Pozdrawiam,Ignats ik Ruth pisze: ↑24 sty 2023, 0:00Myślę, że pani redaktorka nie spytała z rozmysłem, gdyż ponieważ ten mniej Czcigodny też tak pisze. :cKarolina von Lichtenstein pisze: ↑23 sty 2023, 23:34Zabrakło pytania o przyczynę stawiania przecinka po „Pozdrawiam”.Ignats ik Ruth pisze: ↑23 sty 2023, 12:11Panie Szymonie, Zofia Szoken-Gomułkowa, Haarec.
1. Czym jest routing?
2. Czy globalny oznacza: „najwyższego poziomu”, „(ogólno)światowy”, czy jeszcze coś innego?
Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Przerwa w dostawie Leocji (odwołana)
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Ignats ik Ruth • Stempel
- Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji
- Franklin Garamond • Stempel
- Karolina von Lichtenstein • Stempel
- Obywatel honorowy
Nie pozdrawiam
(—) Karolina von Lichtenstein-Roumaine
Królowa Seniorka Dreamlandu i Scholandii, Królowa Matka Elderlandu, Dama dreamlandzkiego Orderu Czerwonego Orła, Diuczessa-Wspomożycielka Sarmacji, Diuczessa Tysiąclecia, Matka Karmicielka, Patronka Turystyki Pieszej, była Regentka i Kanclerka Księstwa Sarmacji, diuczessa Heidesheim, markiza Vankinner, baronessa Sarmacji, podporucznik w rezerwie Książęcych Sił Zbrojnych, honorowa obywatelka Królestwa Teutonii, Rzeczpospolitej Sclavińskiej, Gellonii i Starosarmacji, prawie została żoną Piotra Abogarda Scholandzkiego
Królowa Seniorka Dreamlandu i Scholandii, Królowa Matka Elderlandu, Dama dreamlandzkiego Orderu Czerwonego Orła, Diuczessa-Wspomożycielka Sarmacji, Diuczessa Tysiąclecia, Matka Karmicielka, Patronka Turystyki Pieszej, była Regentka i Kanclerka Księstwa Sarmacji, diuczessa Heidesheim, markiza Vankinner, baronessa Sarmacji, podporucznik w rezerwie Książęcych Sił Zbrojnych, honorowa obywatelka Królestwa Teutonii, Rzeczpospolitej Sclavińskiej, Gellonii i Starosarmacji, prawie została żoną Piotra Abogarda Scholandzkiego
- Michał F. Lubomirski-Lisewicz • Stempel
- Rzeczpospolita Obojga Narodów
Z wyrazami,
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Stolnik podlaski
Rector Universitatis Cracoviensis
Regimentarz wojsk litewskich
Stolnik podlaski
Przestańcie mi przecinek szkalować!
Czytam i czytam, faktycznie tak jest. Ale jak dla mnie zwrot "Pozdrawiam..." sugeruje, że ja pozdrawiam inną osobę, wskazaną po zwrocie. Zaś "Pozdrawiam,..." wskazuję, iż to osoba wymieniona po zwrocie jest właśnie tym pozdrowicielem(?).
Pozdrawiam,
Czytam i czytam, faktycznie tak jest. Ale jak dla mnie zwrot "Pozdrawiam..." sugeruje, że ja pozdrawiam inną osobę, wskazaną po zwrocie. Zaś "Pozdrawiam,..." wskazuję, iż to osoba wymieniona po zwrocie jest właśnie tym pozdrowicielem(?).
Pozdrawiam,
- Michał F. Lubomirski-Lisewicz • Stempel
- Rzeczpospolita Obojga Narodów
Ja także kiedyś stosowałem ten przecinek, ale w końcu z niego zrezygnowałem.
Patrząc po mojej uczelnianej korespondencji emailowej, przestałem go pisać gdzieś w grudniu 2021 roku i się w miarę przyzwyczaiłem.
Patrząc po mojej uczelnianej korespondencji emailowej, przestałem go pisać gdzieś w grudniu 2021 roku i się w miarę przyzwyczaiłem.
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Stolnik podlaski
Stolnik podlaski
- Anastasia Windsachen • Stempel
- Dowódca Gwardii Palatynatu Leocji
Mam podobny tok rozumowania, dlatego zawsze kończąc daną wypowiedź słowami, jak "Pozdrawiam, z życzeniami zdrowia, z szacunkiem, etc." daję po nich przecinek. Istnieje drugie rozwiązanie - samo imię lub imię i nazwiskoBenji pisze: ↑27 sty 2023, 20:49Przestańcie mi przecinek szkalować!
Pozdrawiam,
(—) Anastasia Windsachen, Generalissima Leocji
No bo co ludzie powiedzom!?
W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
- Ignats ik Ruth • Stempel
- Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji
- Franklin Garamond • Stempel
Przecinek ma znaczenie. No chyba że ktoś nie widzi różnicy między let's eat, grandma a let's eat grandma 😅
- Anastasia Windsachen • Stempel
- Dowódca Gwardii Palatynatu Leocji
Przecinki w angielskim to w ogóle zagadnienie, które chcę w końcu dla własnego rozwoju językowego poruszyć bo ze szkoły i własnego doświadczenia wiem, że to u nich rzadkość.
(—) Anastasia Windsachen, Generalissima Leocji
No bo co ludzie powiedzom!?