Było nie zaczepiać :P
Działo naoliwione?
- Ludwik Tomović • Stempel
- Obywatel
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Działo naoliwione?
Z tymi parametrami, oczywiście, że było!
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Obywatel honorowy
Działo naoliwione?
Ja jestem dumny ze swoich dokonań w "Kaperze". Zostało tak naprawę z ośmiu "piratów", a reszta, to za przeproszeniem dostarczyciele małych punktów. Wiem, brutalnie, ale prawdziwie...
Nie mniej zastanawiam się, od dłużeszego już czasu, jakie ja mam "szczęście", że parametr "Okręt" w moich statystykach tak dominuje nad resztą... W tej chwili pomiędzy najlepszym, a najgorszym parametrem mam aż 5 jednostek różnicy, gdzie w czołówce są to co najwyżej dwie jednostki... A są i tacy(czytaj kaper Romański), że mają idealnie równo...
Ciekawe zjawisko... :)
Nie mniej zastanawiam się, od dłużeszego już czasu, jakie ja mam "szczęście", że parametr "Okręt" w moich statystykach tak dominuje nad resztą... W tej chwili pomiędzy najlepszym, a najgorszym parametrem mam aż 5 jednostek różnicy, gdzie w czołówce są to co najwyżej dwie jednostki... A są i tacy(czytaj kaper Romański), że mają idealnie równo...
Ciekawe zjawisko... :)
Działo naoliwione?
O ile mi wiadomo, wybór parametru jest losowy, więc najbardziej prawdopodobny wydaje się taki właśnie (lub zbliżony) rozkład punktów…Heinz-Werner Grüner pisze: ↑22 sty 2021, 10:00A są i tacy(czytaj kaper Romański), że mają idealnie równo...
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Obywatel honorowy
Działo naoliwione?
No własnie! A u mnie rozrzut taki, ze ho ho... Chyba, że "Kaper" bierze pod uwagę "rozrzut" jaki ma w głowie posiadacz konta, wtedy to rozumiem i biorąc pod uwagę umiejętności Czcigodnego @Franklin Garamond jestem coraz bardziej pewien, że to brał pod uwagę. ;)Helwetyk Romański pisze: ↑22 sty 2021, 13:56O ile mi wiadomo, wybór parametru jest losowy, więc najbardziej prawdopodobny wydaje się taki właśnie (lub zbliżony) rozkład punktów…Heinz-Werner Grüner pisze: ↑22 sty 2021, 10:00A są i tacy(czytaj kaper Romański), że mają idealnie równo...
- Franklin Garamond • Stempel
Działo naoliwione?
Jakby brał... to by Czcigodny Namiestnik Romański nie był tak wysoko w rankingu 😅
- Samuel Radziwiłł • Stempel
- Obywatel
Działo naoliwione?
Trzeba się zgodzić z Czcigodnym Garamodem, bo mnie jest bliżej Niego niż Czcigodnego Helwetyka :)
- Piotr vel Bocian • Stempel
- Przybysz
Działo naoliwione?
Czy ktoś mi jak krowie na miedzy wytłumaczy jak to działa...
Straciłem 400 punktów rangi w ciągu kilku potyczek. Za wygraną dostaje 0 punktów za przegraną odejmowano mi kolejno 100, 90, 80..
Raz udało mi się zdobyć jakieś punkty. Zupełnie nie rozumiem zależności:)
Straciłem 400 punktów rangi w ciągu kilku potyczek. Za wygraną dostaje 0 punktów za przegraną odejmowano mi kolejno 100, 90, 80..
Raz udało mi się zdobyć jakieś punkty. Zupełnie nie rozumiem zależności:)
- Samuel Radziwiłł • Stempel
- Obywatel
Działo naoliwione?
Trzeba atakować kaprów z punktami do zgarnięcia (w razie potrzeby odświeżając stronę główną do skutku…), jednocześnie upewniając się, że w potyczce mamy chociaż matematyczne szanse. „W wyniku wygranej atakującego następuje transfer 25% punktów rangi od przegranego do wygranego”, więc nie wykluczam tego, że w przypadku atakowania kogoś, kto ma 3 punkty, wygrana jest zaokrąglana w dół.Piotr vel Bocian pisze: ↑22 sty 2021, 17:40Straciłem 400 punktów rangi w ciągu kilku potyczek. Za wygraną dostaje 0 punktów za przegraną odejmowano mi kolejno 100, 90, 80.. Raz udało mi się zdobyć jakieś punkty. Zupełnie nie rozumiem zależności:)
Odnośnie do matematycznych szans:
— Walki odbywają się na losowo wybrany parametr.
— Wynik walki oparty jest na rzucie kością 1k8 powiększonym o wartość parametru gracza.
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
- Piotr vel Bocian • Stempel
- Przybysz
Działo naoliwione?
Ale poproszę konkretnie o wyjaśnienie co oznaczają te liczby np. siła ognia 5. 1/10. To ile mam?Helwetyk Romański pisze: ↑22 sty 2021, 18:18Trzeba atakować kaprów z punktami do zgarnięcia (w razie potrzeby odświeżając stronę główną do skutku…), jednocześnie upewniając się, że w potyczce mamy chociaż matematyczne szanse. „W wyniku wygranej atakującego następuje transfer 25% punktów rangi od przegranego do wygranego”, więc nie wykluczam tego, że w przypadku atakowania kogoś, kto ma 3 punkty, wygrana jest zaokrąglana w dół.Piotr vel Bocian pisze: ↑22 sty 2021, 17:40Straciłem 400 punktów rangi w ciągu kilku potyczek. Za wygraną dostaje 0 punktów za przegraną odejmowano mi kolejno 100, 90, 80.. Raz udało mi się zdobyć jakieś punkty. Zupełnie nie rozumiem zależności:)
Odnośnie do matematycznych szans:
— Walki odbywają się na losowo wybrany parametr.
— Wynik walki oparty jest na rzucie kością 1k8 powiększonym o wartość parametru gracza.

Nie wiem co te liczby oznaczają, ale na logikę atakowałem tych którzy mieli je najniższe;)
Nie rozumiem jednak dlaczego gdy wygrywam dostaję zero punktów (kilka razy) lub 1, a jak przegrywam to już po całości, sto, 90 czy 80.