Rogatek・nowa perspektywa

Tu dyskutujemy na wszystkie tematy związane z mikronacjami
Awatar użytkownika
Helwetyk Romański Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Rogatek・nowa perspektywa

Post autor: Helwetyk Romański »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

Piotr vel Bocian pisze:
21 sty 2022, 15:21
Czy mogę prosić Czcigodnych Namiestników o komentarz dot. planów zastąpienia STEMPLA Rogatkiem?
Dla pełnej jasności, to plany autorów Rogatka, nie autora Stempla. Oczywiście, ze swojej strony życzę powodzenia. Konkurencja jest dobra. W Stemplu, na przykład, planuję dodać herby od 13 listopada 2020. 😜
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH

Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.

IGNATS IK RUTH

Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk​@​gmail.com
Filip von Sarm
Tożsamość zablokowana

Rogatek・nowa perspektywa

Post autor: Filip von Sarm »

Kaspar Waksman-Dëter pisze:
21 sty 2022, 15:39
Czy zbieracie czy nie - możecie nie mówić ludziom pełnej prawdy. Szary Kowalski raczej nie namierzy, ale osoba o dużych umiejętnościach informatycznych takich jak wspomniana osoba - tutaj już inna bajka ;)
AD 1. Możemy, ale mówimy. Tyle w temacie.
AD 2. Z Federantem znamy się realnie i proszę uwierzyć - nie posiada żadnych specjalnych narzędzi czy umiejętności. Z tego co ja osobiście się domyślam, aby poznać dokładną lokalizację adresu IP, trzeba kontaktować się z dostawcą internetu. Ale ja na tym się nie znam.
Awatar użytkownika
Piotr vel Bocian Stempel
Przybysz

Rogatek・nowa perspektywa

Post autor: Piotr vel Bocian »

Helwetyk Romański pisze:
21 sty 2022, 15:43
Piotr vel Bocian pisze:
21 sty 2022, 15:21
Czy mogę prosić Czcigodnych Namiestników o komentarz dot. planów zastąpienia STEMPLA Rogatkiem?
Dla pełnej jasności, to plany autorów Rogatka, nie autora Stempla. Oczywiście, ze swojej strony życzę powodzenia. Konkurencja jest dobra. W Stemplu, na przykład, planuję dodać herby od 13 listopada 2020. 😜
Informację o "zastąpieniu STEMPLA Rogatkiem", można było dwojako zrozumieć, ja założyłem tą drugą opcję, czyli że to jest plan "odgórnie" zaakceptowany.

Bardzo dziękuję za rozwianie wątpliwości.
Awatar użytkownika
Sheldon Anszlus Robingren Stempel

Rogatek・nowa perspektywa

Post autor: Sheldon Anszlus Robingren »

Jak zamierzacie weryfikować tożsamość z kilku mikronacji? Kto będzie to weryfikował?
Darmowa domena straszy czasem reakcji i bezpieczenstwem
Obrazek
Filip von Sarm
Tożsamość zablokowana

Rogatek・nowa perspektywa

Sheldon Anszlus Lovelace pisze:
21 sty 2022, 15:53
Jak zamierzacie weryfikować tożsamość z kilku mikronacji? Kto będzie to weryfikował?
Darmowa domena straszy czasem reakcji i bezpieczenstwem
Nie będziemy weryfikować, przynajmniej na aktualnym etapie.
Awatar użytkownika

Rogatek・nowa perspektywa

Czyli każdy może założyć konto z moja tożsamością i się podawać za mnie, a i tak nikt tego nie zweryfikuje, dopóki sam takiego czegoś nie znajdę i nie zgłoszę?
Obrazek
Filip von Sarm
Tożsamość zablokowana

Rogatek・nowa perspektywa

21 sty 2022, 16:01
Czyli każdy może założyć konto z moja tożsamością i się podawać za mnie, a i tak nikt tego nie zweryfikuje, dopóki sam takiego czegoś nie znajdę i nie zgłoszę?
I właśnie dlatego dopisałem "na aktualnym etapie". Wdrażamy już odpowiednie zabezpieczenia.
Awatar użytkownika

Rogatek・nowa perspektywa

Teraz mi wyskoczyła informacja o kodzie aktywacyjnym, proponuje zrobić to w formie takiej jak zrobił to stempel, który ma wszystko przemyślane i nic nie jest tam bez powodu.
Zdajecie sobie sprawę, ze jak podam kod na jednym forum, to na drugim ktoś może go podać? I wtedy trzeba będzie się bawić w kto podał kod pierwszy?
Obrazek
Filip von Sarm
Tożsamość zablokowana

Rogatek・nowa perspektywa

21 sty 2022, 16:24
Teraz mi wyskoczyła informacja o kodzie aktywacyjnym, proponuje zrobić to w formie takiej jak zrobił to stempel, który ma wszystko przemyślane i nic nie jest tam bez powodu.
Zdajecie sobie sprawę, ze jak podam kod na jednym forum, to na drugim ktoś może go podać? I wtedy trzeba będzie się bawić w kto podał kod pierwszy?
Ale spokojnie, napisaliśmy przecież, że Rogatek jest w fazie beta, i uwzględniamy wszystkie uwagi.
Filip von Sarm
Tożsamość zablokowana

Rogatek・nowa perspektywa

Chciałbym tylko zauważyć (bo wymyślam sensowny sposób weryfikacji), że w STEMPLU to rónież możliwe.
Jest sobie Eryk. Eryk ma konto w Leocji, jest aktywny, ale nie ma go w Stemplu i np. RON.
Wtedy Jurek, podszywający się pod Eryka, zakłada konto w Stemplu oraz RON, weryfikuje się w RON, i pyk.
Awatar użytkownika
Franklin Garamond Stempel

Rogatek・nowa perspektywa

Post autor: Franklin Garamond »

To za kogo się u nas podszywacie?
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) Franklin Garamond
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rynek w Nowym Brzegu”