Tak jak pan Ignacy napisał. Nie ma tu znamion algorytmu, np. tablice księcia @Samuel Radziwiłł posiadają kod „VXL”, gdzie domniemywam, że dwie ostatnie litery pochodzą od Xięstwa Litewskiego, a pierwsza od…Franklin Garamond pisze: ↑22 maja 2022, 22:43To może prościej — jaką zasadą kierowaliście się, by określić kod literowy miejscowości? I czy nosi znamiona algorytmu?
✔️ Tablice rejestracyjne
Opiekun: Ignats ik Ruth
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Tablice rejestracyjne
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Anastasia Windsachen • Stempel
- Generalissima Palatynatu Leocji
Tablice rejestracyjne
Wielkie? Ugromne (biorąc pod uwagę fakt zapisu "V" jako "U" w łacinie dawno temu)? Vielkie.... Kto wieHelwetyk Romański pisze: ↑22 maja 2022, 22:54Tak jak pan Ignacy napisał. Nie ma tu znamion algorytmu, np. tablice księcia @Samuel Radziwiłł posiadają kod „VXL”, gdzie domniemywam, że dwie ostatnie litery pochodzą od Xięstwa Litewskiego, a pierwsza od…Franklin Garamond pisze: ↑22 maja 2022, 22:43To może prościej — jaką zasadą kierowaliście się, by określić kod literowy miejscowości? I czy nosi znamiona algorytmu?
Zawsze można iść ścieżką A: regionalność Leocji, która określa nam właśnie kod literowy
ALBO ścieżką B: trzyliterowy skrót od zarejestrowanej ziemi, a w przypadku jej braku tablice nowobrzeskie lub ze swojego kraju for example ktoś z S***acji przychodzi, nie ma ziemi, nie chce być patriotą leockim to daje BAZ bo mieszka w Bazylei albo KMG bo z Grodziska... Itd itd.
Ścieżka B daje swobodę, a chyba tym również się tutaj kierujemy?
(—) Anastasia Windsachen, Generalissima Leocji
No bo co ludzie powiedzom!?
W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Tablice rejestracyjne
Możemy też pozostać przy ścieżce C, czyli pozostawić dzierżawcy ziemi całkowitą dowolność w zakresie wyboru trzyliterowego kodu. W każdym razie, na razie sytuacja wygląda następująco:Anastasia Windsachen pisze: ↑22 maja 2022, 23:34Ścieżka B daje swobodę, a chyba tym również się tutaj kierujemy?
- BNB: Bory Nowobrzeskie
- CEG: Cegonha Wielka
- DZD: Dziadolin Dwór
- GRW: Gród Wilka
- KHR: Czerwony Port (Akai Minato) [skrótowiec od „Kompania Handlowa Rafadarvike”]
- LBM: Lubomierz
- LSN: Liszyno
- NBR: Nowy Brzeg
- RON: Ronino
- SKR: Góra Istoria [skrótowiec zapewne od Skarlandu]
- UTR: Utaria
- VXL: Radziwiłł [skrótowiec zapewne od Księstwa Litewskiego]
- ZLN: Zielonka
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
- Oswald Baskerville • Stempel
- Kurator Palatynatu Leocji
Tablice rejestracyjne
Ja, jak wiecie, mam manię normalizacji (Warszawa pozdrawia Toruń), więc mnie najbardziej podobałyby się tablice zaczynające się od tej samej litery, np. "N". Tym sposobem Zielonka miałaby np. NZL, Liszyno miałoby NLS, a Cegonha Wielka miałaby NCG lub NCW. Proste, ujednolicone, piękne, podniecające spróchniałe serca starych mikronautów.
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji

Tablice rejestracyjne
„N” jak „normalizacja” czy jak? 🤣Oswald Baskerville pisze: ↑23 maja 2022, 9:14Ja, jak wiecie, mam manię normalizacji (Warszawa pozdrawia Toruń), więc mnie najbardziej podobałyby się tablice zaczynające się od tej samej litery, np. „N”. Tym sposobem Zielonka miałaby np. NZL, Liszyno miałoby NLS, a Cegonha Wielka miałaby NCG lub NCW. Proste, ujednolicone, piękne, podniecające spróchniałe serca starych mikronautów.
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Tablice rejestracyjne
Może być i "L" jak "lepiej wiem, co dobre" xDHelwetyk Romański pisze: ↑23 maja 2022, 10:07„N” jak „normalizacja” czy jak? 🤣Oswald Baskerville pisze: ↑23 maja 2022, 9:14Ja, jak wiecie, mam manię normalizacji (Warszawa pozdrawia Toruń), więc mnie najbardziej podobałyby się tablice zaczynające się od tej samej litery, np. „N”. Tym sposobem Zielonka miałaby np. NZL, Liszyno miałoby NLS, a Cegonha Wielka miałaby NCG lub NCW. Proste, ujednolicone, piękne, podniecające spróchniałe serca starych mikronautów.

- Ignats ik Ruth • Stempel
- Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji
Tablice rejestracyjne
Czyli Wschodni Dom byłby LAH? Jak się nie obrócisz, to i tak Cię zwyzywają od P*laka i to jeszcze z ortografem…
Tablice rejestracyjne
Ale, już poważniej, jaką wartość wnosiłoby tutaj wprowadzenie litery, która nic by nie oznaczała? 🤔Oswald Baskerville pisze: ↑23 maja 2022, 13:25Może być i „L” jak "lepiej wiem, co dobre" xDHelwetyk Romański pisze: ↑23 maja 2022, 10:07„N” jak „normalizacja” czy jak? 🤣Oswald Baskerville pisze: ↑23 maja 2022, 9:14Ja, jak wiecie, mam manię normalizacji (Warszawa pozdrawia Toruń), więc mnie najbardziej podobałyby się tablice zaczynające się od tej samej litery, np. „N”. Tym sposobem Zielonka miałaby np. NZL, Liszyno miałoby NLS, a Cegonha Wielka miałaby NCG lub NCW. Proste, ujednolicone, piękne, podniecające spróchniałe serca starych mikronautów.
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Tablice rejestracyjne
Podana literka była przykładowa, dlatego nie przywiązałem uwagi do jej znaczenia. Docelowo to powinno być coś ze zbioru L jak Leocja, N jak Nowy Brzeg, P jak Palatynat.Helwetyk Romański pisze: ↑25 maja 2022, 7:37Ale, już poważniej, jaką wartość wnosiłoby tutaj wprowadzenie litery, która nic by nie oznaczała? 🤔

Tablice rejestracyjne
To by, moim zdaniem, jedynie dublowało oznaczenie państwa (herb i dewiza w wariancie amerykańskim, polipasek w wariancie europejskim). Miałoby to, moim zdaniem, sens jedynie gdyby wszystkie państwa miały te same rejestracje (by być ścisłym, ten sam standard numeracji); wówczas faktycznie jednoliterowy wyróżnik na początku byłby pomocny.Oswald Baskerville pisze: ↑25 maja 2022, 8:39Podana literka była przykładowa, dlatego nie przywiązałem uwagi do jej znaczenia. Docelowo to powinno być coś ze zbioru L jak Leocja, N jak Nowy Brzeg, P jak Palatynat.
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Tablice rejestracyjne
Owszem, to potencjalny duży problem. Jednak dla mnie herb i motto to smaczek i ozdobnik, bardziej niż element rozróżniający — ja znam może ze trzy herby mikronacyjne, a po nazwach już prędzej rozpoznam kraj. Idealnie (moim zdaniem, podkreślam) stworzyć hybrydę systemów amerykańskiego i polskiego z przewagą tego pierwszego. Chociaż fakt, ten amerykański łatwiejszy do wdrożenia w zgodzie z pluralizmem mikronacyjnym.Helwetyk Romański pisze: ↑25 maja 2022, 8:42To by, moim zdaniem, jedynie dublowało oznaczenie państwa (herb i dewiza w wariancie amerykańskim, polipasek w wariancie europejskim). Miałoby to, moim zdaniem, sens jedynie gdyby wszystkie państwa miały te same rejestracje (by być ścisłym, ten sam standard numeracji); wówczas faktycznie jednoliterowy wyróżnik na początku byłby pomocny.Oswald Baskerville pisze: ↑25 maja 2022, 8:39Podana literka była przykładowa, dlatego nie przywiązałem uwagi do jej znaczenia. Docelowo to powinno być coś ze zbioru L jak Leocja, N jak Nowy Brzeg, P jak Palatynat.