Dwudziesty siódmy miesiąc Palatynatu Leocji

Tu dyskutujemy na wszystkie tematy związane z mikronacjami
Awatar użytkownika
Franklin Garamond Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Post autor: Franklin Garamond »

Obrazek

Kochane Leotki,
Kochani Leoci,
i Wy, Kochani Przyjaciele z każdego zakątka mikroświata!

Minął niespodziewanie miesiąc dwudziesty siódmy. Wspaniały to był miesiąc, nie zapomnę go nigdy. A czego sobie życzę w dwudziestym ósmym? Tego samego, co w dwudziestym siódmym. Dużo aktywności było na forum. Dużo dyskusji, bo bardzo je lubię. I dużo śmieszków.

Omawialiśmy sprawy ważkie i ważne. Z zimowych letargów obudzili się już nawet najbardziej zatwardziali realiozowicze. Tym samym nasza mikronacyjna karuzela kręci się dalej, choć czasem ktoś z niej spadnie, a czasem ktoś wskoczy z powrotem, gdy odzyska przytomność.

Wraz z Czcigodnym Namiestnikiem Romańskim, po wielu miesiącach skwapliwego ignorowania problemu, a także nieszczególnie burzliwych dyskusjach w Palatium, postanowiliśmy powołać do życia specjalną komórkę operacyjną przy Namiestnikach, która zajmować się będzie od tej pory przyznawaniem comiesięcznych odznaczeń.

Żeby uniknąć możliwych nacisków ze strony przemysłu metalurgicznego, personalia mężów stanu pozostaną nieznane, a do wiadomości podawać będziemy jedynie przekazane nam listy odznaczonych. Ufamy, że takie rozwiązanie znacząco zredukuje nieznośną presję, która ciążyła na Czcigodnym Romańskim i mnie, a co pozwoli nam zaangażować się w inne elementy życia w Leocji i przywróci uśmiech na umartwioną i umęczoną twarz Czcigodnego Namiestnika Romańskiego.

Niniejszym więc dziękuję wszystkim serdecznie za wkład w budowanie Palatynatu i przekazuję odznaczenia za zaległe minione trzy miesiące. Po szczegóły zapraszam do Monitora Leocji.

Gratulacje @Aleksander, @Alfred Fabian von Tehen-Dżek, @Ametyst Faradobus, @Anastasia Windsachen, @Apolinary Montserrat, @Benji, @Bruno Petrowicz Catalan, @Fatima Marcjan-Chojnacka, @Francis D. Blackwood, @Guedes de Lima, @Heinz-Werner Grüner, @Ignats ik Ruth, @Isabella Swan, @Karolina von Lichtenstein, @Leszek Ebe-Grüner, @Ludwik Tomović, @M2.r, @Meisande V Gvandoya, @Michał F. Lubomirski-Lisewicz, @Oswald Baskerville, @Piotr vel Bocian, @Ronon Dex, @Samuel Radziwiłł, @Sheldon Anszlus Lovelace, @Sophie, @Vilarte, @Vladimir ik Lihtenštán!

Szczęść Leocjo!
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) Franklin Garamond
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Obywatel honorowy

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Jak ja lubię lajkować takie posty! Ku chwale Leotów!
(-) bk. Heinz-Werner Grüner
Oberhaupt Edelweiss
Obrazek
Awatar użytkownika
Aleksander Stempel
Obywatel

Post autor: Aleksander »

Uśmiech na twarzy Romańskiego? Nie OTAKE Leocje walczyłem!
(-) Aleksander, r.s.
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Obywatel honorowy

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Aleksander pisze:
24 kwie 2022, 20:37
A o jake walczyly te namiestniki?
(-) bk. Heinz-Werner Grüner
Oberhaupt Edelweiss
Obrazek
Awatar użytkownika
Helwetyk Romański Stempel

Post autor: Helwetyk Romański »

Heinz-Werner Grüner pisze:
24 kwie 2022, 20:53
Aleksander pisze:
24 kwie 2022, 20:37
A o jake walczyly te namiestniki?
Oj trudne, trudne się wylosowało…
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH

Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.

IGNATS IK RUTH

Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk​@​gmail.com
Awatar użytkownika
Apolinary Montserrat Stempel
Przewodniczący Leockiej Akademii Nauk
Kontakt:

Post autor: Apolinary Montserrat »

Szczęść Leocjo nam wszystkim! 🙂

prof. Apolinary Montserrat OL LAN
Przewodniczący Leockiej Akademii Nauk
Dyrektor Centralnego Szpitala Wojskowego
Redaktor naczelny Głosu Leocji

W Leocji rzeczy niemożliwe robimy od ręki,
na cuda trzeba chwilkę poczekać.
Awatar użytkownika
Oswald Baskerville Stempel
Kurator Palatynatu Leocji

Post autor: Oswald Baskerville »

Szczęść Leocjo! Matka Prokrastynacja zesłała na nas ostatnio swoje łaski, oby ich strumień był nieustający.
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Ludwik Tomović Stempel
Obywatel

Post autor: Ludwik Tomović »

Podziękować :)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

/-/
dr net. ppor. Ludwik Wilhelm diuk Tomović

Gubernator Konfederacji Sclavińskiej
Ana - Konstanz 28
25-257 Ana - Konstanz

Obrazek
Awatar użytkownika
Fatima Popow-Chojnacka Stempel
Przybysz

Post autor: Fatima Popow-Chojnacka »

Bardzo dziękuję!
( — ) mgr. Fatima Popow-Chojnacka
Obrazek
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel
Dowódca Gwardii Palatynatu Leocji

Post autor: Anastasia Windsachen »

Obrazek

Czcigodni Namiestnicy,
Bliscy i bliskie Leoci oraz Leotki!

Szczęść Leocjo nam wszystkim na początku! Jestem dozgonnie wdzięczna za kolejne odznaczenie otrzymane z rąk Czcigodnych. Doprawdy budującym jest zobaczenie, że małe starania i stawiane w Palatynacie kroki są doceniane. Doceniane dodatkowo tak wysokim odznaczeniem, jakim jest Złoty Krzyż Zasług. Przybywając do Palatynatu nie sądziłam, że zajdę tak daleko tutaj, że dostąpię takich wyróżnień. Raczej sądziłam, że będę cichą obserwatorką, nie kimś kto zaangażuje się w debaty czy to na forum, czy serwerze. Nie spodziewałam się prowadzić drużyny piłkarskiej w naszej Lidze.

Po tych 3 miesiącach od mojego wniosku o obywatelstwo czuję dumę, gdy nazywam się Leotką i mam prawo decydować o przyszłości Palatynatu. Doprawdy kiedyś sądziłam, że Sarmacja będzie moją jedyną v-ojczyzną, miejscem pracy i rozwoju. Z zadowoleniem jednak i wdzięcznością stwierdzam, że Leocja jest z ręką na sercu społecznością dla mnie ważną. Być może dopiero rozwijam swoje skrzydła w Palatynacie, daję się poznać innym podczas rozmów i działań, ale wierzę, że to nie koniec moich przygód oraz działań na rzecz naszej wspólnej v-ojczyzny. Że czeka nas jeszcze coś, że warto iść tutaj do przodu.

Kończąc, życzę powodzenia nam wszystkim, łaski Matki Prokrastynacji, rzadkich i łagodnych epizodów realiozy. Obyśmy za miesiąc świętowali ponownie w tym samym gronie dwudziesty ósmy miesiąc trwania Palatynatu. Czcigodnym Namiestnikom jeszcze raz za uhonorowanie mnie tak szczególnym odznaczeniem dziękuję. Namiestnikowi Romańskiemu życzę sił w walce z realiozą by ta nie była zabójcza dla jego wizji. Namiestnikowi Garamondowi sił, gdy ciężar Palatynatu spoczywa tylko na jego barkach oraz by to rozsześciokrotnienie jaźni widoczne w Prokuratorii Nowobrzeskiej nie dawało w kość. Szczęść Leocjo!
Obrazek
(—) Anastasia Windsachen, Generalissima Leocji
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
No bo co ludzie powiedzom!?

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rynek w Nowym Brzegu”