awatar użytkownika
Piotr vel Bocian Stempel
Przybysz

Działka dla każdego!

Helwetyk Romański pisze:
06 sty 2021, 16:19
Daniel January von Tauer-Krak pisze:
06 sty 2021, 16:11
Dobrze, ja mam jeszcze pytanko co można w Pionierze robić i czy można denary z niego na coś wydać?
Na tu i teraz — ścinać drzewa, sadzić warzywa, siać zboże — następnie dostarczać do i sprzedawać w Nowym Brzegu i Starej Hucie. Warto nabyć samochód ciężarowy w Dexmobilu. W ramach trwającej akcji można wytyczać propozycje pierwszych dróg gruntowych. Denary gromadzić, będą w przyszłości potrzebne do bieżącego funkcjonowania.
Odpowiadam na wypowiedź Czcigodnego, ale pytanie kieruję praktycznie do wszystkich:
czy podróż po mapie odbywa się tylko poprzez przeskakiwanie po jednej kratce w dowolnym kierunku, czy jest możliwość szybszego przemieszczania się?
Czy mogę jakoś szybko odnaleźć swoją dzierżawę? Ja wiem, że to zabawa, ale odszukaniem mojego terenu w chwili gdy widzę tylko fragment mapy zajmuje mi godzinę (w rozbiciu na dwa dni) ;) Czy jest jakaś możliwość podglądu całej mapy bym się zorientował gdzie się obecnie znajduję a w którą stronę iść powinienem?
Widziałem, że można ścinać drzewa, obsiać pole i zasadzić warzywa - czy coś jeszcze?
Czy samochód ciężarowy płaci się zdobytymi denarami czy leockimi palatynami?
Awatar użytkownika
Ignats ik Ruth Stempel
Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji

Działka dla każdego!

Post autor: Ignats ik Ruth »

Piotr vel Bocian pisze:
05 kwie 2022, 14:36
Odpowiadam na wypowiedź Czcigodnego, ale pytanie kieruję praktycznie do wszystkich:
czy podróż po mapie odbywa się tylko poprzez przeskakiwanie po jednej kratce w dowolnym kierunku, czy jest możliwość szybszego przemieszczania się?
Samochodem po drogach. ;)
Piotr vel Bocian pisze:
Czy mogę jakoś szybko odnaleźć swoją dzierżawę? Ja wiem, że to zabawa, ale odszukaniem mojego terenu w chwili gdy widzę tylko fragment mapy zajmuje mi godzinę (w rozbiciu na dwa dni) ;) Czy jest jakaś możliwość podglądu całej mapy bym się zorientował gdzie się obecnie znajduję a w którą stronę iść powinienem?
http://pionier.leocja.org/lan.php
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
(—) Ignats Urban ik Ruth
Lᴇᴏᴄᴋᴀ Pᴀʀᴛɪᴀ Fᴀsᴢʏsᴛóᴡ Jᴇ̨ᴢʏᴋᴏᴡʏᴄʜ
Awatar użytkownika
Piotr vel Bocian Stempel
Przybysz

Działka dla każdego!

Ignats ik Ruth pisze:
05 kwie 2022, 14:38
Piotr vel Bocian pisze:
Samochodem po drogach. ;)
Jak mógłbym zbudować drogę?
Ignats ik Ruth pisze:
05 kwie 2022, 14:38
Piotr vel Bocian pisze:
http://pionier.leocja.org/lan.php
Widzę większą mapę, ale czy da się na niej zobaczyć w którym miejscu jestem, a gdzie znajduje się mój teren?
Widzę białe kropki i zielone kropki, bez żadnych informacji :)
Awatar użytkownika

Działka dla każdego!

Samochód zwiększa zasięg (chyba do 9 kratek), a do tego można poruszać się drogami.

A jak dotrzeć do Cegonhy bez auta? Z dowolnego portu (każda miejscowość nad wodą to port, tak mnie się zdaje) płyniemy do Nowej Leocji. Nowa Leocja na tej dużej mapie z kropkami to trzy kropki na półwyspie.
Stamtąd idziemy na północny-wschód wzdłuż brzegu i pierwsza miejscowość po drodze to jest Cegonha.

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) Franklin Garamond
Awatar użytkownika
Piotr vel Bocian Stempel
Przybysz

Działka dla każdego!

Franklin Garamond pisze:
05 kwie 2022, 16:00
Samochód zwiększa zasięg (chyba do 9 kratek), a do tego można poruszać się drogami.

A jak dotrzeć do Cegonhy bez auta? Z dowolnego portu (każda miejscowość nad wodą to port, tak mnie się zdaje) płyniemy do Nowej Leocji. Nowa Leocja na tej dużej mapie z kropkami to trzy kropki na półwyspie.
Stamtąd idziemy na północny-wschód wzdłuż brzegu i pierwsza miejscowość po drodze to jest Cegonha.

Obrazek
Dziękuję :)
Myślałem że ja też jestem nad brzegiem, ale chyba za długo grałem w Civilization..
Czy jest możliwość zamiany lub wydzierżawienia drugiej działki? Zamiast działki nr 13374 poprosiłbym o 13375 :)

A w ogóle to co na mojej działce robi Czcigodny @Helwetyk Romański ? :)
Awatar użytkownika

Działka dla każdego!

Dokonałem stosownej korekty w księgach, a Kapitanat Portu Nowy Brzeg wydał zgodę na budowę przystani pasażerskiej.
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) Franklin Garamond
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rynek w Nowym Brzegu”