[RONINO] Leo Trans - firma przewozowa.

Opiekun: Ronon Dex

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

Post autor: Ronon Dex »

W Ronino powstała niedawno nowa firma, tym razem zajmująca się transportem kołowym nazywa się - Leo Trans.

Obrazek

Co prawda dotychczas jakoś z sobie z tym radziłem, bazując na pojazdach z Dexmobilu, ale chyba nadszedł czas na unowocześnienie tego wszystkiego, bo stare ciężarówki z wojskowego demobilu to już w rozwijającej się Leocji pewien przeżytek.

Motorem napędowym powstania firmy, a w zasadzie leockiego oddziału większej całości było założenie jakiś czas temu w Konfederacji Stanów Arcadii przedsiębiorstwa o nazwie Ronon Dex Trucking Company *. W zamyśle ma ono zasięg międzynarodowy i otwiera oddziały w poszczególnych krajach.

Obrazek

Obrazek

Przyszedł czas i na Palatynat Leocji.

Pierwotnie sprowadziliśmy trzy pojazdy wprost z Arcadii...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

... ale niestety ten rodzaj ciągnika siodłowego niezbyt się sprawdził na niewielkiej wyspie - to maszyna na długie trasy w Arcadii czy Nan Di. Jednak od czegoś trzeba było zacząć... obecnie został w Ronino tylko jeden taki pojazd, raczej jako ciekawostka - pozostałe wróciły do naszego oddziału Monster Logistic w Arcadii.

Bardzo szybko zamówiliśmy w Nan Di nowoczesne ciężarówki wytworzone wg zupełnie innych wymagań.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Transport opieramy głownie na zwykłych ("singlowych") ciężarówkach, ale kilka ciągników siodłowych też posiadamy - typowe 6x4 oraz dwie w układzie 10x6 do pracy z przyczepami niskopodwoziowymi transportującymi np. ciężkie maszyny budowlane (wszak w Loecji budów nie brakuje).

Najważniejszym rodzajem działalności Leo Trans jest współpraca z siecią sklepów "Lewek" i transport ich towarów:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

*) Zdaje sobie sprawę, że Palatynacie Leocji jest pewnego rodzaju "alergia" na nazwy angielskie, ale akurat Arcadia, gdzie powstała ta działalność naśladuje "amerykańskie klimaty", na tej samej zasadzie co w Nan Di są "chińskie klimaty" i nazwy często nawiązujące do chińskich. Ale już leocki oddział to "Leo", a nie "Lion"...
Obrazek
Awatar użytkownika
Hawert Sroczyński Stempel
Obywatel

Post autor: Hawert Sroczyński »

Nie szukacie kierowców?
/-/ Hewret z Gerwenu
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

HzG pisze:
31 lip 2024, 22:28
Nie szukacie kierowców?
Czemu nie? A jeździsz w ETS2 (Leo Trans) / ATS (Monster Logistic i Tiger Express) czy jakoś tak narracyjnie byś chciał?
Obrazek
Awatar użytkownika
Obywatel

Mogę jeździć tu i tu, nawet na Trucksbooku możemy się kontraktować. :)
/-/ Hewret z Gerwenu
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel
Dowódca Gwardii Palatynatu Leocji

Post autor: Anastasia Windsachen »

Na samej vanilli jeździsz czy z dodatkami? Oprócz Bałkańskiego (który jeśli jest tam Dubrovnik to idealnie by pasował do Nowego Brzegu) mam wszystkie. Można by odkurzyć stare Volvo jeśli zapis dalej istnieje i pojeździć w ramach Leocji.
(—) Anastasia Windsachen, Generalissima Leocji
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
No bo co ludzie powiedzom!?

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika
Obywatel

DLC Jugosła... znaczy się West Balkans również mam. :)
/-/ Hewret z Gerwenu
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

Ja bawię się od czasu do czasu zarówno ATS, jak ETS2 - wszystkie DLC do obu gier mam, ale w zasadzie pojazdy w ATS to raczej trucki (HK900 i Pete) Jona Rudy oraz ten darmowy Kenworth K200 (bo jest super, ale bez tego psującego rozszerzenia BSA).

W przypadku ETS2 to raczej "defautowa" Scania (ale z modami) oraz różne mody dotyczące tej marki... w tym też singlowe.
Obrazek
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel
Dowódca Gwardii Palatynatu Leocji

Post autor: Anastasia Windsachen »

HzG pisze:
14 sie 2024, 17:20
DLC Jugosła... znaczy się West Balkans również mam. :)
Łatwiej Jugosławia powiedzieć niż wymieniać wszystkie te państwa i państewka. Ale muszę przyznać, że przez jedną grę tak mi się wryły pewne nazwy, że jako osoba urodzona po 2000 roku to wciąż zdarza mi się mylić i mówić Czechosłowacja, Jugosławia albo Litwie za stolicę dawać Kowno...

Ale wracając, jeżeli dodatki nie grają roli to można puścić .zip z malowaniem dla naczepy i się ogarnie jakąś narrację z autostrady. ATS zaś kusi dla Voxlandu, bo tam to kanadyjskie i północnych stanów klimaty...
(—) Anastasia Windsachen, Generalissima Leocji
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
No bo co ludzie powiedzom!?

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

Anastasia Windsachen pisze:
15 sie 2024, 1:33
Ale wracając, jeżeli dodatki nie grają roli to można puścić .zip z malowaniem dla naczepy i się ogarnie jakąś narrację z autostrady.
Nie ma problemu, mogę przesłać, ale ponieważ nie kombinowałem ze sklejeniem dodatku, a po prostu przerobiłem istniejący to tylko prywatnie - bo zgodnie z zasadami nie upubliczniam czyjejś pracy, którą sobie prywatnie zmodyfikowałem.

A co do dodatki nie grają roli to jeżeli chodzi o Leocję, to dorzuciłem sobie jeden (choć akurat nie jestem miłośnikiem nowych map - te co są w oficjalnych DLC-ach mi starczają z nawiązką) - taki, który dodaje Gotlandię.

A co do braku dodatków, to sama ciężarówka (Scania z tymi napisami) nie jest defaultowa, ale jest z dodatku RJL.
Anastasia Windsachen pisze:
15 sie 2024, 1:33
ATS zaś kusi dla Voxlandu, bo tam to kanadyjskie i północnych stanów klimaty...
Podobnie jak w przypadku Konfederacji Stanów Arcadii też bardziej pasuje ATS.

Inna sprawa, że jest jeden fajny dodatek (w sumie pewnie niejeden taki jest, ale akurat mnie spodobał się tylko jeden), który implementuje moją ulubioną ciężarówkę amerykańską czyli Kenwortha W900 do ETS2. Powstała w moim kompie śmieszna sytuacja, bo do ATS-a używam w zasadzie już tylko dodatków z pojazdami w tym właśnie "Highway Killer", a defaultowy W900 u mnie jest już tylko w ETS2. 😜
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ronino i Sokolnica”