A moje prapochodzenie to Dreamland. I co teraz…? 😜Aleksander pisze: ↑11 lut 2021, 14:15Gdy sobie przypomniałem, że trzy miesiące naprzód zarezerwowałem emisję znaczka z okazji Święta Konstytucji, to poczułem się jak przedstawiciel innej cywilizacji.Helwetyk Romański pisze: ↑11 lut 2021, 14:09Pewnych… 😜 Zapominanie o świętach to piękna, sarmacka tradycja. Pochodzenie zobowiązuje.Franklin Garamond pisze: ↑11 lut 2021, 14:06Świętami Palatynatu Leocji są 20 stycznia — Święto Niepodległości oraz ostatnia sobota lipca — Święto Leotów.
Pierwsza rocznica Palatynatu Leocji
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Aleksander • Stempel
- Obywatel
A moje Sarmacja. To wiele wyjaśnia 😗Helwetyk Romański pisze: ↑11 lut 2021, 17:24A moje prapochodzenie to Dreamland. I co teraz…? 😜Aleksander pisze: ↑11 lut 2021, 14:15Gdy sobie przypomniałem, że trzy miesiące naprzód zarezerwowałem emisję znaczka z okazji Święta Konstytucji, to poczułem się jak przedstawiciel innej cywilizacji.Helwetyk Romański pisze: ↑11 lut 2021, 14:09
Pewnych… 😜 Zapominanie o świętach to piękna, sarmacka tradycja. Pochodzenie zobowiązuje.
(-) Aleksander, r.s.
Nie, nie… polecam choćby uchwały KKW. Czyżby… Gellonia?Aleksander pisze: ↑11 lut 2021, 17:39A moje Sarmacja. To wiele wyjaśnia 😗Helwetyk Romański pisze: ↑11 lut 2021, 17:24A moje prapochodzenie to Dreamland. I co teraz…? 😜Aleksander pisze: ↑11 lut 2021, 14:15Gdy sobie przypomniałem, że trzy miesiące naprzód zarezerwowałem emisję znaczka z okazji Święta Konstytucji, to poczułem się jak przedstawiciel innej cywilizacji.
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
- Aleksander • Stempel
- Obywatel
Owszem. Zastanawiam się, jak ze mną reszta rodziny wytrzymuje, ze szczególnym uwzględnieniem JCM Joanny Izabeli oraz JKW Andrzeja Fryderyka 🤣Helwetyk Romański pisze: ↑11 lut 2021, 17:43Nie, nie… polecam choćby uchwały KKW. Czyżby… Gellonia?
(-) Aleksander, r.s.
- Franklin Garamond • Stempel
No w tym roku o tym konkretnym święcie to by warto było pamiętać.Helwetyk Romański pisze: ↑11 lut 2021, 14:09Pewnych… 😜 Zapominanie o świętach to piękna, sarmacka tradycja. Pochodzenie zobowiązuje.Franklin Garamond pisze: ↑11 lut 2021, 14:06Świętami Palatynatu Leocji są 20 stycznia — Święto Niepodległości oraz ostatnia sobota lipca — Święto Leotów.
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Obywatel honorowy
Hmmm... To święto Wasze w moim kalendarzu wygląda średnio... Dzień później "Dama ze znaczka" planuje wyjazd na wspaniałe, rodzinne wakacje... :)Franklin Garamond pisze: ↑11 lut 2021, 19:48No w tym roku o tym konkretnym święcie to by warto było pamiętać.Helwetyk Romański pisze: ↑11 lut 2021, 14:09Pewnych… 😜 Zapominanie o świętach to piękna, sarmacka tradycja. Pochodzenie zobowiązuje.Franklin Garamond pisze: ↑11 lut 2021, 14:06
Świętami Palatynatu Leocji są 20 stycznia — Święto Niepodległości oraz ostatnia sobota lipca — Święto Leotów.
Podrzucę ciasto, jak będzie po drodze... ;)
Zupełnie poważnie pisząc, to w moim podobnie. Od wielu lat na przełom lipca i sierpnia przypada apogeum mojej realiozy. Jeżeli w tym roku będzie inaczej, znaczyć to będzie, że straciłem jedno z większych zleceń, co, przy całej mojej niechęci do pracy zarobkowej, nie będzie powodem do świętowania. 😜Heinz-Werner Grüner pisze: ↑11 lut 2021, 21:56Hmmm... To święto Wasze w moim kalendarzu wygląda średnio...Franklin Garamond pisze: ↑11 lut 2021, 19:48No w tym roku o tym konkretnym święcie to by warto było pamiętać.Helwetyk Romański pisze: ↑11 lut 2021, 14:09Pewnych… 😜 Zapominanie o świętach to piękna, sarmacka tradycja. Pochodzenie zobowiązuje.
Mam graniczące z pewnością przypuszczenie, że ustanowiliśmy i wybraliśmy tę datę dlatego, że wypadała pół roku po Święcie Niepodległości. Taki trochę Dzień Jedności… 🤔
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Obywatel honorowy
Ja natomiast muszę "skorektować". Jednak "Dama bez łasiczki, ale ze znaczkiem" planuje wyjazd 2 sierpnia. ;)Helwetyk Romański pisze: ↑11 lut 2021, 22:23Zupełnie poważnie pisząc, to w moim podobnie. Od wielu lat na przełom lipca i sierpnia przypada apogeum mojej realiozy. Jeżeli w tym roku będzie inaczej, znaczyć to będzie, że straciłem jedno z większych zleceń, co, przy całej mojej niechęci do pracy zarobkowej, nie będzie powodem do świętowania. 😜Heinz-Werner Grüner pisze: ↑11 lut 2021, 21:56Hmmm... To święto Wasze w moim kalendarzu wygląda średnio...Franklin Garamond pisze: ↑11 lut 2021, 19:48
No w tym roku o tym konkretnym święcie to by warto było pamiętać.
Mam graniczące z pewnością przypuszczenie, że ustanowiliśmy i wybraliśmy tę datę dlatego, że wypadała pół roku po Święcie Niepodległości. Taki trochę Dzień Jedności… 🤔
Tak czy inaczej, miesiąc wcześniej, może… (Choć i tak istnieje niezerowa szansa, że jeden projekt przeniosą mi z października na okres wakacyjny).Heinz-Werner Grüner pisze: ↑11 lut 2021, 22:26Ja natomiast muszę "skorektować". Jednak "Dama bez łasiczki, ale ze znaczkiem" planuje wyjazd 2 sierpnia. ;)
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
- Franklin Garamond • Stempel
Helwetyk Romański pisze: ↑11 lut 2021, 22:23Mam graniczące z pewnością przypuszczenie, że ustanowiliśmy i wybraliśmy tę datę dlatego, że wypadała pół roku po Święcie Niepodległości. Taki trochę Dzień Jedności… 🤔
Helwetyk Romański pisze: ↑14 sty 2020, 11:58(...) nazwanie święta „zjazdowego” (lipiec pozostaje jako propozycja: Święto Niepodległości + 6 miesięcy).
Ach! To na weekendowy zjazd w tych okolicach się, jak najbardziej, piszę. 🥕Franklin Garamond pisze: ↑11 lut 2021, 23:01Helwetyk Romański pisze: ↑11 lut 2021, 22:23Mam graniczące z pewnością przypuszczenie, że ustanowiliśmy i wybraliśmy tę datę dlatego, że wypadała pół roku po Święcie Niepodległości. Taki trochę Dzień Jedności… 🤔Helwetyk Romański pisze: ↑14 sty 2020, 11:58(...) nazwanie święta „zjazdowego” (lipiec pozostaje jako propozycja: Święto Niepodległości + 6 miesięcy).
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH