Teoretycznie się zgadza, chociaż w praktyce różnie bywa. Ja miałem ostatnio na pewno 2 punkty na plusie a umiejętności zawodnika spadły.Oswald Baskerville pisze: ↑13 lip 2021, 13:50Czy dobrze się domyślam, że teraz punktem granicznym jest wartość 0 i korzystne jest wszystko co ponad nią, tak jak dawniej było to 10 i wszystko ponad?Ludwik Tomović pisze: ↑13 lip 2021, 13:49Z tego co kojarzę kiedyś WR było od 0 do 20Oswald Baskerville pisze: ↑13 lip 2021, 13:35Ludkowie, wytłumaczy mi ktoś o co chodzi z tymi ujemnymi wartościami rozwojowymi w X11? Nic nie kumam, a chciałbym wiedzieć, choćby orientacyjnie, jak one obecnie działają.
Teraz jest od -10 do +10
Liga Piłkarska Palatynatu Leocji - sezon 4.
- Piotr vel Bocian • Stempel
- Przybysz
Liga Piłkarska Palatynatu Leocji
Rumteaml - jestem w trakcie korespondencji z trenerem, ale na pewno nie jest z Leocji. To i dobrze, może się zainteresuje.
Co do wartości rozwojowych, +5 daje już poważne szanse na podbicie umiejętności po sezonie, chociaż na minus działa zaawansowany wiek zawodnika. A w drugą stronę - maksymalna wartość, która dotąd nie spowodowała u mnie spadku umiejętności, to było -3
Co do wartości rozwojowych, +5 daje już poważne szanse na podbicie umiejętności po sezonie, chociaż na minus działa zaawansowany wiek zawodnika. A w drugą stronę - maksymalna wartość, która dotąd nie spowodowała u mnie spadku umiejętności, to było -3
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Obywatel honorowy
A ja napiszę szczerze, że mam na to wyje...ne. ;)
Będzie jak być musi.
Będzie jak być musi.
- Przybysz
W związku ze wzrostem w ostatnim czasie zainteresowania piłką nożną (wydaje się być to pokłosiem aktywnego działania @Heinz-Werner Grüner w sprawach MUP) postanowiłem również założyć wątek poświęcony swojemu zespołowi.
Na dniach pomysł powinien zostać zrealizowany.
- Obywatel honorowy
Serio to moja zasługa? Aż się zaczerwieniłem. :DPiotr vel Bocian pisze: ↑14 lip 2021, 20:18W związku ze wzrostem w ostatnim czasie zainteresowania piłką nożną (wydaje się być to pokłosiem aktywnego działania @Heinz-Werner Grüner w sprawach MUP) postanowiłem również założyć wątek poświęcony swojemu zespołowi.
- Przybysz
Oczywiście nie tylko, ale wydaje mi się, że od tego jakoś wszystko w piłce ruszyło - potem przecież powstał Komitet organizacji V-Mundialu oraz inne działania poboczne w których aktywnie uczestniczyli @Oswald Baskerville wraz z @Franklin Garamond @Samuel Radziwiłł @Ludwik Tomović.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑14 lip 2021, 22:01Serio to moja zasługa? Aż się zaczerwieniłem. :DPiotr vel Bocian pisze: ↑14 lip 2021, 20:18W związku ze wzrostem w ostatnim czasie zainteresowania piłką nożną (wydaje się być to pokłosiem aktywnego działania @Heinz-Werner Grüner w sprawach MUP) postanowiłem również założyć wątek poświęcony swojemu zespołowi.
Miała początkowo być krótka wzmianka o vMundialu, a doszło do sytuacji, że wymieniam wszystkich aktywnych, by nikt nie czuł się pominięty ;)
- Oswald Baskerville • Stempel
- Kurator Palatynatu Leocji
Haha xD fakt, tak bezpieczniej xD Cieszę się z wyróżnienia i z tego, że piłka ratuje aktywność w Leocji w ostatnich tygodniach.Piotr vel Bocian pisze: ↑14 lip 2021, 23:03
Miała początkowo być krótka wzmianka o vMundialu, a doszło do sytuacji, że wymieniam wszystkich aktywnych, by nikt nie czuł się pominięty ;)
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji

- Obywatel honorowy
W MAW sport opanował jakieś 90% postów. Nie dość wspomnieć, że posty dotyczące rodzimej ligi to...122 strony.Oswald Baskerville pisze: ↑14 lip 2021, 23:08Haha xD fakt, tak bezpieczniej xD Cieszę się z wyróżnienia i z tego, że piłka ratuje aktywność w Leocji w ostatnich tygodniach.Piotr vel Bocian pisze: ↑14 lip 2021, 23:03
Przychodzimy by się bawić, a że polityka nudną jest... ;)
- Franklin Garamond • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Co kogo buja, a że akurat teraz na pierwszy plan wysuwa się piłka, to też dobrze :) Generalnie tak by wypadało skonstruować aktywność w państwie, że jest kilka stałych tematów, które żyją własnym życiem.
- Obywatel honorowy
Dokładnie i w punkt.Franklin Garamond pisze: ↑14 lip 2021, 23:59Co kogo buja, a że akurat teraz na pierwszy plan wysuwa się piłka, to też dobrze :) Generalnie tak by wypadało skonstruować aktywność w państwie, że jest kilka stałych tematów, które żyją własnym życiem.
- Oswald Baskerville • Stempel
- Kurator Palatynatu Leocji
Pełna zgoda. Od razy należałoby uwzględnić sezonowość aktywności, jej zbieżność z rokiem szkolnym/akademickim, sesje egzaminacyjne itp. Przydałby się kalendarz wydarzeń. Oczywiście należałoby go czymś zapełnić, a to już robota ręczna i nic się nie zadzieje, bo ktoś wpisał do kalendarza, ale warto chyba spróbować pewnego planowania, w 12-miesięcznej perspektywie, w cyklach kwartalnych.Franklin Garamond pisze: ↑14 lip 2021, 23:59Co kogo buja, a że akurat teraz na pierwszy plan wysuwa się piłka, to też dobrze :) Generalnie tak by wypadało skonstruować aktywność w państwie, że jest kilka stałych tematów, które żyją własnym życiem.
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji