🌞 Lato z Leocją 2022 - aktywne wakacje w Palatynacie 🌞

Tu dyskutujemy na wszystkie tematy związane z mikronacjami
Awatar użytkownika
Ignats ik Ruth • Stempel
Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji

Post autor: Ignats ik Ruth »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

Ronon Dex pisze: ↑
10 cze 2022, 22:22
Spokojna komunikacja w jakimś "technicznym temacie" (poza tym oficjalnym opisującym podróż) na Forum?
Myślę, że starczy. Nie wiem, jak pozostali.
Na pewno nie jakieś diskordy czy inne dziwne komunikatory (...)
Ja jestem ich użytkownikiem, ale do tego rodzaju wydarzenia — zgadzam się — nie przydadzą się zupełnie.
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
(—) Ignats Urban ik Ruth
Lᴇᴏᴄᴋᴀ Pᴀʀᴛɪᴀ Fᴀsᴢʏsᴛóᴡ Jᴇ̨ᴢʏᴋᴏᴡʏᴄʜ
Awatar użytkownika
Oswald Baskerville • Stempel
Kurator Palatynatu Leocji

Post autor: Oswald Baskerville »

Ignats ik Ruth pisze: ↑
10 cze 2022, 22:18
...trzeba tylko ustalić jakaś formę komunikacji, by Ci którzy będą w wakacje bardzo rzadko wchodzić też mogli jakoś brać udział. Bo zadbanie o takich jest tutaj celem nadrzędnym.
Spokojna komunikacja w jakimś "technicznym temacie" (poza tym oficjalnym opisującym podróż) na Forum?

Na pewno nie jakieś diskordy czy inne dziwne komunikatory, bo to wymaga po pierwsze posiadania takowych, a po drugie działania w "czasie rzeczywistym" (śledzenie wiadomości na bieżąco) - co w sumie odpada, bo ja też latem mam często ciekawsze zajęcia niż siedzenia przy kompie.
Ignacemu chodziło dokładnie o Discord :) bo niestety w lecie jest tak, że mniej osób zagląda na forum, ale mają powiadomienia w telefonie z Discorda, więc można na Discordzie ludzi szturchać jakoś.

A pomysł świetny! Sam chętnie kupię bilet na te wycieczkę! <3
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Ignats ik Ruth • Stempel
Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji

Post autor: Ignats ik Ruth »

Oswald Baskerville pisze: ↑
10 cze 2022, 22:33
Ignacemu chodziło dokładnie o Discord :) bo niestety w lecie jest tak, że mniej osób zagląda na forum, ale mają powiadomienia w telefonie z Discorda, więc można na Discordzie ludzi szturchać jakoś.
Szturchać tak, ale opisywanie swojej wymyślonej aktywności, do której Ronon by musiał dobrać fotki w tym potoku informacji, jaki się przetacza przez Discord, jest bez sensu. Więc finalnie jednak przyda się to zrobić na dwa watki.
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
(—) Ignats Urban ik Ruth
Lᴇᴏᴄᴋᴀ Pᴀʀᴛɪᴀ Fᴀsᴢʏsᴛóᴡ Jᴇ̨ᴢʏᴋᴏᴡʏᴄʜ
Awatar użytkownika

Ignats ik Ruth pisze: ↑
10 cze 2022, 22:41
Szturchać tak, ale opisywanie swojej wymyślonej aktywności, do której Ronon by musiał dobrać fotki w tym potoku informacji, jaki się przetacza przez Discord, jest bez sensu. Więc finalnie jednak przyda się to zrobić na dwa watki.
A to tak, naturalnie. Discord tylko to zaczepiania, informowania że jest nowa treść w wątku na forum.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Ronon Dex • Stempel

Post autor: Ronon Dex »

Osobiście z żadnych diskordów nie korzystam... a latem, to jak jestem na strzelnicy, na wodzie, na wycieczce czy na plaży to nie tylko żadnego komunikatora nie odczytam, ale nawet SMS-a to po kilku godzinach, a telefon to zwykle wyciszam w takich przypadkach (bo po co ma mi przeszkadzać?).

Chodzi mi o taki "event", że jak jest kilka osób do wycieczki i gdzieś tam "lecimy" to w danym miejscu "odezwie się" ten kto akurat ma czas i chęci. Jak będzie nas kilka osób to zawsze ktoś się "narysuje", dla reszty bez parcia... ot "bierny pasażer". Nastepnym razem coś napisze...

PS. Wygodnie będzie - https://flightsim.to/file/33793/cessna- ... y-interior? jak tak to ogarnę maszynę z zewnątrz z leockimi oznaczenia cywilnymi... np na bazie tego: https://flightsim.to/file/32887/zk-ksw-c414aw-fictional W niedzielę mogę dać mu leockie numery rejestracyjne... zasięg 2400 km, to by się nadał. Mam ten dodatek (ten samolot) do MSFS2020 kupiony jakby co...
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika

10 cze 2022, 22:46
Osobiście z żadnych diskordów nie korzystam... a latem, to jak jestem na strzelnicy, na wodzie, na wycieczce czy na plaży to nie tylko żadnego komunikatora nie odczytam, ale nawet SMS-a to po kilku godzinach, a telefon to zwykle wyciszam w takich przypadkach (bo po co ma mi przeszkadzać?).

Chodzi mi o taki "event", że jak jest kilka osób do wycieczki i gdzieś tam "lecimy" to w danym miejscu "odezwie się" ten kto akurat ma czas i chęci. Jak będzie nas kilka osób to zawsze ktoś się "narysuje", dla reszty bez parcia... ot "bierny pasażer". Nastepnym razem coś napisze...

PS. Wygodnie będzie - https://flightsim.to/file/33793/cessna- ... y-interior? jak tak to ogarnę maszynę z zewnątrz z leockimi oznaczenia cywilnymi... np na bazie tego: https://flightsim.to/file/32887/zk-ksw-c414aw-fictional W niedzielę mogę dać mu leockie numery rejestracyjne... zasięg 2400 km, to by się nadał. Mam ten dodatek (ten samolot) do MSFS2020 kupiony jakby co...
Samolot zacny! Czy Namiestnicy mają jakiś swój samolot? Przydałby się...

Co do komunikacji - dasz znać na forum o tym, że zbliża się lot, to na Discordzie ktoś puści newsa :)
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Ronon Dex • Stempel

Post autor: Ronon Dex »

10 cze 2022, 23:31
Co do komunikacji - dasz znać na forum o tym, że zbliża się lot, to na Discordzie ktoś puści newsa :)
Ja sądze "projekt" mógłby zaistnieć w okresie lipiec-sierpień... wszak to ma być "aktywność letnia". Do końca czerwca mógłbym to graficznie przygotować (prace w MSFS2020 są bardziej złożone i czasochłonne niż w starym FSX... a do tego jeszcze mam w tym czasie tyogdniowy wyjazd w planie). Czyli jest trochę czasu na ustalenia i przygotowania...
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika

Obrazek

Weekend minął, wrzawa przy LPPL powoli cichnie, więc można ponownie zahaczyć o temat Lata z Leocją. W nim mały update działań (zbiorczo):

- Wakacyjna podróż lotnicza z Aeroklubem Leocji (@Ronon Dex).
- Koncert Giga Lagi na Stadionie Narodowym (@Ignats ik Ruth). Nazwiska artystki nie odmieniamy w żaden sposób, to część jej image'u.
- Oprowadzania po Nowym Brzegu (@Oswald Baskerville). Wybierze się kilka kluczowych punktów stolicy, opisze się stopniowo na przestrzeni wakacji, a i zostanie dla potomności i imigrantów.
- Maraton po leockich plażach (@Ignats ik Ruth).
- Leockie piwo na lato od Lewka (@Franklin Garamond jako mąż opatrznościowy, @Oswald Baskerville jako realizator i dystrybutor).
- zmiana tła forum na letnie (@Oswald Baskerville).

Powolutku, ale lista nam rośnie. Bardzo dobrze :)
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner • Stempel
Obywatel honorowy

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

10 cze 2022, 16:41
Obrazek

Kochane Leotki, Kochani Leoci!

Zrobiło się ciepło, wyciągnęliśmy z szaf lżejsze ciuchy i wszyscy wiemy, co się zbliża, nawet mimo ostatnich deszczowych dni — lato, słońce i relaks! Nie wiem jak Wy, ale ja przebieram nogami na myśl o urlopie 🌞

W naszej realnej ojczyźnie zima trwa 8 miesięcy w porywach do 10, więc tych kilka tygodni słońca trzeba wykorzystać do maksimum. Wiadomo co się z tym wiąże w mikronacjach — flauta. Sezon ogórkowy rozbraja mikronacje bezlitośnie, ale zeszłoroczne wakacje pokazały, że jesteśmy w stanie wycisnąć z siebie kilka postów, że lato też może być czasem aktywności, nawet jeśli mniejszej niż reszta roku.

Dlatego chcę Was zaprosić do wspólnej zabawy! Pora przełamać klątwę lata i w niezobowiązujący oraz luźny sposób podbić rankingowe wyniki. Lato z Leocją to propozycja zorganizowania letnich aktywności, by każdy z nas mógł z doskoku i w miarę chęci zajrzeć do Palatynatu po wizycie na plaży czy przed pójściem w góry. Pomysł zrodził się dziś na Discordzie, zupełnie spontanicznie, więc konkretów na razie brak — są jednak chęci co najmniej kilku osób, a to najważniejsze! Pojawiło się kilka luźnych propozycji, poniżej lista uzupełniona o moje wymysły:

- rejs Statkiem Miłości z Edelweiss — jak ten statek wyciągniemy na morze, jeszcze nie wiemy
- odwiedzanie leockich plaż — niech @Ignats ik Ruth napisze, co miał na myśli
- oprowadzanie po Nowym Brzegu — lato to sezon turystyki, więc należy zadbać o naszych gości

Niewiele, wiem, ale wierzę, że zgodnie ze staroleockim zwyczajem inicjatywa urośnie przy naszym wspólnym wysiłku. Oprócz tego powoli toczyć się będą już rozpoczęte tematy, czyli GPL, Normy Szczęścia, porządki na forum, etc. Zatem zapraszam do aktywności i kto ostatni przy drink-barze będzie grabił wszystkie plaże!

PS. @Helwetyk Romański czy w ramach wdrażania letniego nastroju można zmienić tło forum na słoneczną wersję jeziora? :) Dajcie zgodę, a poszukam odpowiedniej fotki :)
Piękny plan! :)
(-) bk. Heinz-Werner Grüner
Oberhaupt Edelweiss
Obrazek
Awatar użytkownika

Pierwsza zabawa w ramach Lata z Leocją właśnie rusza! Dowódczyni GPL, @Anastasia Windsachen, sprawdzała dziś zdolność bojową oddziałów zmechanizowanych.

Obrazek

Z tej okazji sprytnie skorzystał @Rumburak Jokerman i umieścił Dowódczynię na traktorze.

Obrazek

Wobec powyższego zachęcam do tworzenia dalszych memów! Liczę na Waszą inwencję :D
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Rumburak Jokerman • Stempel
Obywatel

Post autor: Rumburak Jokerman »

18 cze 2022, 22:54

Z tej okazji sprytnie skorzystał @Rumburak Jokerman i umieścił Dowódczynię na traktorze.

Obrazek
Jakie wstawił??! Jakie wstawił?! To jest wizualizacja przyszłorocznej edycji!
Obrazek
Kiedyś może nauczę się rysować...
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rynek w Nowym Brzegu”