Pierwsza rocznica Palatynatu Leocji
- Ametyst Faradobus • Stempel
- Przybysz
Dobre piwko.
PROCESOR DOKTÓR NAUK NET. MAGISTER
Ametyst z rodu Faradobusów
Urlopowany Król Hirschbergii i Weerlandu,
Ponownie Prezydent Republiki Bialeńskiej

- Ignats ik Ruth • Stempel
- Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji
- Ludwik Tomović • Stempel
- Obywatel
- Samuel Radziwiłł • Stempel
- Obywatel
- Bruno Petrowicz Catalan • Stempel
- Królestwo Santery
Niestety to nie złoty bażant jeno srebrny kur, symbol Bractwa Kurkowego. Ten na zdjęciu to oznaka godności króla kurkowego Krakowskiego Bractwa Kurkowego. https://pl.wikipedia.org/wiki/Bractwa_kurkowe_w_Polsce
- Przybysz
Ich połączenie biedakontuszy (co jest dodatkowo śmieszne, bo oni wywodzą się z organizacji mieszczańskich) z wszelkiej maści blaszkami daje niezłego raka.

- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Bardzo się cieszę z podatku cukrowego. Dzięki panu premierowi i partii rządzącej przestałem kupować napoje gazowane w sklepie osiedlowym. Teraz chodzę po nie do Biedronki (dodatkowe trzy minuty), a przy okazji kupuję czteropaki, więc to dodatkowa forma wysiłku fizycznego, tak cenna dla kogoś, kto pracuje przy komputerze z domowego zacisza. Ruch to zdrowie.
W rzeczy samej. Przy czym ekspertem będzie tu @Ametyst Faradobus — mnie się wydaje, że można przyjąć wspólną baretkę dla Medalu Zasługi i trzech klas Krzyża Zasługi, różnicując je jedynie dodatkami (podobnie z Krzyżami Ofiarodawców Leocji). Baretka Orderu Leocji, faktycznie, wymaga opracowania…Ignats ik Ruth pisze: ↑27 sty 2021, 0:03Raczej nie są używane. Jak sądzę można się najwyżej pokusić o odtworzenie ich na bazie tego (niepełnego) wykazu.Ludwik Tomović pisze: ↑26 sty 2021, 23:47Przy okazji - jest może gdzieś lista baretek leockich odznaczeń?
Korzystając z okazji — uzupełniłem listę odznaczonych Medalem Rocznicowym o Jej Cesarską Mość @Joanna Izabela oraz Jego Ekscelencję @Karol Medycejski. 🖤🤍❤️
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Michał F. Lubomirski-Lisewicz • Stempel
- Rzeczpospolita Obojga Narodów
Ooo...
Ciekawe.
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Stolnik podlaski
Rector Universitatis Cracoviensis
Regimentarz wojsk litewskich
Stolnik podlaski
Rector Universitatis Cracoviensis
Regimentarz wojsk litewskich
- Przybysz
A można, jak najbardziej. Tak jest na przykład w przypadku Orderu Świętego Jerzego:Helwetyk Romański pisze: ↑28 sty 2021, 13:21W rzeczy samej. Przy czym ekspertem będzie tu @Ametyst Faradobus — mnie się wydaje, że można przyjąć wspólną baretkę dla Medalu Zasługi i trzech klas Krzyża Zasługi, różnicując je jedynie dodatkami (podobnie z Krzyżami Ofiarodawców Leocji).
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D1 ... %B8%D1%8F)
Ten order ma swój krzyż przeznaczony dla niższych szarż. Baretka krzyża jest po prostu krótsza i zawiera inne elementy niż baretka orderu. Z kolei kolejne klasy orderu są rozróżnione nałożonym na baretkę elementem w postaci miniaturki orderu lub gwiazdy. Baretki różnych klas krzyża są odróżniane na podstawie umieszczonej na nich cyferki, ale wy nie macie tego problemu, bo wasz medal ma jedną klasę.

- Aleksander • Stempel
- Obywatel
Mnie w lokalnej Żabce dopadł wczoraj podatek od małpek. Zgromadzonym przy radioodbiornikach radiosłuchaczom i telepatrzycielom wyjaśnić muszę, iż zawsze kupowałem dotąd wódkę z małpkach, w ten sposób do dużej szklanki wlewałem setkę i dopełniałem sokiem pomarańczowym. Najpierw kasjerka mnie solennie przepraszała za wzrost cen i brak aktualizacji tychże na półkach, a potem zdecydowałem się wziąć 0,7 i wlewać go do szklanki do tego miejsca, gdzie normalnie dochodziła setka. Czuję, że zrobiłem coś dobrego dla środowiska. Zamiast siedmiu małpek pozostała po mnie jedna pusta butelka.Helwetyk Romański pisze: ↑28 sty 2021, 13:21Bardzo się cieszę z podatku cukrowego. Dzięki panu premierowi i partii rządzącej przestałem kupować napoje gazowane w sklepie osiedlowym. Teraz chodzę po nie do Biedronki (dodatkowe trzy minuty), a przy okazji kupuję czteropaki, więc to dodatkowa forma wysiłku fizycznego, tak cenna dla kogoś, kto pracuje przy komputerze z domowego zacisza. Ruch to zdrowie.
(-) Aleksander, r.s.
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Ametyst Faradobus pisze: ↑28 sty 2021, 14:40A można, jak najbardziej.Helwetyk Romański pisze: ↑28 sty 2021, 13:21W rzeczy samej. Przy czym ekspertem będzie tu @Ametyst Faradobus — mnie się wydaje, że można przyjąć wspólną baretkę dla Medalu Zasługi i trzech klas Krzyża Zasługi, różnicując je jedynie dodatkami (podobnie z Krzyżami Ofiarodawców Leocji).

Po najmniejszej linii najmniejszego oporu, może tak? Chociaż nie jestem do końca przekonany do okuć Krzyża Zasługi, których metale mają inne barwy niż baretka…
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com