Dziękuję!Franz Joseph von Habsburg pisze: ↑02 lut 2022, 8:55Himmellaudon! Najmocniej przepraszam, już poprawione :).
To jednak nie piszę do Gwardii Palatynatu Leocji 😉

Dziękuję!Franz Joseph von Habsburg pisze: ↑02 lut 2022, 8:55Himmellaudon! Najmocniej przepraszam, już poprawione :).

Michał V pisze:Wielmożni Państwo,
Przedstawiam Państwu zbiór pomocy, wskazówek, źródeł i informacji, które mogą być bardzo pomocne w pełnieniu służby dyplomatycznej. Zachęcam do zapoznania się z nimi wszystkich, którzy służą Rzeczypospolitej na polu dyplomatycznym, chcieliby podjąć taką służbę bądź interesują ich takie sprawy.
Dyplomatów, a zwłaszcza przyszłych szefów Pieczęci Spraw Zagranicznych informuję, że mogę udzielić pomocy w zakresie pisania korespondencji dyplomatycznej oraz że mogę przekazać moim następcom na stanowisku szefa polsko-litewskiej dyplomacji wzory, egzemplarze pism dyplomatycznych, not itd.
- C. i K. Akademia Dyplomatyczna we Wiedniu — zachęcam do zapoznania się z ciekawymi wykładami, jak i dyskusjami
- Małgorzata Łakota-Micker, Instrumentarium przyszłego dyplomaty — interesująca książka, zawierająca wiele informacji z zakresu dyplomacji, w tym w zakresie prowadzenia korespondencji dyplomatycznej, formułowania pism
- Instytut Dyplomacji Mikronacyjnej Hasselandzkiej Akademii Nauk — wykłady
Oficjalne, legalne powody, jak najbardziej, istnieją:Karolina von Lichtenstein pisze: ↑03 lut 2022, 21:50…A tak serio, to za co oni wszyscy podostawali bany? To legitne? Nie ma żadnych oficjalnych oświadczeń Medicich i Dredera?
Mikołaj I pisze:Otrzymanych banów na konto nie zdejmujemy. Prawo jasno mówi, że opuszczenie obrad konklawe i wyjście na światło dzienne (nawet nie łamiąc tajemnicy) podchodzi pod ekskomunikę z mocy prawa, latae sententiae.
Wg. mnie oraz kilku innych osób; Obecny Patriarcha został wybrany nielegalnie. Bo nielegalne było odwołanie Aurelio z emerytury, to oznacza, że nie mógł on brać udziału w konklawe. Co oznacza, że konklawe jest nieważne, zatem i wybór Pio Maria Medici jest nieważny. Co oznacza, że uzurpuje sobie on prawo do tego tytułu, czyli jest Antypatriarchą. Co oznacza, również, że zbanowanie jest nielegalne, bezprawne.Karolina von Lichtenstein pisze: ↑03 lut 2022, 21:50Jak byłam w Mediolanie, to miałam poczytać o Medyceuszach, ale nie sądziłam, że konieczność dokształcenia się przyjdzie tak szybko…
…A tak serio, to za co oni wszyscy podostawali bany? To legitne? Nie ma żadnych oficjalnych oświadczeń Medicich i Dredera?
Akurat odnośnie zbanowania, to być może i było to legalne, jeśli idzie o tych, co zdradzili tajemnicę konklawe.Miguel de Catalan pisze: ↑03 lut 2022, 23:01Wg. mnie oraz kilku innych osób; Obecny Patriarcha został wybrany nielegalnie. Bo nielegalne było odwołanie Aurelio z emerytury, to oznacza, że nie mógł on brać udziału w konklawe. Co oznacza, że konklawe jest nieważne, zatem i wybór Pio Maria Medici jest nieważny. Co oznacza, że uzurpuje sobie on prawo do tego tytułu, czyli jest Antypatriarchą. Co oznacza, również, że zbanowanie jest nielegalne, bezprawne.Karolina von Lichtenstein pisze: ↑03 lut 2022, 21:50Jak byłam w Mediolanie, to miałam poczytać o Medyceuszach, ale nie sądziłam, że konieczność dokształcenia się przyjdzie tak szybko…
…A tak serio, to za co oni wszyscy podostawali bany? To legitne? Nie ma żadnych oficjalnych oświadczeń Medicich i Dredera?
I nie tylko tam posługiwał się oszustwem.Aleksander pisze: ↑04 lut 2022, 15:51@Miguel de Catalan to nie ten człowiek, który oszukiwał w rajdach?
@Heinz-Werner Grüner ?
Słodka Mancalago, a gdzie jeszcze?!Samuel Radziwiłł pisze: ↑04 lut 2022, 18:14I nie tylko tam posługiwał się oszustwem.Aleksander pisze: ↑04 lut 2022, 15:51@Miguel de Catalan to nie ten człowiek, który oszukiwał w rajdach?
@Heinz-Werner Grüner ?