Chyba tak czy inaczej potwierdzenia muszą być zapisane, inaczej chyba nie działałoby wyświetlanie obrazków przez [img]?
Tak jest, ale generują się przy pierwszym użyciu. Więc gdy (jeśli…) usiądę do tematu, skasuję wszystkie stare hurtowo, a gdzie się będą miały pojawić ponownie — pojawią się odtworzone, z właściwymi dla dat przelewów potwierdzeniami.
Odsyłacze do potwierdzeń zostaną, oczywiście, bez zmian.
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan LEOCKA PARTIA FASZYSTÓWJĘZYKOWYCH
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy. IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
Tak jest, ale generują się przy pierwszym użyciu. Więc gdy (jeśli…) usiądę do tematu, skasuję wszystkie stare hurtowo, a gdzie się będą miały pojawić ponownie — pojawią się odtworzone, z właściwymi dla dat przelewów potwierdzeniami.
Doobrze, ale czy samo wywołanie adresu do potwierdzenia spowoduje wygenerowanie się obrazka? Chodzi mi o to – czy nie poznikają?
Doobrze, ale czy samo wywołanie adresu do potwierdzenia spowoduje wygenerowanie się obrazka? Chodzi mi o to – czy nie poznikają?
Tak właśnie to działa. Poznikają — na kilka(naście) sekund potrzebnych na ponowne wygenerowanie. 😉
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy. IGNATS IK RUTH
Chyba tak czy inaczej potwierdzenia muszą być zapisane, inaczej chyba nie działałoby wyświetlanie obrazków przez [img]?
Odsyłacze do potwierdzeń zostaną, oczywiście, bez zmian.
A nie mogą się generować w locie, bez zapisywania? Wtedy miejsce będzie zaoszczędzone, a prawdę powiedziawszy, nikt tego na serwerze nie potrzebuje.
Ambasador Królestwa Voxlandu (—) Sheldon Anszlus Lovelace-Robingren
A nie mogą się generować w locie, bez zapisywania?
Zbyt długo się generują — mocny helwetyzm. Pole do optymalizacji, na pewno, jest, ale wydaje mi się, że nie na tyle duże, żeby czas oczekiwania pozostał niezauważalny.
Wtedy miejsce będzie zaoszczędzone, a prawdę powiedziawszy, nikt tego na serwerze nie potrzebuje.
Myślę, że gdy (jeśli…) w końcu Matka Prokastynacja ześle iskrę do tematu „okresów ważności” potwierdzeń, za ciosem wdrożę automatyczne kasowanie wydruków starszych niż 30 dni.
6 PLN-ów miesięcznie. 72 zł za rok (z podatkiem). 20 GB. Darmowa rejestracja domeny polskiej. Nic tylko brać!
Już chciałem siadać do Excela i zestawić oferty z tego wątku, ale… nie ma czego liczyć. Jedyne, co jest tutaj niepokojące, to recenzje sprzed lat, choć też i wydaje się, że sytuacja zmieniła się na lepsze. Tak czy inaczej, obecnie jest to zdecydowany faworyt w konkurencji nowego domu dla Kustosza. Zwłaszcza, że w pierwszym roku można użyć kodu „PROMO50”, więc roczny koszt zamyka się w 48 zł.
Już nie pamiętam kiedy, wyrejestrowałem sobie domenę Fenocji i przeniosłem do Hostido. Żeby uzyskać kod authinfo, trzeba wysłać maila, odpowiadają z formularzem do druku, wypełnij, zeskanuj i wyślij. Wtedy jeszcze dostaniesz info, że są najtańsi (💩-prawda, jak już wiemy) i dopiero odpowiedni kod. No to co, napisałem że sory, rezygnuję i elo.
(paragraf poprzedni dla kontekstu = dzięki przeniesieniu domeny wiedzą, że rezygnuję z nich)
Razem z domeną przeniosłem serwer. Teraz nadchodzi październik, czyli miesiąc w którym trzeba opłacić zakupiony serwer. Ale cóż, już nie potrzebuję, a nie ma innej formy rezygnacji niż po prostu nieopłacenie pro formy. No to można by było powiedzieć, że wywalone? No, właśnie, nie do końca.
Chyba od dwóch/trzech dni codziennie dostaję maila z przypomnieniem, że mam fakturkę do opłacenia (termin jakoś do 10 paź). Wczoraj dostałem dwie wiadomości – druga pytała o opinię na temat usług, nawet nie otworzyłem. Ale zaś dzisiaj! Siedzę sobie na matematyce. Wiecie, równanie kwadratowe, wyróżnik trójmianu kwadratowego, wszystko ładnie bam. A tu nagle telefon. Mówiąc, że dzwoni mama (dodając, że pilne, bo przecież jak to rodzic może na lekcji dzwonić!) wychodzę. Numer nieznany, ale spodziewałem się, że mogę dostać takie połączenia, to odbieram.
W słuchawce słyszę: Dzień dobry, (niesłyszalne), hosting SEOHOST. Czy rozmawiam z panem [...], usługobiorcą usługi? [Tak, domyślam się, że chodzi o opłacenie usług. Rezygnuję z nich, dlatego pozostawiam fakturę nieopłaconą] Wie Pan co, nawet nie o to chodzi. Chciałabym zapytać, czy podczas korzystania z usług pojawiły się jakieś trudności...
No nie czytałem regulaminu, ale nie kojarzę żebym wyrażał osobną zgodę na marketing telefoniczny XD