A może oferta wcześniej podlinkowana przez Garamonda będzie lepsza?Heinz-Werner Grüner pisze: ↑08 cze 2022, 10:09Ja polo mam za free, wyślę im na koszt firmy.Oswald Baskerville pisze: ↑08 cze 2022, 9:54Ja ich opis rozumiem tak, że samo zaprogramowanie haftu w maszynie to od 20 zł do 100 zł. Koszulki i robociznę wyceniają osobno. Zamówienie u nich będzie miało sens ekonomiczny pewnie tylko wtedy, gdy się dogadamy na wspólny wzór dla wielu osób.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑08 cze 2022, 9:51
Czy ja nie umiem czytać, czy to jest tak, że jak im wyśle koszulkę to mi zrobią haft za 20złotych na jednej koszulce?
Czy muszę jeszcze opłacić "szablon" czy jak to się zwie...
haft maks.50 bo prosty będzie.
jedna sztuka 20zł
odesłanie 22
Polo wyniesie mnie 92 złote... Niby nie jest masakrycznie drogo, ale mam dylemat, czy jak poproszę kogoś gdzieś lokalnie czy mi tego nie zrobi za 20zeta. :D
Wirtualne państwa, realne gadżety?
- Oswald Baskerville • Stempel
- Kurator Palatynatu Leocji
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji

- Ignats ik Ruth • Stempel
- Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji
Ja zrozumiałem tak, jak wyżej, ale z zastrzeżeniem, że „dla zamówień pow. 10 szt., przygotowanie programu — gratis”.Oswald Baskerville pisze: ↑08 cze 2022, 9:54Ja ich opis rozumiem tak, że samo zaprogramowanie haftu w maszynie to od 20 zł do 100 zł. Koszulki i robociznę wyceniają osobno.
Dlatego też napisałem, że ekonomiczny sens jest wtedy, gdy zamówimy kilka z tym samym wzorem :)Ignats ik Ruth pisze: ↑08 cze 2022, 11:19Ja zrozumiałem tak, jak wyżej, ale z zastrzeżeniem, że „dla zamówień pow. 10 szt., przygotowanie programu — gratis”.Oswald Baskerville pisze: ↑08 cze 2022, 9:54Ja ich opis rozumiem tak, że samo zaprogramowanie haftu w maszynie to od 20 zł do 100 zł. Koszulki i robociznę wyceniają osobno.

- Anastasia Windsachen • Stempel
- Generalissima Palatynatu Leocji
Nie każdy wątek Gwardii odwiedza, nie każdy ma czas by czytać wypracowania, ale podrzucam ostatni post, w którym wspominam o realnych odpowiednikach mundurów. Rzecz może nie do zamówienia i wgl składania przez kogokolwiek, a ustalenia sobie takiego realnego odpowiednika... Oprócz gadżetu dla ludzi, którzy lubią takie rzeczy kolekcjonować, nie mają, co z pieniędzmi robić itd. to pomoże w szukaniu np. zdjęć
(—) Anastasia Windsachen, Generalissima Leocji
No bo co ludzie powiedzom!?
W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Wydzwoniłem firmę, której ofertę wcześniej zasugerował Czcigodny Garamond i dowiedziałem się co następuje:
1. Haft wykonują "na żywca" - specjalne przygotowanie haftu robią dla zamówień od 100 szt. w górę. Oczywiście jeśli zobaczą, że podesłany wzór grozi szmelcem, to się odezwą, żeby coś poprawiać. Możemy naturalnie zamówić jedną sztukę i sprawdzić jakość, zaprogramowane hafty przechowują i można je bez problemu ponawiać.
2. Na zamówienie czeka się ok. tygodnia.
Jeśli Czcigodny @Helwetyk Romański zechce pomóc z lewkami, to mogę zamówić dla siebie jedną sztukę na próbę.
1. Haft wykonują "na żywca" - specjalne przygotowanie haftu robią dla zamówień od 100 szt. w górę. Oczywiście jeśli zobaczą, że podesłany wzór grozi szmelcem, to się odezwą, żeby coś poprawiać. Możemy naturalnie zamówić jedną sztukę i sprawdzić jakość, zaprogramowane hafty przechowują i można je bez problemu ponawiać.
2. Na zamówienie czeka się ok. tygodnia.
Jeśli Czcigodny @Helwetyk Romański zechce pomóc z lewkami, to mogę zamówić dla siebie jedną sztukę na próbę.

Ja tu przypomnę i podrzucę pomysł z discorda - "wódka jest dla mądrych ludzi" na koszulce
- Franklin Garamond • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
To chyba może być problematyczne w obecnej sytuacji.Oswald Baskerville pisze: ↑20 cze 2022, 12:40Jeśli Czcigodny @Helwetyk Romański zechce pomóc z lewkami, to mogę zamówić dla siebie jedną sztukę na próbę.
Fakt, dzięki za zwrócenie uwagi. Zupełnie mi nie przeskoczyło, czekałbym cierpliwie :DFranklin Garamond pisze: ↑22 cze 2022, 12:28To chyba może być problematyczne w obecnej sytuacji.Oswald Baskerville pisze: ↑20 cze 2022, 12:40Jeśli Czcigodny @Helwetyk Romański zechce pomóc z lewkami, to mogę zamówić dla siebie jedną sztukę na próbę.

- Franklin Garamond • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Jako alternatywa dla raczej drogich emaliowanych pinsów https://www.grawernia.pl/p3994,pinsy-ta ... ps034.html
- Ignats ik Ruth • Stempel
- Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji
Sprytne, ale chyba jednak ładniejsze były te zalewane żywicą (z opcji tańszych od emalii). ;pFranklin Garamond pisze: ↑02 paź 2022, 0:01Jako alternatywa dla raczej drogich emaliowanych pinsów https://www.grawernia.pl/p3994,pinsy-ta ... ps034.html
https://en.wikipedia.org/wiki/Order_of_ ... Canada.jpg - piny w kształcie medali etc?