Zielonka

Tu dyskutujemy na wszystkie tematy związane z posiadanymi ziemiami
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Obywatel honorowy

Zielonka

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

Pierwsze osiedle niedługo powstanie...
Obrazek

Zarys z góry Osiedla Wiewiórek...
(-) bk. Heinz-Werner Grüner
Oberhaupt Edelweiss
Obrazek
Awatar użytkownika
Obywatel honorowy

Zielonka

Obrazek

Nastał grudzień roku 2021 i powolnym krokiem wkraczamy w najbardziej radosny okres zimowego "rozdania". Okres Świąt Bożego Narodzenia, bez względu na pochodzenie i wierzenia kojarzy się z zielonym drzewkiem iglastym i całą masą prezentów, które otrzymują grzeczne (i nie tylko... ;) ) dzieci....
Z tej właśnie okazji w osadzie Zielonka postawiono, na świeżo wybudowanym rynku, wspaniale przyozdobioną i dostojnie wynoszącą się ponad całą scenerię zabudowań, choinkę.

Ów drzewo ścięto w okolicznych leockich lasach nieopodal osady. Było one nienaturalnych rozmiarów i wręcz prosiło by zwrócić na nie szczególną uwagę...
Zielonka nie jest osadą "pierwszego wyboru" na leockiej ziemi. Na wschód wyspy trafiają tylko najbardziej zatwardziali ludzie. Praca w warunkach leśnych nie należy do łatwych, ale komercyjny charakter dzisiejszego świata sprawił, że i tu przybędzie w tym okresie nieco więcej turystów...

Podczas uroczystości odśpiewano "hymn" światecznego uniesienia zieloneckiej osady zwany: "Raam pom pom pam" w wykonaniu Dżenifer Pokrzywy i Idyny Mencel... Wysłuchajmy w skupieniu...

https://www.youtube.com/watch?v=nxgDD4r ... =IdinaHere
Oberhaupt Edelweiss
Obrazek
Awatar użytkownika
Karolina von Lichtenstein Stempel
Obywatel honorowy

Zielonka

Post autor: Karolina von Lichtenstein »

Czy w Zielonce święta będą zielone, czy białe?
(—) Karolina von Lichtenstein-Roumaine

Królowa Seniorka Dreamlandu i Scholandii, Królowa Matka Elderlandu, Dama dreamlandzkiego Orderu Czerwonego Orła, Diuczessa-Wspomożycielka Sarmacji, Diuczessa Tysiąclecia, Matka Karmicielka, Patronka Turystyki Pieszej, była Regentka i Kanclerka Księstwa Sarmacji, diuczessa Heidesheim, markiza Vankinner, baronessa Sarmacji, podporucznik w rezerwie Książęcych Sił Zbrojnych, honorowa obywatelka Królestwa Teutonii, Rzeczpospolitej Sclavińskiej, Gellonii i Starosarmacji, prawie została żoną Piotra Abogarda Scholandzkiego
Awatar użytkownika
Obywatel honorowy

Zielonka

Karolina von Lichtenstein pisze:
07 gru 2021, 22:34
Dla Waszej Śmiałości i Wysokiej Dostojności się dostosujemy. ;)
Z racji klimatu, pewnie białe... Z racji nazwiska zawsze zielone(bardziej zielone). ;)
Oberhaupt Edelweiss
Obrazek
Awatar użytkownika
Obywatel honorowy

Zielonka

Jeśli chodzi o mikronacyjną drogę to polecam, tak na poważnie przesłuchać i tytułując się fanem Tiesto i van Buurena to potęgą jest inny Holender...

https://www.youtube.com/watch?v=d1yfX6V ... %C3%A9Rieu
Oberhaupt Edelweiss
Obrazek
Awatar użytkownika
Karolina von Lichtenstein Stempel
Obywatel honorowy

Zielonka

Post autor: Karolina von Lichtenstein »

Heinz-Werner Grüner pisze:
07 gru 2021, 22:38
Karolina von Lichtenstein pisze:
07 gru 2021, 22:34
Dla Waszej Śmiałości i Wysokiej Dostojności się dostosujemy. ;)
Z racji klimatu, pewnie białe... Z racji nazwiska zawsze zielone(bardziej zielone). ;)
Dziękuję za odpowiedź, ale muszę skorygować, że niewysokiej ;) Bliżej mi wzrostowo do Gnomii niż Garamonda.
(—) Karolina von Lichtenstein-Roumaine

Królowa Seniorka Dreamlandu i Scholandii, Królowa Matka Elderlandu, Dama dreamlandzkiego Orderu Czerwonego Orła, Diuczessa-Wspomożycielka Sarmacji, Diuczessa Tysiąclecia, Matka Karmicielka, Patronka Turystyki Pieszej, była Regentka i Kanclerka Księstwa Sarmacji, diuczessa Heidesheim, markiza Vankinner, baronessa Sarmacji, podporucznik w rezerwie Książęcych Sił Zbrojnych, honorowa obywatelka Królestwa Teutonii, Rzeczpospolitej Sclavińskiej, Gellonii i Starosarmacji, prawie została żoną Piotra Abogarda Scholandzkiego
Awatar użytkownika
M2.r Stempel
Obywatel

Zielonka

Post autor: M2.r »

Z pewnym zadowoleniem stwierdzam, że zdarzyło mi się mieszkać jakieś ~50 metrów na prawo od rynku w Zielonce, a nawet naprułem się Glühweinem na wskazanym wyżej obrazku niczym Messerschmitt.

PS. Iglak jest znienawidzony przez prawdziwych mieszkańców Zielonki(tm), jako wyjątkowo paskudnie podcięty od spodu. No bo co to za choineczka z domkiem pod spodem?

2PS. Zdjęcie chyba z roku 2019, bo na gruncie ciągle nic nie ma. A przynajmniej nie było z tydzień temu.

3PS. Rynek jest rzeczywiście świeżo postawiony.
Awatar użytkownika
Obywatel honorowy

Zielonka

Z fabularnego punktu widzenia to w Zielonce prawie nic nie ma... Natomiast w 2019 roku to tu był sam... las. ;)

EDIT: Chciałem poprawić pierwszy post, składnia mi "siadła". Jakby jakaś dobra duszyczka się zlitowała...
Z tej właśnie okazji w osadzie Zielonka postawiono, na świeżo wybudowanym rynku, wspaniale przyozdobioną i dostojnie wynoszącą się ponad całą scenerię zabudowań, choinkę.
Oberhaupt Edelweiss
Obrazek
Awatar użytkownika
Ametyst Faradobus Stempel
Przybysz

Zielonka

Post autor: Ametyst Faradobus »

Obrazek

Obrazek
Dobaj, 12 stycznia 2022 roku
Panie Kulego,

mając na uwadze Pańskie zasługi względem rodu Faradobusów oraz zebranie stu punktów na Karcie Stałego Klienta Delikatesów Makrella® postanowiłem odznaczyć Pana Krzyżem Oficerskim Orderu Rodu Faradobusów, który to wraz z aktem nadania przesyłam w kopercie.
Z wyrazami sympatii,

Obrazek
Załączniki
ORF-Gruner.pdf
(296.88 KiB) Pobrany 83 razy
PROCESOR DOKTÓR NAUK NET. MAGISTER
Ametyst z rodu Faradobusów

Urlopowany Król Hirschbergii i Weerlandu,
Ponownie Prezydent Republiki Bialeńskiej

Obrazek
Awatar użytkownika
Obywatel honorowy

Zielonka

Nie sądziłem, że zostanę posiadaczem takiego znamienitego odznaczenia! Serdecznie dziękuję! Naprawde jestem zaskoczony i wzruszony.
Nie ukrywam, albo na razie jeszcze ukrywam, że nawiązanie współpracy z Waszą Królewską Mością w sprawie tego co oferują Faradobusowie będzie jednym z moich priorytetów, mam nadzieję, już niedługo.

Nie mniej jeszcze raz dziękuję za zauważenie mojej obecności. Chciałbym jednak skromnie zauważyć, że na ten moment nie jestem posiadaczem obywatelstwa leockiego(i nigdy nie byłem), co nie oznacza, że wymienianie mnie wśród obywateli Palatynatu jakoś mi specjalnie doskwiera. Napisałbym nawet, że jest wręcz przeciwnie.
Oberhaupt Edelweiss
Obrazek
Awatar użytkownika
Helwetyk Romański Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Zielonka

Post autor: Helwetyk Romański »

Heinz-Werner Grüner pisze:
12 sty 2022, 13:10
Chciałbym jednak skromnie zauważyć, że na ten moment nie jestem posiadaczem obywatelstwa leockiego(i nigdy nie byłem), co nie oznacza, że wymienianie mnie wśród obywateli Palatynatu jakoś mi specjalnie doskwiera. Napisałbym nawet, że jest wręcz przeciwnie.
Dopiero teraz zauważyłem (tak to jest, jak się ogląda obrazki…)!
Mnie również nie doskwiera, i również wręcz przeciwnie.
🖤🤍❤️
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH

Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.

IGNATS IK RUTH

Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk​@​gmail.com
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ziemie w Leocji”