Cześć wszystkim. Trafiłem tu trochę przypadkiem i na razie rozglądam się, co i gdzie.
Nie mam dotąd zadnych doswiadczen z mikronacjami, rozumiem że to cos na zasadzie gry.
W realu interesuje się książkami, trochę filozofią, i piłką nożna, stąd wybrałem sobie akurat takie imię.
Cześć
-
- Przybysz
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Cześć
Czołem!
Mikronacje są specyficznymi społecznościami, funkcjonującymi na wielu płaszczyznach w konwencji realnych krajów. Jeśli nas porównać do gier, najbliższe będą MMO, z tą różnicą, że nie ma u nas ani odgórnie wyznaczonych ról, ani jakkolwiek rozumianej możliwości „wygranej”.
Rozgość się i zadawaj wiele pytań.
Witamy!
Mikronacje są specyficznymi społecznościami, funkcjonującymi na wielu płaszczyznach w konwencji realnych krajów. Jeśli nas porównać do gier, najbliższe będą MMO, z tą różnicą, że nie ma u nas ani odgórnie wyznaczonych ról, ani jakkolwiek rozumianej możliwości „wygranej”.
Rozgość się i zadawaj wiele pytań.
Witamy!
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Franklin Garamond • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
- Ignats ik Ruth • Stempel
- Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji
Cześć
Dzień dobry! ❤
Marcelo Bielsa vibes. ;PAdriano Soria pisze: ↑02 lis 2022, 12:10W realu interesuje się książkami, trochę filozofią, i piłką nożna
- Anastasia Windsachen • Stempel
- Dowódca Gwardii Palatynatu Leocji
Cześć
Tak, jak Pan Namiestnik powiedział i sam zauważyłeś - mikronacje to specyficzna społeczność. Mieszanka zarówno gry przeglądarkowej (przelewanie wirtualnej waluty, kolekcjonerstwo znaczków, jakieś proste systemy gospodarcze, jak statki czy giełdy) oraz RPG. MMO hmmm, pasuje i to, ale ja zawsze postrzegałam, jako RPG na pełnej. Przychodzisz i zaczynasz działać w kierunku, który lubisz. Możesz być wojskowym, poprzez opisywanie swoich poczynań, możesz być naukowcem, który odkrywać historię, kulturę (jako, że wciąż ją spisujemy to, co wymyślisz to zapewne zostanie uznane za fakt), głębiny oceanów, a może coś na ziemiach Leocji? Chcesz być biznesmenem? Przydział dzierżawy, Nowobrzeski Okręg Przemysłowy lub działka w Nowym Brzegu (tutaj dobra rada - jeżeli chcesz zwizualizować budynek w mieście, mamy jedną zasadę, która jest po to by dbać o narracyjną jednolitość - max 3 piętra i w miarę stary 😀). Chcesz prowadzić własną dzierżawę (coś, jak wieś lub po prostu jakieś zabudowania)? Zgłoś się po przydział i działaj! Lubisz piłkę nożną tak? No to patrz! Mamy ligę piłkarską, co prawda już wyładowaną drużynami, ale być może coś się zwolni w kolejnym sezonie? Jeśli nie to zawsze możesz reprezentować Leocję w innej lidze. Jeśli tylko masz jakieś pytania - zadawaj, a my pomożemy!
- Apolinary Montserrat • Stempel
- Przewodniczący Leockiej Akademii Nauk
Cześć
Witamy serdecznie w Leocji! 🙂
prof. Apolinary Montserrat OL LAN
Przewodniczący Leockiej Akademii Nauk
Dyrektor Centralnego Szpitala Wojskowego
Redaktor naczelny Głosu Leocji
Dyrektor Centralnego Szpitala Wojskowego
Redaktor naczelny Głosu Leocji
W Leocji rzeczy niemożliwe robimy od ręki,
na cuda trzeba chwilkę poczekać.