No, obecnie nie graniczymy, ale w razie zgody Austro-Węgier, Edelweissu i Slawonii — możemy…Oswald Baskerville pisze: ↑02 cze 2022, 15:22Jak patrzę na to, to zastanawiam się, jak my z A-W graniczymy...Helwetyk Romański pisze: ↑02 cze 2022, 15:18Polityczna? Edelweiss korzysta z mapy Orientyki z 2015 roku, a domniemywam, że @Heinz-Werner Grüner odrobił zadanie domowe.Oswald Baskerville pisze: ↑02 cze 2022, 15:14Kto ma dziś czas na czytanie do końca? :D A tak już serio, to jest jakaś aktualna mapa mikroświata gdzieś?
Normy Szczęścia - wątek ogólny
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Oswald Baskerville • Stempel
- Kurator Palatynatu Leocji
Już rozumiem, dziękuję za cierpliwość :*
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Obywatel honorowy
Tu się myli Szanowny. :)Ignats ik Ruth pisze: ↑02 cze 2022, 14:05Ale skąd takie wnioski? Heinz sam przyszedł zaakceptować, zanim go poprosiliśmy! Nie znaczy, że Was nie poprosimy. :D
Nie bardzo. Staram się korzystać z tych nowszych, ale wykorzystuje do edycji te najbardziej... edytowalne.Helwetyk Romański pisze: ↑02 cze 2022, 15:18Polityczna? Edelweiss korzysta z mapy Orientyki z 2015 roku, a domniemywam, że @Heinz-Werner Grüner odrobił zadanie domowe.
- Joahim von Ribertrop • Stempel
- Przybysz
Jeszcze czego.Oswald Baskerville pisze: ↑02 cze 2022, 15:14A tak już serio, to jest jakaś aktualna mapa mikroświata gdzieś?
Generalnie pingam tu @Benji, bo to on kiedyś robił jakąś mapę. Tylko że zamiast jak jakiś cywilizowany człowiek w PNG, ewentualnie w JPG, to w jakimś SVG...
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nie jestem pewny, czy to raczej Normy Szczęścia, czy wątek gwardyjski @Anastasia Windsachen, ale jako że to raczej narracja (i nie pasuje mi do żadnego z istniejących wątków), dopiszę tutaj. Każdy otrzymuje alerty RCB. Uważam, że alerty GPL byłyby dobrym uzupełnieniem leockiej narracji, podobnie jak DEFCON względnie inne stopnie alarmowe (przepraszam za odsyłacz do ustawy).
Przypomnę też, na wszelki wypadek, że roboczo ustaliliśmy 475/975 jako numer alarmowy.
Przypomnę też, na wszelki wypadek, że roboczo ustaliliśmy 475/975 jako numer alarmowy.
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
- Anastasia Windsachen • Stempel
- Generalissima Palatynatu Leocji
Rozumiem za pomocą jakiegoś bota, który powiadamia np. przez pw na forum? Czy może Discorda?Helwetyk Romański pisze: ↑07 cze 2022, 8:17Nie jestem pewny, czy to raczej Normy Szczęścia, czy wątek gwardyjski @Anastasia Windsachen, ale jako że to raczej narracja (i nie pasuje mi do żadnego z istniejących wątków), dopiszę tutaj. Każdy otrzymuje alerty RCB. Uważam, że alerty GPL byłyby dobrym uzupełnieniem leockiej narracji, podobnie jak DEFCON względnie inne stopnie alarmowe (przepraszam za odsyłacz do ustawy).
(—) Anastasia Windsachen, Generalissima Leocji
No bo co ludzie powiedzom!?
W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Ha! Myślałem o czystej narracji, w najzwyklejszym wątku na forum według potrzeby, ale bardzo podoba mi się ten kierunek myślenia. (Idąc tym tropem, to chyba nawet niekoniecznie prywatne wiadomości, same powiadomienia na forum).Anastasia Windsachen pisze: ↑07 cze 2022, 11:39Rozumiem za pomocą jakiegoś bota, który powiadamia np. przez pw na forum? Czy może Discorda?Helwetyk Romański pisze: ↑07 cze 2022, 8:17Każdy otrzymuje alerty RCB. Uważam, że alerty GPL byłyby dobrym uzupełnieniem leockiej narracji […].
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
- Oswald Baskerville • Stempel
- Kurator Palatynatu Leocji
@Anastasia Windsachen @Helwetyk Romański privy na forum to faktycznie chyba nie najlepsze rozwiązanie, ale masowe powiadomienie + coś na Discordzie to fajna rzecz, popieram.
W temacie praw miejskich i obywatelstwa w mikronacjach w ogóle: każdy, kto przychodzi do mikro (czy debiutując w mikroświecie, czy przeprowadzając się z innego kraju), chciałby od razu się bawić, nikt nie chce czekać, aż mu "kwarantannę" zdejmą. Dlatego uważam, że tradycyjny model obywatelstw w mikro jest niekoniecznie dobry — już sama rejestracja mogłaby być tożsama z otrzymaniem obywatelstwa, a prawa nabywałoby się na zasadzie "osiągnięcia pełnoletniości". Po okresie np. miesiąca lub po napisanie "iks" postów otrzymywałoby się dostęp do praw właściwych obecnie obywatelom. Brzmi jak zmiana kosmetyczna, owszem, ale mam przeczucie, że takie rozwiązanie byłoby przyjemniejsze dla imigrantów. Nikt nie czułby się mieszkańcem drugiej kategorii, a "pełnoletniość" byłaby nagrodą za aktywność. To taka bardzo luźna refleksja, bardziej pod kątem marketingowym, nie traktujcie tego jako jakiś mocny punkt merytoryczny, niemniej jestem ciekaw Waszego zdania.
W temacie praw miejskich i obywatelstwa w mikronacjach w ogóle: każdy, kto przychodzi do mikro (czy debiutując w mikroświecie, czy przeprowadzając się z innego kraju), chciałby od razu się bawić, nikt nie chce czekać, aż mu "kwarantannę" zdejmą. Dlatego uważam, że tradycyjny model obywatelstw w mikro jest niekoniecznie dobry — już sama rejestracja mogłaby być tożsama z otrzymaniem obywatelstwa, a prawa nabywałoby się na zasadzie "osiągnięcia pełnoletniości". Po okresie np. miesiąca lub po napisanie "iks" postów otrzymywałoby się dostęp do praw właściwych obecnie obywatelom. Brzmi jak zmiana kosmetyczna, owszem, ale mam przeczucie, że takie rozwiązanie byłoby przyjemniejsze dla imigrantów. Nikt nie czułby się mieszkańcem drugiej kategorii, a "pełnoletniość" byłaby nagrodą za aktywność. To taka bardzo luźna refleksja, bardziej pod kątem marketingowym, nie traktujcie tego jako jakiś mocny punkt merytoryczny, niemniej jestem ciekaw Waszego zdania.
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji

- Anastasia Windsachen • Stempel
- Generalissima Palatynatu Leocji
Z doskoku bo wygrzewam się nad wodą. Więc coś więcej później. Pomysł z pełnoletnością jest moim zdaniem bardzo dobry i warte rozważenia. Ja bym się zastanowiła nad np. jeszcze wiekiem, który pozwala głosować w Senacie... ale to może już mieszanie zbytnie.Oswald Baskerville pisze: ↑07 cze 2022, 14:01@Anastasia Windsachen @Helwetyk Romański privy na forum to faktycznie chyba nie najlepsze rozwiązanie, ale masowe powiadomienie + coś na Discordzie to fajna rzecz, popieram.
Co do powiadomień - no wiadomość prywatne to jedyne, co mi przyszło do głowy wtedy, ale no takie powiadomienie... Plus ten DEFCON. W zależności od napięcia na świecie lub stosunków Leocji z kimś można by zwiększać, zmniejszać, od tego zależałaby gotowość wojsk, jakaś narracja o godzinie policyjnej, większych kontrolach itd itd.
(—) Anastasia Windsachen, Generalissima Leocji
No bo co ludzie powiedzom!?