Piłkarska reprezentacja Palatynatu Leocji
- Franklin Garamond • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Piękny, wysoki wynik, nie ma czego się wstydzić. Czekam na relację!
- Ludwik Tomović • Stempel
- Obywatel
Czyli moja eksperymentalna taktyka mimo wszystko zdała egzamin :D
- Zbyszko Gustolúpulo • Stempel
- Obywatel
Dokladnie, piekne widowisko!Piotr vel Bocian pisze: ↑24 lut 2021, 19:02Niestety..
Palatynat Leocji 3 (1 - 2) 4 Slawonia
Ale daliśmy z siebie wszystko. Opis meczu już raczej jutro.
emeryt i rencista,
Zbyszko Gustolúpulo
🏴☠️ Tropikańska Rewolucja 🏴☠️
⚽️ Tropikana Zlote Piaski ☀️
Zbyszko Gustolúpulo
🏴☠️ Tropikańska Rewolucja 🏴☠️
⚽️ Tropikana Zlote Piaski ☀️
- Piotr vel Bocian • Stempel
- Przybysz

24.02.2021 - Kolejka 6 w Group A
Posiadanie piłki: 44 - 56 (42-58)
Szanse na bramkę: 7 - 8 (4-5)
Bramki strzelili:
Varei Farrag asystował Czeslaw Lesniak
Dariusz Prokop asystował Varei Farrag
Zdzisek Wilk asystował Czeslaw Lesniak
W ostatnim meczu na v-Mundialu zmierzyliśmy się ponownie z reprezentacją Slawonii. Po porażce w poprzednim meczu 1:3 zespół był pełen chęci do walki, jednak środków finansowych nie wystarczyło aby przeprowadzić dla wszystkich trening. Ci, którzy się załapali przeszli profesjonalne przygotowanie do meczu, reszta musiała poćwiczyć na własną rękę biegając wokół stadionu. Mimo braków kondycyjnych na boisko wybiegli wszyscy zawodnicy z podstawowej jedenastki, a by zyskać nieco więcej szans na gole postawiłem na bardzo ofensywny styl gry.
Pierwszą bramkę straciliśmy jednak my - po rzucie karnym w 31 minucie. Na naszą odpowiedź nie trzeba było długo czekać, bo już dwie minuty później wyrównaliśmy. Niestety po 10 minutach ponownie Slawonia wyszła na prowadzenie. Z uwagi na moje niedopatrzenie mój wirtualny asystent po przerwie wymienił naszego jednego z najlepszych pomocników Lindeborga na dużo gorszego zmiennika - Prokopa. Mimo gorszych umiejętności to właśnie on w 54 minucie strzelił wyrównującego gola. Ponownie wstąpiła w nasze szeregi nadzieja na wywalczenie cennego punktu. Tym razem jednak to przeciwnicy po kolejnych czterech minutach wyszli ponownie na prowadzenie, a w 68 minucie podwyższyli na 4:2. Po ładnej grze w 72 minucie zdobyliśmy trzecią bramkę, po ładnej akcji zakończonej strzałem Zdziska Wilka. Nie wiadomo co by było dalej, bo potem zaszalał znowu mój "asystent" wymieniając kolejno pomocnika i obrońcy. Zespół nie był już w stanie zdobyć wyrównującej bramki i zakończył mistrzostwa przegrywając 3:4.
Gra naszej obrony i pomocy została oceniona na 10 punktów, podczas gdy przeciwników odpowiednio na 11 i 13. Nie było więc znowu tak źle. Większa różnica była na linii ataku, gdzie nasi napastnicy dostali 12 punktów, a Slawonii na 17. Przy piłce byliśmy nieznacznie krócej niż przeciwnicy (44% czasu gry wobec 56%). Groźnych akcji mieliśmy 7, czyli tylko o jedną mniej niż Slawonia. Wydawałoby się więc, że mimo przewagi przeciwnicy byli w naszym zasięgu i mieliśmy szansę na punkt za remis. Szkoda, że nie wyszło, ale pokazaliśmy się z najlepszej strony na jaką nas było stać.
Mimo faktu iż w zestawieniu drużyn w naszej grupie jesteśmy na ostatnim miejscu praktycznie w każdej możliwej kategorii: najbogatszy klub, najsilniejsza drużyna, najwyższa forma, najcenniejszy zespół (że już o umiejętnościach menadżerskich nie wspomnę), to udało się w grupie zająć III miejsce, co i tak wydaje się być naszym znaczącym sukcesem jak na debiutanta.
Dla nas przygoda na v-mundialu się zakończyła i z niecierpliwością czekam na sygnał, że już można sprzedawać zawodników, bo póki są jeszcze coś warci jest to dla nas jedyna szansa na zdobycie funduszy na przygotowanie zespołu do dalszej gry.
Gratuluję zespołom, które przeszły dalej i walczyć będą o najwyższe trofeum. Do zobaczenia następnym razem :)
- Franklin Garamond • Stempel
Piękny mecz! Nawet nie boli, że przegrany. Liczę, że Pan Trener będzie kontynuować swoją wizję i niestrudzenie będzie prowadzić reprezentację Palatynatu ku spektakularnym sukcesom 😁
Co do pieniędzy na rozwój drużyny - może na relacjach prasowych, mimo zakończenia udziału w turnieju, nadal będzie można zarabiać co tydzień te 200k przy notkach dłuższych niż 250 znaków? Niewiele, ale zawsze coś.
Co do pieniędzy na rozwój drużyny - może na relacjach prasowych, mimo zakończenia udziału w turnieju, nadal będzie można zarabiać co tydzień te 200k przy notkach dłuższych niż 250 znaków? Niewiele, ale zawsze coś.
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Obywatel honorowy
Tym bardziej na początku warto inwestować i zarabiać każdy palatyn. ;)Franklin Garamond pisze: ↑27 lut 2021, 9:23Piękny mecz! Nawet nie boli, że przegrany. Liczę, że Pan Trener będzie kontynuować swoją wizję i niestrudzenie będzie prowadzić reprezentację Palatynatu ku spektakularnym sukcesom 😁
- Przybysz
Jeśli nikt nie ma nic przeciwko, to chętnie dalej zajmę się budowaniem zespołu.Franklin Garamond pisze: ↑27 lut 2021, 9:23Piękny mecz! Nawet nie boli, że przegrany. Liczę, że Pan Trener będzie kontynuować swoją wizję i niestrudzenie będzie prowadzić reprezentację Palatynatu ku spektakularnym sukcesom 😁
I oczywiście dla zwiększenia WR gramy spotkania towarzyskie a dla zdobywania pieniędzy piszę notki. Zawsze to trening dla jednego z piłkarzy :)
- Helwetyk Romański • Stempel
Jeszcze jak! 🖤🤍❤️Piotr vel Bocian pisze: ↑01 mar 2021, 20:00Jeśli nikt nie ma nic przeciwko, to chętnie dalej zajmę się budowaniem zespołu.
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Przybysz

Po zakończeniu mundialu rozegraliśmy jak dotąd cztery spotkania towarzyskie:
Palatynat Leocji 2 (2 - 0) 0 Voxland
Posiadanie piłki: 58 - 42 (62-38)
Szanse: 8 - 1 (4-0)
Siła obu drużyn wyrównana. Na boisku był nasz najsilniejszy, "mundialowy" skład. W organizowaniu akcji wyraźnie przeważaliśmy, aż szkoda, że nasza skuteczność nie była lepsza.
Starosarmacja 4 (2 - 0) 0 Palatynat Leocji
Posiadanie piłki: 62 - 38 (64-36)
Szanse: 12 - 1 (7-1)
Starosarmacja bezdyskusyjnie mocniejsza. Mimo podstawowego składu, nasi zawodnicy na boisku nie potrafili się w ogóle odnaleźć.
Palatynat Leocji 2 (1 - 0) 0 Skarland
Posiadanie piłki: 44 - 56 (43-57)
Szanse: 4 - 4 (2-1)
Nieznacznie silniejszy przeciwnik, ale na boisku nie było tego widać. Statystyki wyrównane, w dodatku tylko my strzelaliśmy bramki. Debiut w zespole dwóch młodych zawodników (obrona i atak).
Sclavinia 1 (1 - 0) 1 Palatynat Leocji
Posiadanie piłki: 45 - 55 (43-57)
Szanse: 4 - 5 (3-2)
Zespoły na podobnym poziomie. Mimo iż nasze wskaźniki podczas meczu były nieznacznie wyższe, to patrząc na przebieg spotkania, wynik jest jak najbardziej sprawiedliwy.
- Helwetyk Romański • Stempel
Doskonałe wyniki! 👏🏻Piotr vel Bocian pisze: ↑17 mar 2021, 14:11Po zakończeniu mundialu rozegraliśmy jak dotąd cztery spotkania towarzyskie: […]
(Będąc sobą zasygnalizowałbym, że może warto zmienić koszulki na nie-Mundialowe…?).
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Przybysz

I tak oto do zespołu dołączyli:
2021-03-09 Esteban Villareal O 18 l.
2021-03-10 Zinedine Chatillon N 21 l.
2021-03-14 Lucek Parufka N 19 l.
2021-03-14 Tomcio Serdelek N 23 l.
2021-03-14 Micah Langebrunner P 21 l.
Niestety Zinedine Chatillon jest osobą, z którą nikt nie chciał grać, więc mimo doskonałej przydatności konieczne były kolejne zakupy zawodników z ataku. Z Zinedine pożegnamy się gdy tylko będzie możliwość jego sprzedania (po miesiącu od zakupu). Pozostali zakupieni zawodnicy mają zapewnione miejsce w składzie i za dwa sezony mają być wzmocnieniem dla drużyny.
Jak wspominałem kilkoro zawodników zostało wcześniej zakupionych w jednym celu - uniknąć klęski podczas mundialu - i teraz są już z racji wieku niepotrzebni. Zostali wystawieni na listę transferową i liczę, że ich ktoś kupi.
Póki co udało się opchnąć dwóch zawodników:
Aleksander Nykiel P - zagrał trzy dobre mecze, jednak budując zespół patrzę nie tylko na umiejętności, ale też na przydatność w zespole. Jeśli z zawodnikiem nikt nie mógł się porozumieć, to nie mogłem pozwolić sobie na trzymanie bezużytecznego zawodnika.
Augustyn Lonka O - mimo krótkiej historii zespołu mogę szczerze powiedzieć, że to jest nasza legenda. Zagrał we wszystkich sześciu oficjalnych meczach i był podstawą naszej obrony. Trzykrotnie wybierany był do Jedenastki Kolejki. W prawie każdym rozegranym meczu był naszym najlepszym zawodnikiem. Dlaczego go sprzedałem? Z pewnością na kolejnym mundialu jako 35latek mógłby jeszcze pokazać na co go stać, ale po pierwsze pewnie byłby to jego pożegnalny występ, a po drugie potrzebowałem pieniędzy, a sprzedaż takiego zawodnika był jedyną możliwością by je zdobyć..
Sprzedaż zawodników był konieczny by zdobyć fundusze na zakupy i treningi. Jednak do pozyskania nowych zawodników konieczne było coś jeszcze - miejsce w składzie. Niestety przestój podczas mistrzostw spowodował, że cały skład był wypełniony po brzegi i niektórzy zawodnicy szwendali się tylko po szatni. Po "uwolnieniu" rynku transferowego ludzie jakoś nie rzucili się na zakupy u mnie, a ja potrzebowałem miejsca. Trzeba było więc bezpardonowo pozbyć się niektórych zawodników i rozpocząłem od tych wartych najmniej.
Z zespołu na przysłowiowy ryj wylecieli:
Sasza Janczak P oraz Herbert Wolniakowski N - powiedzmy szczerze, że zupełnie bezwartościowi zawodnicy, którzy chyba nawet ani razu nie wyszli na boisko. Bez żalu się ich pozbyłem.
Romuald Kicinski N - miał być jednym z podstawowych napastników i nawet sprawdzał się w towarzyskich meczach. Jednak okazało się, że dużo lepiej sprawdza się Zdzisek Wilk (który od początku był na liście transferowej), który wygryzł go z pierwszego składu, co w sumie okazało się dobrą decyzją.
Mariusz Przybylowicz N - dobry zawodnik będący zmiennikiem podstawowych zawodników. Zagrał jeden mecz i dobrze się sprawdzał. Konieczne jednak było ustąpienie miejsca młodszym kolegom.