Zjazd 2022
- Oswald Baskerville • Stempel
- Kurator Palatynatu Leocji
Zjazd 2022
Kochani, Kochane i kochankowie,
Pora się spotkać. Zimowe śniegi stopniały, pandemiczne restrykcje zdjęto, a lato za pasem. Żeby nie przedłużać, proszę o odpowiedzi na następujące pytania, dzięki którym być może uda się zorganizować jakieś wspólne spotkanie.
1. Czerwiec, lipiec, sierpień?
2. Nocleg czy bez (zakładam, że spotykamy się weekendowo)?
3. Agroturstyka czy miasto?
4. Preferowany dojazd (auto, bus, pociąg)?
5. Preferowany region Polski (z racji logistyki sugeruję centralne rejony)?
Jak zbierze się "masa zjazdowa", jak określił ją Czcigodny Garamond, to będziemy kombinować :)
Pora się spotkać. Zimowe śniegi stopniały, pandemiczne restrykcje zdjęto, a lato za pasem. Żeby nie przedłużać, proszę o odpowiedzi na następujące pytania, dzięki którym być może uda się zorganizować jakieś wspólne spotkanie.
1. Czerwiec, lipiec, sierpień?
2. Nocleg czy bez (zakładam, że spotykamy się weekendowo)?
3. Agroturstyka czy miasto?
4. Preferowany dojazd (auto, bus, pociąg)?
5. Preferowany region Polski (z racji logistyki sugeruję centralne rejony)?
Jak zbierze się "masa zjazdowa", jak określił ją Czcigodny Garamond, to będziemy kombinować :)
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji

- Franklin Garamond • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Zjazd 2022
Czerwiec, lipiec, sierpień?
Weekend 18-19.06 mi odpada, ale poza tym weekendowo jestem elastyczny.
Urlop tradycyjnie przełom sierpnia-września (z większym udziałem września), więc pozostaję do dyspozycji prawie w całej rozciągłości terminów.
Nocleg czy bez (zakładam, że spotykamy się weekendowo)?
Ja z noclegiem. Można przyjąć, że sobota to Główny Dzień Zjazdowy, to już tam sobie każdy wg uznania zorganizuje życie.
Agroturystyka czy miasto?
Miasto ma tę zaletę, że można gdzieś zjeść, a do tego nie trzeba w zasadzie organizować nic ponad miejsce spotkania na Główny Dzień Zjazdowy, bo każdy może nocleg ogarnąć indywidualnie. Do tego miasta zazwyczaj są dobrze skomunikowane, więc dojedzie każdy. Do tego zawsze można coś zwiedzić i zobaczyć.
Agroturystyka też fajna, ale jest ograniczona pod względem ilości miejsc noclegowych i konieczności wcześniejszej deklaracji/rezerwacji. Jest się z dala od cywilizacji, co też ma swoje zalety. I wady.
Preferowany dojazd (auto, bus, pociąg)?
W zależności od dystansu i czasu przejazdu - pociąg albo auto.
Preferowany region Polski (z racji logistyki sugeruję centralne rejony)?
Z Wami nawet do Łodzi!
Weekend 18-19.06 mi odpada, ale poza tym weekendowo jestem elastyczny.
Urlop tradycyjnie przełom sierpnia-września (z większym udziałem września), więc pozostaję do dyspozycji prawie w całej rozciągłości terminów.
Nocleg czy bez (zakładam, że spotykamy się weekendowo)?
Ja z noclegiem. Można przyjąć, że sobota to Główny Dzień Zjazdowy, to już tam sobie każdy wg uznania zorganizuje życie.
Agroturystyka czy miasto?
Miasto ma tę zaletę, że można gdzieś zjeść, a do tego nie trzeba w zasadzie organizować nic ponad miejsce spotkania na Główny Dzień Zjazdowy, bo każdy może nocleg ogarnąć indywidualnie. Do tego miasta zazwyczaj są dobrze skomunikowane, więc dojedzie każdy. Do tego zawsze można coś zwiedzić i zobaczyć.
Agroturystyka też fajna, ale jest ograniczona pod względem ilości miejsc noclegowych i konieczności wcześniejszej deklaracji/rezerwacji. Jest się z dala od cywilizacji, co też ma swoje zalety. I wady.
Preferowany dojazd (auto, bus, pociąg)?
W zależności od dystansu i czasu przejazdu - pociąg albo auto.
Preferowany region Polski (z racji logistyki sugeruję centralne rejony)?
Z Wami nawet do Łodzi!
Zjazd 2022
Czcigodny poruszył ważną kwestię: konflikt na linii miejsce noclegowe — miejsce imprezowe. Zwłaszcza w porze wieczornej jest to temat kłopotliwy, bo zjazd robimy po to, żeby spędzić ten czas wspólnie.
Skoro pod względem organizacyjnym miasto ma zdecydowaną przewagę nad agroturystką, zwłaszcza pod kątem dojazdu i możliwości organizacji zjazdu na spontanie, to może warto poszukać miasta, które oprócz tych zalet zaoferuje również ładne okoliczności przyrody i nie odstraszy zgiełkiem? Co powiecie na Olsztyn? Proponuję akurat Olsztyn, bo go znam — jest tam, gdzie zjeść i wypić, jest co zobaczyć, są też fajne plaże i jeziorka, latem jest bardzo zielono. Gdyby ktoś z Was miał podobną propozycję, to chętnie poznam :)
Skoro pod względem organizacyjnym miasto ma zdecydowaną przewagę nad agroturystką, zwłaszcza pod kątem dojazdu i możliwości organizacji zjazdu na spontanie, to może warto poszukać miasta, które oprócz tych zalet zaoferuje również ładne okoliczności przyrody i nie odstraszy zgiełkiem? Co powiecie na Olsztyn? Proponuję akurat Olsztyn, bo go znam — jest tam, gdzie zjeść i wypić, jest co zobaczyć, są też fajne plaże i jeziorka, latem jest bardzo zielono. Gdyby ktoś z Was miał podobną propozycję, to chętnie poznam :)

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Obywatel honorowy
Zjazd 2022
Olsztyn w centralnej Polsce? Hmm... To myśmy się chyba innej geografii uczyli. ;)Oswald Baskerville pisze: ↑21 kwie 2022, 17:28Czcigodny poruszył ważną kwestię: konflikt na linii miejsce noclegowe — miejsce imprezowe. Zwłaszcza w porze wieczornej jest to temat kłopotliwy, bo zjazd robimy po to, żeby spędzić ten czas wspólnie.
Ja nie napiszę, że nie, bo bardzi chętnie, ale u mnie to wręcz odwrotnie. Będę znał termin to "powalczę" by być.
Odpada mi tylko 9 czerwca bo jestem na koncercie, ale to środek tygodnia. A później 15-23 lipca. Jak się da i żona pozwoli to dlaczego mam nie podjechać.
Ja też nie nastawiałbym się na wielkie zwiedzanie.
Zakłądam, że spotkamy się w sobotę w godzinach popołudniowych 12-14. To też dobra pora obiadowa i ew. w powrocie do lokum wypadowego można by coś zwiedzić. Następnie usiąść przy grillu(agro) lub w ogródku (w mieście) i ...grillować co tam kto lubi. A dalej to już albo nasiadówa do rana, albo potańcówa do świtu.
- Aleksander • Stempel
- Obywatel
Zjazd 2022
Pasuje nam każdy z tych miesięcy.
Zależy jak daleko musielibyśmy się kopsnąć. Zasadniczo zakładamy, że będzie pite, a zatem wypadałoby gdzieś spędzić noc 😅Oswald Baskerville pisze: ↑21 kwie 2022, 16:082. Nocleg czy bez (zakładam, że spotykamy się weekendowo)?
Niech ręka Mancalagi przed agroturystyką broni. Jesteśmy człowiekiem z miasta, który ku uciesze kolegów i koleżanek ze wsi nie rozróżnia siana od słomy ani pługu od brony. Wieś w pewnym stopniu nas przeraża, bo ani tam świateł latarni, ani stukotu jeżdżących po nocach tramwaju, ani nie ma sklepu z płazem w logo, żeby szybko dokupić brakującego alkoholu. A z doświadczenia wiemy, że ile byśmy nie kupili, to i tak braknie...
Samochód. W ostateczności pociąg, ale żadnego telepania się pośpiesznymi, czy jak to się teraz nazywa. Autobus odpada.
Centralna Polska logistycznie to jest koszmar. Koszmar do tego stopnia, że gdy szukaliśmy połączenia kolejowego z Gdańska do Łodzi, to zaproponowano nam przesiadkę we... Wrocławiu 🤣 Przy tym wszystkim wychodzimy z założenia, że Polska jest jak obwarzanek. W środku nie ma nic. Preferujemy naturalnie Kraków, względnie Śląsk (dobry dojazd), ale Pomorze też chętnie odwiedzimy.Oswald Baskerville pisze: ↑21 kwie 2022, 16:085. Preferowany region Polski (z racji logistyki sugeruję centralne rejony)?
Kiepski dojazd. Nieodmiennie proponujemy Kraków. Każdy wie, gdzie to jest, a my będziemy mogli zgodnie z tradycją, po zrzuceniu z cudzego łóżka, które bezczelnie zajmiemy w akademiku celem odbycia drzemki, obrazić się i odmaszerować do własnego domu, a następnie wstawszy świeży i promienni zauważyć, że od ósmej rano zatroskany czcigodny namiestnik dzwoni i wysyła SMS co się z nami stało 😂
(-) Aleksander, r.s.
- Helwetyk Romański • Stempel
Zjazd 2022
- W stu procentach jestem wyjęty od 17 czerwca do 3 lipca oraz od 12 do 20 sierpnia. Najbezpieczniejszy dla mnie jest lipiec, naturalnie weekendowo.
- Z noclegiem. W budynku, z łazienką. 😉
- Agroturystyka.
- Pociąg.
- Region dowolny, byle dobrze skomunikowany z Toruniem i niebędący Toruniem. „Wolałbym nie” w odniesieniu do Warszawy.
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
Zjazd 2022
Ech... No jakby nie stanąć, zawsze dupa z tyłu... xD Wyczuwam zjazd w Warszawie (zażaleń @Helwetyk Romański nie przyjmujemy)...

- Helwetyk Romański • Stempel
Zjazd 2022
Ja nawet i do Bydgoszczy bym przyjechał. Tylko, zupełnie serio, nie wiem, na ile uda się coś sensownego znaleźć w Warszawie; zwłaszcza, jeśli wziąć poprawkę na to, że miejsce noclegu i miejsce konsumpcji mogą być od siebie znacznie oddalone.Oswald Baskerville pisze: ↑21 kwie 2022, 20:43Ech... No jakby nie stanąć, zawsze dupa z tyłu... xD Wyczuwam zjazd w Warszawie (zażaleń @Helwetyk Romański nie przyjmujemy)...
https://villa-garden-kutno-centrum.booked.com.pl/, he, he.
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Ludwik Tomović • Stempel
- Obywatel
- Ludwik Tomović • Stempel
- Obywatel
Zjazd 2022
A tak już poważniej.
Nie wiem czy byłbym zainteresowany, bo z jednej strony czemu nie, a z drugiej nie jestem do końca przekonany czy chciałbym pokazywać swoją mordę.
Co do terminów, jeśli bym się zdecydował to raczej wpadłbym na jeden dzień.
Część terminów jest już zablokowana ze względu na życiowe wydarzenia #pdk ale jeśli by zjazd wypadł akurat w wolnym dla mnie terminie i bym się przekonał to może bym i odwiedził.
Byłaby okazja wymienić się z Helwetykiem statuetkami na poprawne xD
Nie wiem czy byłbym zainteresowany, bo z jednej strony czemu nie, a z drugiej nie jestem do końca przekonany czy chciałbym pokazywać swoją mordę.
Co do terminów, jeśli bym się zdecydował to raczej wpadłbym na jeden dzień.
Część terminów jest już zablokowana ze względu na życiowe wydarzenia #pdk ale jeśli by zjazd wypadł akurat w wolnym dla mnie terminie i bym się przekonał to może bym i odwiedził.
Byłaby okazja wymienić się z Helwetykiem statuetkami na poprawne xD