A śniadanie jest w formie bufetu? Jeśli tak, to chyba oba dni 8:30 są ok? Jak ktoś zamuli, to zawsze może przyjść później. A osoby wyjeżdżające wcześniej, zjeść przed podróżą. No ale to już kwestia tego, o której kto wyjeżdża 🙂
Zjazd 2026 - 7-9.08.2026 r., Porażyn
- Franklin Garamond • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Szanowni,
szybkie pytanie. W zeszłym roku był ponoć problem z tym, że nie było wystarczająco zdjęć?
Tak się składa, że mogę przytachać sprzęt fotograficzny, robię zawodowo foto ślubne i chrzty xD. W sensie robię zdjęcia imprezujących ludzi i wyłuskuję z tego fotogeniczne momenty. Tzn. nie mam przyjemności fotografowania groteski typu opierdalanie kiełbachy z grilla albo wybitnie najebani ludzie.
Pytanie jaki procent osób będzie kategorycznie przeciwko byciu fotografowanym. Nie widzę sensu zabawy w to, jeżeli ponad połowa nie będzie chciała w ogóle się na zdjęciach pojawiać. *Wtedy skupię się na łojeniu wódy, zamiast biegać z aparatem*. Zdjęć klasycznie publikować nie planuję, ale zakładam, że Ci, którzy chcą się fotografować, mają prawo otrzymać całość zdjęć z weekendu. Nie mam potem wpływu czy takie foty wypłyną, pewnie wewnętrznie *tak*.
Także jakbyście się na to zapatrywali?
szybkie pytanie. W zeszłym roku był ponoć problem z tym, że nie było wystarczająco zdjęć?
Tak się składa, że mogę przytachać sprzęt fotograficzny, robię zawodowo foto ślubne i chrzty xD. W sensie robię zdjęcia imprezujących ludzi i wyłuskuję z tego fotogeniczne momenty. Tzn. nie mam przyjemności fotografowania groteski typu opierdalanie kiełbachy z grilla albo wybitnie najebani ludzie.
Pytanie jaki procent osób będzie kategorycznie przeciwko byciu fotografowanym. Nie widzę sensu zabawy w to, jeżeli ponad połowa nie będzie chciała w ogóle się na zdjęciach pojawiać. *Wtedy skupię się na łojeniu wódy, zamiast biegać z aparatem*. Zdjęć klasycznie publikować nie planuję, ale zakładam, że Ci, którzy chcą się fotografować, mają prawo otrzymać całość zdjęć z weekendu. Nie mam potem wpływu czy takie foty wypłyną, pewnie wewnętrznie *tak*.
Także jakbyście się na to zapatrywali?
- Orjon Surma • Stempel
- Dyspozytor Palatynatu Leocji
Dobre pytanie, na które odpowiedź poznam chyba dopiero w poniedziałek. Byłoby dziwne, gdyby nie było.
Dla mnie okej.
- Helwetyk Romański • Stempel
Bardzo.
Z braku odmiennych głosów, tak jutro będę ustalał.Franklin Garamond pisze: ↑31 lip 2026, 16:17A śniadanie jest w formie bufetu? Jeśli tak, to chyba oba dni 8:30 są ok?
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
W zasadzie to propozycja Pierwszego Namiestnika, ale pomysł w całej rozciągłości popieram. W międzyczasie propozycja wycieczki urosła jeszcze o opcjonalny przystanek powrotny w Nowym Tomyślu (można jechać stację dalej do Porażyna, nie przesiadając się), ze szczególnym wskazaniem na Muzeum Wikliniarstwa i Chmielarstwa.Orjon Surma pisze: ↑31 lip 2026, 13:45@Pewien anonimowy Namiestnik zamierza zorganizować w sobotę wyprawę do Świebodzina (wstępnie wyjazd pociągiem 9:36, z przesiadką w Zbąszynku - na miejscu 10:43), więc propozycja na sobotę to 8:30, w niedzielę może być później.
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
- Alfred Fabian von Tehen-Dżek • Stempel
- Przybysz
Ja nie tyle jestem za, co nie mam nic przeciwko, chętnie pamiątkę w takiej formie przygarnę.
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Obywatel honorowy
Gdyby ktoś potrzebował jakiejś podwózki w godzinach 16-19 w piątek to dajcie znać, może uda mi się tak zorganizować dojazd, żeby kogoś podrzucić.
Edit:
Zapomniałem dopisać, że mowa o poznańskim dworcu kolejowym. Inne miejsca w obrębie Poznania też mogę ogarnąć.
Edit:
Zapomniałem dopisać, że mowa o poznańskim dworcu kolejowym. Inne miejsca w obrębie Poznania też mogę ogarnąć.
…oraz o wariant z Międzyrzeczem (Pomnik Historii) zamiast Nowego Tomyśla. 🙃Helwetyk Romański pisze: ↑02 sie 2026, 19:14W zasadzie to propozycja Pierwszego Namiestnika, ale pomysł w całej rozciągłości popieram. W międzyczasie propozycja wycieczki urosła jeszcze o opcjonalny przystanek powrotny w Nowym Tomyślu (można jechać stację dalej do Porażyna, nie przesiadając się), ze szczególnym wskazaniem na Muzeum Wikliniarstwa i Chmielarstwa.Orjon Surma pisze: ↑31 lip 2026, 13:45@Pewien anonimowy Namiestnik zamierza zorganizować w sobotę wyprawę do Świebodzina (wstępnie wyjazd pociągiem 9:36, z przesiadką w Zbąszynku - na miejscu 10:43), więc propozycja na sobotę to 8:30, w niedzielę może być później.
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
- Orjon Surma • Stempel
- Dyspozytor Palatynatu Leocji
Mój wstępny plan (tzn. taki, na który kupiłem bilety) zakłada przybycie do Porazyna o 17:29 (w Poznaniu byłbym 16:11). O ile dobrze kojarzę @Alfred Fabian von Tehen-Dżek ląduje w podobnej porze.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑02 sie 2026, 20:09Gdyby ktoś potrzebował jakiejś podwózki w godzinach 16-19 w piątek to dajcie znać, może uda mi się tak zorganizować dojazd, żeby kogoś podrzucić.
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Obywatel honorowy
Ja nie wiem o której skończę pracę, stąd te widełki... No, ale w razie co będziemy w kontakcie.Orjon Surma pisze: ↑02 sie 2026, 23:01Mój wstępny plan (tzn. taki, na który kupiłem bilety) zakłada przybycie do Porazyna o 17:29 (w Poznaniu byłbym 16:11). O ile dobrze kojarzę @Alfred Fabian von Tehen-Dżek ląduje w podobnej porze.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑02 sie 2026, 20:09Gdyby ktoś potrzebował jakiejś podwózki w godzinach 16-19 w piątek to dajcie znać, może uda mi się tak zorganizować dojazd, żeby kogoś podrzucić.