Porządki na forum leockim
- Oswald Baskerville • Stempel
- Kurator Palatynatu Leocji
@Franklin Garamond poukrywał stolce na leockim forum. Nie wiem, co o tym myśleć.

(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji

- Franklin Garamond • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Poranne ciśnienie w pracy. Zaraz wyślę wóz asenizacyjny, żeby to posprzątał.
Według mnie taki "leocki nieład forumowy" jest wlaśnie czymś fajnym. Nie ma tu sztywnie określonych, gdzie, co można publikować. Czasem w środku obrad Senatu znajdziemy jakąś, niezwiązaną z tematem, dyskusje. Można znaleźć rozmowy o planach w wątkach, gdzie sklada się wnioski. To wlaśnie dodaje tego klimatu Leocji. Nie mamy wszystkiego podanego na tacy. Musimy poszukiwać. A podczas przeszukiwania możemy znaleźć naprawdę warte uwagi posty. Myślę, że delikatne porządki się przydadzą, ale takie "wiosenne porządki" zabrały by ten klimat.
/-/Sophie Susanne Cargalho
- Helwetyk Romański • Stempel
Uważam, że to jest bardzo cenny głos w toczącej się od wczoraj dyskusji na temat Leockiego Ładu (przepraszam, musiałem…). Z tym zastrzeżeniem, sądzę, że część rzeczy jednak powinniśmy „poda[wa]ć na tacy” („powinniśmy”, jak w zdaniu: ktoś z zacięciem do porządkowania informacji).
W przedmiocie głównego tematu wątku — coraz bardziej skłaniam się ku temu, aby dział nowobrzeski podzielić na narrację lokalną (na wzór edelwajski, naturalnie) oraz typowy dział poświęcony dyskusjom ogólnym. Nie wiem tylko, co wówczas zrobić z wszystkimi inicjatywami mającymi siedzibę w Nowym Brzegu. Zostawić w działach tematycznych czy przenosić zgodnie z siedzibami.
@Heinz-Werner Grüner, jaka logika decyduje o tym, co trafia do działu miejskiego, a co trafia do działów gospodarki, sportu, nauki…?
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
Zgadzam się z większością tego, co napisała @Sophie, a głos Czcigodnego Romańskiego wydaje się interesujący, warty rozważenia lub nawet eksperymentu (przy czym ja na chwilę obecną nie jestem na "nie" w sprawie pomysłu z dzieleniem NB na narrację i inne, ani też na "tak", a dodatkówo z jakiegoś powodu zapala mi się lampka ostrzegawcza, więc zachęcałbym do pogłębionej projekcji potencjalnych konsekwencji negatywnych). Jednocześnie zaznaczę, że delikatne porządki nie stają w opozycji do leockiej otwartości i luźnej struktury społeczności/forum. To wszystko dla czytelności, nie dla zamordyzmu :)

Oswald Baskerville pisze: ↑25 maja 2022, 8:22Zgadzam się z większością tego, co napisała @Sophie, a głos Czcigodnego Romańskiego wydaje się interesujący, warty rozważenia lub nawet eksperymentu […].

😘
Przyznam, że niespecjalnie wyobrażam sobie te negatywne konsekwencje. Widzę natomiast co najmniej parę pozytywnych — łatwiej byłoby dotrzeć do inicjatyw typu kościół, galeria, dom aukcyjny, kino, koncert, klub seniora czy, chyba dość ważnego, wątku, w którym składamy wnioski lokalowe.Oswald Baskerville pisze: ↑25 maja 2022, 8:22([P]rzy czym ja na chwilę obecną nie jestem na „nie” w sprawie pomysłu z dzieleniem NB na narrację i inne, ani też na „tak”, a dodatk[o]wo z jakiegoś powodu zapala mi się lampka ostrzegawcza, więc zachęcałbym do pogłębionej projekcji potencjalnych konsekwencji negatywnych).
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Obywatel honorowy
Co tu dużo mówić czasem robię to na czuja... Np. duża "korporacja budowlana" nie trafia do miasta, gdyż łatwiej w dziale gospodarki odnieść się i znaleźć w celu wypełnienia wniosku.Helwetyk Romański pisze: ↑25 maja 2022, 7:17@Heinz-Werner Grüner, jaka logika decyduje o tym, co trafia do działu miejskiego, a co trafia do działów gospodarki, sportu, nauki…?
Natomiast w niektórych kwestiach wstawiam linki np. w dziale Fundacji Naukowej jest Szpital:
https://edelweiss.org.pl/viewforum.php?f=45 ,a że mieści się w Stadt Edelweiss to całe forum jest opisane i podlinkowane https://edelweiss.org.pl/viewforum.php?f=11 i wtedy mi się ładnie przenosi.
No tak, przekierowania! Ślepota… Ma to sens. Przekierowania, nie ślepota. Dzięki!Heinz-Werner Grüner pisze: ↑25 maja 2022, 15:20[…]. Natomiast w niektórych kwestiach wstawiam linki np. w dziale Fundacji Naukowej jest Szpital, a że mieści się w Stadt Edelweiss to całe forum jest opisane i podlinkowane i wtedy mi się ładnie przenosi.Helwetyk Romański pisze: ↑25 maja 2022, 7:17@Heinz-Werner Grüner, jaka logika decyduje o tym, co trafia do działu miejskiego, a co trafia do działów gospodarki, sportu, nauki…?
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
- Obywatel honorowy
No tak, to się przekierowania nazywa. :DHelwetyk Romański pisze: ↑25 maja 2022, 15:22No tak, przekierowania! Ślepota… Ma to sens. Przekierowania, nie ślepota. Dzięki!Heinz-Werner Grüner pisze: ↑25 maja 2022, 15:20[…]. Natomiast w niektórych kwestiach wstawiam linki np. w dziale Fundacji Naukowej jest Szpital, a że mieści się w Stadt Edelweiss to całe forum jest opisane i podlinkowane i wtedy mi się ładnie przenosi.Helwetyk Romański pisze: ↑25 maja 2022, 7:17@Heinz-Werner Grüner, jaka logika decyduje o tym, co trafia do działu miejskiego, a co trafia do działów gospodarki, sportu, nauki…?
Przekierowania wyglądają bardzo praktycznie, trzeb pomysł podchwycić. Może to rozwiąże kilka problemów, które ujawniły się w toku dyskusji w niniejszym wątku.
@Heinz-Werner Grüner: czy ja mogę prosić o objaśnienie, co jest czym w wątkach "miejskich" (nie wiem, czy używam tego słowa właściwie) w Edelweiss? Nie do końca rozróżniam czystą narrację i grę wyobraźni, od inicjatyw opakowanych w narrację.
@Heinz-Werner Grüner: czy ja mogę prosić o objaśnienie, co jest czym w wątkach "miejskich" (nie wiem, czy używam tego słowa właściwie) w Edelweiss? Nie do końca rozróżniam czystą narrację i grę wyobraźni, od inicjatyw opakowanych w narrację.

- Obywatel honorowy
Nie bardzo rozumiem różnicy jaką Szanowny wskazuje. W Edelweiss w każdym wątku można fabularyzować, dosłownie w każdym.Oswald Baskerville pisze: ↑25 maja 2022, 15:36Przekierowania wyglądają bardzo praktycznie, trzeb pomysł podchwycić. Może to rozwiąże kilka problemów, które ujawniły się w toku dyskusji w niniejszym wątku.