Międzynarodowy Bank Pollinu: propozycje usprawnień
- Michał F. Lubomirski-Lisewicz • Stempel
- Rzeczpospolita Obojga Narodów
To jeszcze proponuję dodać opcję wyświetlania historii operacji przy wyłączeniu emisji dziennych.
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Stolnik podlaski
Rector Universitatis Cracoviensis
Regimentarz wojsk litewskich
Stolnik podlaski
Rector Universitatis Cracoviensis
Regimentarz wojsk litewskich
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Anastasia Windsachen pisze: ↑29 gru 2022, 18:16Political things:
- Eksport stanu konta do CSV:
- roczny,
- z całego miesiąca (wybór danego miesiąca i roku tak by można było nawet zobaczyć za 3 lata dochody i wydatki SP Leocji),
- ostatnich 30 dni
- Zarobek działów - GPL, LAN etc. Wypłata z postów w nich napisanych idzie na ich konta zamiast państwowego,
- Półdzielny zarobek - temat z Insulii. Dochód z działów w iluś % idzie na konto państwowe, reszta na centralne,
- Automatyczne przelewy,
- Automatyczne przelewy o funkcji X%*dochód tego miesiąca,
- Możliwość ręcznego bez proszenia administratora, ustawienia wysokości podatku w panelu zarządcy konta państwowego
- Sankcje,
- Egzekucje
Z powyższych propozycji wykonalne są:Michał F. Lubomirski-Lisewicz pisze: ↑29 gru 2022, 19:04To jeszcze proponuję dodać opcję wyświetlania historii operacji przy wyłączeniu emisji dziennych.
- Eksport historii do pliku CSV
- Panel administracyjny dla państw
- Historia z pominięciem emisji dziennych
W odniesieniu do sankcji i egzekucji, poprosiłbym o rozwinięcie punktów, bo te słowa kluczowe są zbyt ogólne, żebym mógł się do nich jakkolwiek ustosunkować.
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Anastasia Windsachen • Stempel
- Dowódca Gwardii Palatynatu Leocji
W takim razie kiedy w Leocji? GPLowsko zacieram rączki. W sprawie Insulii to porozmawiamy kiedy indziej bo będzie potrzebna pomoc (backend wasn't my passion)Helwetyk Romański pisze: ↑22 sie 2023, 21:05Jeżeli chodzi o zarobki działów, to jest to temat do rozwiązania po stronie państw, za pomocą już udostępnionego API banku. Podobnie — automatyczne przelewy czy przelewy z punktu 5, gdy już będzie dostępne CSV/JSON.
Khm, sankcje to nie wiem już o co mi chodziło mi nawet. Ale jak teraz myślę to zablokowanie np. możliwości wymiany z sankcjonowanej waluty na inne i na odwrót? To tak w ramach jakichś wojenek polityczno-narracyjnych. A egzekucje to np. gdy zleceniodawca nie zapłaci za wykonaną pracę czy w formie jakiejś kary finansowej etc.W odniesieniu do sankcji i egzekucji, poprosiłbym o rozwinięcie punktów, bo te słowa kluczowe są zbyt ogólne, żebym mógł się do nich jakkolwiek ustosunkować.
(—) Anastasia Windsachen, Generalissima Leocji
No bo co ludzie powiedzom!?
W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Przyjąłem do realizacji zamówienie od @Apolinary Montserrat na potrzeby Leockiej Akademii Nauk. Powoli się do niego mobilizuję. Jeśli Matka Prokrastynacja da, to jeszcze będzie gotowe w tym tygodniu. Od tych statystyk do automatycznych przelewów już bardzo krótka droga. Większym wyzwaniem jest deficyt skarbu państwa. 😉Anastasia Windsachen pisze: ↑22 sie 2023, 21:13W takim razie kiedy w Leocji? GPLowsko zacieram rączki. W sprawie Insulii to porozmawiamy kiedy indziej bo będzie potrzebna pomoc (backend wasn't my passion).Helwetyk Romański pisze: ↑22 sie 2023, 21:05Jeżeli chodzi o zarobki działów, to jest to temat do rozwiązania po stronie państw, za pomocą już udostępnionego API banku. Podobnie — automatyczne przelewy czy przelewy z punktu 5, gdy już będzie dostępne CSV/JSON.
W odniesieniu do punktu pierwszego — biorąc pod uwagę, że MBP to 22 waluty, blokady byłyby fikcyjne. Absolutnie nic nie stoi na przeszkodzie temu, aby w czasie rzeczywistym dokonywać operacji za pośrednictwem rachunków w państwach trzecich. Jeżeli chodzi o egzekucje, to — jak wspomniał @Benji — mężowie zaufania, czyli państwa, posiadają pełnię uprawnień w odniesieniu do rachunków z poszczególnych krajów. To już kwestia umów międzynarodowych (w przypadku egzekucji transgranicznych), nie rozwiązań technicznych.Anastasia Windsachen pisze: ↑22 sie 2023, 21:13Khm, sankcje to nie wiem już o co mi chodziło mi nawet. Ale jak teraz myślę to zablokowanie np. możliwości wymiany z sankcjonowanej waluty na inne i na odwrót? To tak w ramach jakichś wojenek polityczno-narracyjnych. A egzekucje to np. gdy zleceniodawca nie zapłaci za wykonaną pracę czy w formie jakiejś kary finansowej etc.W odniesieniu do sankcji i egzekucji, poprosiłbym o rozwinięcie punktów, bo te słowa kluczowe są zbyt ogólne, żebym mógł się do nich jakkolwiek ustosunkować.
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
To będzie tak, Znamienici @Apolinary Montserrat i @Anastasia Windsachen:Helwetyk Romański pisze: ↑22 sie 2023, 21:28Przyjąłem do realizacji zamówienie od @Apolinary Montserrat na potrzeby Leockiej Akademii Nauk. Powoli się do niego mobilizuję. Jeśli Matka Prokrastynacja da, to jeszcze będzie gotowe w tym tygodniu. Od tych statystyk do automatycznych przelewów już bardzo krótka droga. Większym wyzwaniem jest deficyt skarbu państwa. 😉Anastasia Windsachen pisze: ↑22 sie 2023, 21:13W takim razie kiedy w Leocji? GPLowsko zacieram rączki.Helwetyk Romański pisze: ↑22 sie 2023, 21:05Podobnie — automatyczne przelewy czy przelewy z punktu 5, gdy już będzie dostępne CSV/JSON.
- GPL: integracja_phpbb_dzial_miesiecznie.php? ... 9&grupa=53
- LAN: integracja_phpbb_dzial_miesiecznie.php? ... 3&grupa=24
- Senat (przepraszam…): integracja_phpbb_dzial_miesiecznie.php? ... 9&grupa=48
Prawie jak CSV (ale wkleja się dobrze do Excela): https://bank.leocja.org/csv/LC362035/20 ... 2023-08-31. Tego jeszcze nie podpinam do interfejsu, trzeba z palca zmienić w adresie historia na csv.
Smacznego! 🖤🤍❤️
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Tak, żeby popchnąć temat do przodu… W banku są obecnie cztery rodzaje przelewów:Michał F. Lubomirski-Lisewicz pisze: ↑29 gru 2022, 19:04To jeszcze proponuję dodać opcję wyświetlania historii operacji przy wyłączeniu emisji dziennych.
- 0: przelew zwykły
- 1: codzienna renta emisyjna
- 2: przelew przy użyciu API
- 3: zakup przy użyciu modułu kupieckiego
- 4: podatek od sprzedaży przy użyciu modułu kupieckiego
Można jednak dodać do adresu dodatkowy parametr umożliwiający filtrowanie: https://bank.leocja.org/historia/0234/LC731313/2023-07-25/2023-08-24 — jak widać, w adresie, po historii, mamy cyfry 0234, ale nie mamy cyfry 1, więc emisje dzienne nie są wyświetlane.
Nie mam jeszcze dobrego pomysłu, jak to ugryźć od strony interfejsu, ale działać — już działa.
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
- Apolinary Montserrat • Stempel
- Przewodniczący Leockiej Akademii Nauk
- Kontakt:
Najczcigodniejszy, bardzo dziękuję w imieniu LAN. 🙂Helwetyk Romański pisze: ↑23 sie 2023, 16:49To będzie tak, Znamienici @Apolinary Montserrat i @Anastasia Windsachen:Helwetyk Romański pisze: ↑22 sie 2023, 21:28Przyjąłem do realizacji zamówienie od @Apolinary Montserrat na potrzeby Leockiej Akademii Nauk. Powoli się do niego mobilizuję. Jeśli Matka Prokrastynacja da, to jeszcze będzie gotowe w tym tygodniu. Od tych statystyk do automatycznych przelewów już bardzo krótka droga. Większym wyzwaniem jest deficyt skarbu państwa. 😉Anastasia Windsachen pisze: ↑22 sie 2023, 21:13W takim razie kiedy w Leocji? GPLowsko zacieram rączki.Helwetyk Romański pisze: ↑22 sie 2023, 21:05Podobnie — automatyczne przelewy czy przelewy z punktu 5, gdy już będzie dostępne CSV/JSON.
Poszczególne parametry w adresie są, mam nadzieję, jednoznaczne. Miesiąc — dowolna data z danego miesiąca. Dział — numer działu (uwzględnia poddziały, to z tym była zabawa). Grupa — opcjonalny parametr, jeżeli zostanie dodany, wielkimi literami zostaną wynotowani mieszkańcy należący do danej grupy.
- GPL: integracja_phpbb_dzial_miesiecznie.php? ... 9&grupa=53
- LAN: integracja_phpbb_dzial_miesiecznie.php? ... 3&grupa=24
- Senat (przepraszam…): integracja_phpbb_dzial_miesiecznie.php? ... 9&grupa=48
Prawie jak CSV (ale wkleja się dobrze do Excela): https://bank.leocja.org/csv/LC362035/20 ... 2023-08-31. Tego jeszcze nie podpinam do interfejsu, trzeba z palca zmienić w adresie historia na csv.
Smacznego! 🖤🤍❤️
Komunikat z DOSu działa wybornie, a excel już sumuje. 😁
prof. Apolinary Montserrat OL LAN
Przewodniczący Leockiej Akademii Nauk
Dyrektor Centralnego Szpitala Wojskowego
Redaktor naczelny Głosu Leocji
W Leocji rzeczy niemożliwe robimy od ręki,
na cuda trzeba chwilkę poczekać.
- Franklin Garamond • Stempel
Tak tylko chciałbym zaznaczyć, że warto by było odnośniki do takich skryptów... zachowywać, bo trochę tego powstaje, a potem gdzieś mi świta z tyłu głowy, że istnieje coś takiego, ale na forum nie znajdę.
- Kontakt:
Oj tak! Ja to szukam linka do mapy stolicy co chwilę... 🫣😁Franklin Garamond pisze: ↑25 wrz 2023, 12:50Tak tylko chciałbym zaznaczyć, że warto by było odnośniki do takich skryptów... zachowywać, bo trochę tego powstaje, a potem gdzieś mi świta z tyłu głowy, że istnieje coś takiego, ale na forum nie znajdę.
To akurat… na Discordzie. 😶Apolinary Montserrat pisze: ↑25 wrz 2023, 14:41Oj tak! Ja to szukam linka do mapy stolicy co chwilę... 🫣😁Franklin Garamond pisze: ↑25 wrz 2023, 12:50Tak tylko chciałbym zaznaczyć, że warto by było odnośniki do takich skryptów... zachowywać, bo trochę tego powstaje, a potem gdzieś mi świta z tyłu głowy, że istnieje coś takiego, ale na forum nie znajdę.
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
- Kontakt:
No właśnie nie mam, dlatego szukam. 😂Helwetyk Romański pisze: ↑25 wrz 2023, 19:52To akurat… na Discordzie. 😶Apolinary Montserrat pisze: ↑25 wrz 2023, 14:41Oj tak! Ja to szukam linka do mapy stolicy co chwilę... 🫣😁Franklin Garamond pisze: ↑25 wrz 2023, 12:50Tak tylko chciałbym zaznaczyć, że warto by było odnośniki do takich skryptów... zachowywać, bo trochę tego powstaje, a potem gdzieś mi świta z tyłu głowy, że istnieje coś takiego, ale na forum nie znajdę.