Zjazd 2026 - 7-9.08.2026 r., Porażyn
- Krzysztof Windsor • Stempel
- Obywatel
Pięknie, muszę w tym roku się zjawić, konicznie!
HM Krzysztof Windsor-Windsachen

- Orjon Surma • Stempel
- Dyspozytor Palatynatu Leocji
Żebyśmy się dobrze zrozumieli - jedynka ośrodek, pałac czy "dziupla", czymkolwiek ona jest? Śniadanie uwzględniać?Pavel van der Gibson pisze: ↑31 mar 2026, 15:36Wstępnie zapisuje się na jedynkę na 2 noce. Już mi koliduje z wyjazdem, ale będę walczył żeby za trzecim podejściem mi się udało dotrzeć xd
Informacyjnie również ceny wszystkich możliwych opcji, bo i tak musiałem zrobić arkusz:

W takim razie proszę o rezerwację jedynki - najlepiej "pałac", ale jak nie będzie miejsca to może być jakaś "pośledniejsza" jedynka (hotel, dziupla). Ze śniadaniem oczywiście...
- Pavel van der Gibson • Stempel
- Przybysz
Jedynka pałac, ale przyjmę każdą.Orjon Surma pisze: ↑31 mar 2026, 16:07Żebyśmy się dobrze zrozumieli - jedynka ośrodek, pałac czy "dziupla", czymkolwiek ona jest? Śniadanie uwzględniać?Pavel van der Gibson pisze: ↑31 mar 2026, 15:36Wstępnie zapisuje się na jedynkę na 2 noce. Już mi koliduje z wyjazdem, ale będę walczył żeby za trzecim podejściem mi się udało dotrzeć xd
Były Kanclerz Księstwa Sarmacji
- Orjon Surma • Stempel
Formalnie, z tego co widzę po wykazie pokoi dostępnym na stronie (https://oswporazyn.poznan.lasy.gov.pl/noclegi, pod cennikiem - plik Worda), w pałacu jest tylko jedna jedynka, a reszta to dwójki, ale myślę że nie byłoby problemu wziąć dwójki jako jedynki (no ale to będzie kosztować pewnie ekstra).
Z mojej strony nie ma problemu... może być dwójka jako jedynka. Ceny są tak niskie, że i trójka jako jedynka nie jest problemem.Orjon Surma pisze: ↑31 mar 2026, 17:57...ale myślę że nie byłoby problemu wziąć dwójki jako jedynki (no ale to będzie kosztować pewnie ekstra).
- Franklin Garamond • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Możemy opracować jakąś mapkę poglądową? Gdzie knajpy, gdzie sklepy, gdzie zbiorkom, gdzie ośrodek?Orjon Surma pisze: ↑31 mar 2026, 14:39Porażyn to obszar wiejski, więc the best I can do is hot dog in Żabka. Kebab to domeny wymienionych wcześniej miast.Anastasia Windsachen pisze: ↑31 mar 2026, 14:22A jakieś inne knajpy czy coś? Kebab u pana Turka albo coś?Orjon Surma pisze: ↑31 mar 2026, 13:44Niestety strona ośrodka jest w tym względzie wybitnie nieinformacyjna. Inne strony mówią, że niby obiady są, ale trzeba będzie się zorientować w tej sprawie.Franklin Garamond pisze: ↑31 mar 2026, 13:29Przy okazji, jak tam oferta gastronomiczna w ośrodku i okolicach w kontekście obiadowym?
Jeśli chodzi o okolice - tuż obok jest restauracja Gniazdo Dębów, można też ewentualnie rozpatrzyć coś w Opalenicy (miasto 10 km od ośrodka) lub Nowym Tomyślu (15 km).
- Orjon Surma • Stempel
Proszę bardzo: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit? ... sp=sharing. Nie zaznaczałem jedynie sklepów w Opalenicy i Nowym Tomyślu, bo tego można się mniej więcej domyślić na bazie wcześniejszych zjazdów. Nie zagwarantuję, że czegoś nie brakuje, zwłaszcza w miastach, ale to co widziałem - dodałem.Franklin Garamond pisze: ↑31 mar 2026, 20:16Możemy opracować jakąś mapkę poglądową? Gdzie knajpy, gdzie sklepy, gdzie zbiorkom, gdzie ośrodek?
- Krzysztof Windsor • Stempel
- Obywatel
To ja wstępnie dwójka pałac i śniadanie :D
HM Krzysztof Windsor-Windsachen

- Orjon Surma • Stempel
- Alfred Fabian von Tehen-Dżek • Stempel
- Przybysz
Wstępnie się piszę, nie przeszkadza mi czwórka, dostosuję się do potrzeb. Potwierdzę po świętach. Ze śniadania też skorzystam, rok temu było na krzywy pysk, bo nie planowałem korzystać, ale wiadomo, człowiek mądrzeje z czasem