Nota informacyjna

Dział urzędowy Palatynatu Leocji
Awatar użytkownika
Piotr Romanow Stempel

Nota informacyjna

Post autor: Piotr Romanow »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

Ależ Szanowny @Ronon Dex, to nie pierwszy raz kiedy Pietrow w ten sposób postępuje... Zrobił tak w Brodrii, teraz zrobił w Bialenii, a mimo to ludzie dalej mu pozwalali na dostęp do takich pozycji jak Prezydent czy Car Bialenii czy Brodrii...

Przejechałem się na nim nie raz, bo to zwykła kanalia, która musi dostać władze, bo to tylko on potrafi rządzić i nikt inny. On jest Iwan Groźny, który stawia każdy kraj na nogi, a potem znika kiedy ludzie mają go już w dupie, a jak ktoś próbuje odbudować ten kraj bo tego człowieka już nie ma to nagle wchodzi on ubrany cały na biało i deklaruje swoją pomoc. Ale po co? Pomocą jest to, że za każdym razem upiera się jakim to on nie jest legalnym władcą jakiegokolwiek kraju?

Ostrzegałem Was, chociaż na marne. No, ale ja też święty nie byłem i wiedziałem, że nie posłuchacie się mnie, bo miałem swoje różne incydenty życiowe, realiozy, słomiany zapał etc. etc. Niestety w tym momencie się nie pomyliłem, a chęć zrobienia mi na złość (@Andrzej Płatonowicz Ordyński, wiesz o czym mówię) zaważyła na całym losie tego państwa.

Jest mi przykro, że nie wyciągnięto z tego żadnych wniosków, ale sami zobaczcie. Nie zgodziłem się z Iwanem w kwestii pijanego niedźwiedzia brodryjskiego, to zostałem określony zdrajcą i szpiegiem obcych mocarstw. Potem Andrzej przez chwile podłapał, że poszedłem do Muratyki do @Kaspar Waksman-Dëter i też było non stop prowadzenie jakiejś dziwnej antyromanowskiej polityki.

Ja mam swoje proste zdanie w tej kwestii. Jeżeli oni tak postępują to jedyne co możemy zrobić to jeden wspólny protest ogólnopolliński jak brat z bratem wejść w "Koalicję Antypietrowową" i doprowadzić go do utraty uznania zarówno jego państwa, a także jego władzy.

Wczoraj poruszyłem temat uznania mnie jako Imperatora Brodrii, aby tego człowieka wychamować, a także powoli miałem plany, aby poruszyć też "Operację Zielona Wyspa", by Andrzej został dyktatorem Bialenii, aby zatrzymać te chore pomysły oczerniania nas, tych którzy dokładali cegły czy to do jedcznego, czy to do drugiego państwa.

(Wybaczcie, że przynudzam)
Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych, Książe Aquelii, Hospodar Dehreiny Wschodniej
Awatar użytkownika
Andrzej Płatonowicz Ordyński Stempel
Republika Bialeńska

Nota informacyjna

Post autor: Andrzej Płatonowicz Ordyński »

Piotr Romanow pisze:
11 lip 2022, 13:24
Wczoraj poruszyłem temat uznania mnie jako Imperatora Brodrii, aby tego człowieka wychamować, a także powoli miałem plany, aby poruszyć też "Operację Zielona Wyspa", by Andrzej został dyktatorem Bialenii, aby zatrzymać te chore pomysły oczerniania nas, tych którzy dokładali cegły czy to do jedcznego, czy to do drugiego państwa.
Bynajmniej nie planuję brać w tym udziału. Bialenia to dla mnie skończony rozdział. Nie chce mi się brać udziału w kolejnych inbach, nie planuję też zostawać dyktatorem czegokolwiek.

Jestem w zasadzie zdziwiony, że Iwan tak sra na mnie ogniem, bo jak odchodziłem z Bialenii, to wyjaśniłem mu moją motywację, przekazałem wszystkie hasła i myślałem, że rozstajemy się w pokoju. Tymczasem po ponad trzech miesiącach dalej jebie po mnie na bialeńskim forum. Słabiutko.

No nie mniej, ja nie zamierzam robić żadnych zamachów, inwazji, ani nawet odzyskiwać władzy w Bialenii zgodnie z prawem. Nie byłaby to dla mnie fajna zabawa. Jeśli na ćwierć etatu wróciłem do mikroświata, to nie po to, żeby się z kimś kłócić i nienawidzić.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

Nota informacyjna

Post autor: Ronon Dex »

Piotr Romanow pisze:
11 lip 2022, 13:24
Przyznam, że nie zależy mi na "odbijaniu terenów", a wręcz nie mam na to w ogóle ochoty i nie zamierzam się w tym w ogóle "babrać"... Jeżeli Pawłow (wraz ze swoimi poplecznikami) chce sobie rządzić Bialenia i Brodrią to niech sobie rządzi po swojemu (nawet mu powodzenia życzę), ja tamte miejsca opuściłem. Ma dwa duże kraje i kupę pola do popisu. Mam podobne zdanie jak Andrzej... to dla mnie zamknięty rozdział i jeżeli wspominam o Bialenii tutaj to tylko i wyłącznie dla spójności rozpoczętej narracji. W zasadzie to już ta kwestia została zakończona, bo dalsza narracja będzie się odbywała już tutaj i teraz. Było konieczne narracyjnie pewne nawiązanie do przeszłości i takowe nastąpiło. Dalej to już tylko przyszłość, a ta nie ma już nic wspólnego z Bialenią.

Natomiast Mikroświat jest na tyle rozległym miejscem że każdy znajdzie w nim dla siebie miejsce i nie potrzeba sobie nawzajem wchodzić w paradę.

A co do oczerniania to po pierwsze w końcu mu się znudzi, a pewnie wcześniej znudzi się innym czytanie tego co wymyśla. Jak napisałem... to już jest taki styl, że musi mieć wrogów, jak mu ich brakuje to sobie sam ich stworzy.

Tyle, że ja nie zamierzam się z nimi o nic spierać... mnie w Leocji dobrze się mieszka i tutaj sobie pozostanę, a to co robią w Bialenii to już mnie w sumie guzik obchodzi, pewnie nie tylko mnie - to sobie latają po forach i szukają wroga, bo na miejscu już ich nie mają... ot po prostu kraj im się wyludnił. Widać nie jestem jedynym, który nie chce wchodzić z bezsensowne spory i waśnie.
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Iwan Pietrow
Brodria

Nota informacyjna

Post autor: Iwan Pietrow »

> Tymczasem po ponad trzech miesiącach dalej jebie po mnie na bialeńskim forum.

Andrzeju, jedyny krytyczny komentarz w Twoją stronę, który zamieściłem na bialeńskim forum w ostatnich trzech miesiącach, był odpowiedzią na Twoje zarzuty o tym, że jestem grabarzem Brodrii i Bialenii. Mówienie, że "sram na Ciebie ogniem" jest zatem po prostu nieprawdą. Uszanowałem Twoją decyzję o odejściu i rozumiem Twoje motywy. Z mojej strony rozstaliśmy się w pokoju

Nie rozumiem zatem skąd teraz ponownie wypowiadasz się w taki sposób o mnie. Liczyłem na to, że po tylu miesiącach naszej owocnej współpracy w Bialenii i Brodrii nasze dalsze relacje w mikroświecie będą co najmniej dobre i nie będą polegać na wzajemnym oczernianiu się.

Co do kwestii Ronona nie będę się wypowiadać. Obiektywne śledztwo Policji Krajowej wykaże wszystkie przestępstwa, których się dopuścił.
gen. IWAN PIETROW
Prezydent Republiki Bialeńskiej, Car Brodrii
Awatar użytkownika
Andrzej Płatonowicz Ordyński Stempel
Republika Bialeńska

Nota informacyjna

Post autor: Andrzej Płatonowicz Ordyński »

Nieprawda. Tutaj z resztą wypisałem przykłady srania ogniem: https://muratyka.nordata.pl/forum/index ... mment=6687
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

Nota informacyjna

Post autor: Ronon Dex »

Iwan Pietrow - Forum RB pisze:Swoją drogą, jestem zawiedziony tym, że Andrzej Swarzewski, z którym rozstawaliśmy się w zgodzie w momencie jego odejścia z Bialenii, wyraził poparcie dla tego pólgłówka Pawłowa.

Brodria była, jest i będzie pod moją władzą (nikt co do tego chyba nie ma wątpliwości) i żaden bełkoczący bzdury parobek o nazwisku Pawłow, nie będzie naruszał tego stanu rzeczy.

Wszystkich zainteresowanych moją odpowiedzią na zarzuty tego błazna Pawłowa zapraszam na nasze forum. Z chęcią odpowiem na wszelkie pytania.
Iwan Pietrow pisze:
12 lip 2022, 13:34
Co do kwestii Ronona nie będę się wypowiadać. Obiektywne śledztwo Policji Krajowej wykaże wszystkie przestępstwa, których się dopuścił.
Tak Iwanie.... Tobie są wrogowie potrzebni do mikronacyjnego życia jak powietrze do odddychania w realu... tym żyjesz w V-świecie.

Wbij sobie jednak do głowy, że nie dla wszystkich Mikronacja i ta zabawa wirtualna to wieczne kłótnie i waśnie, bo tego to mamy zapewne dość w realu. Leocja akurat jest miłym miejscem, gdzie odnosimy się do siebie z szacunkiem i wirtualnie spędzamy czas w miłej atmosferze. Zauważ, że nikt tutaj na siebie nie szczeka, a spory rozwiązujemy spokojną i kulturalną dyskusją. Zresztą nawet tych sporów jest jak na lekarstwo, bo raczej sobie wzajemnie pomagamy...

Oczywiście masz pod swoją "władzą" Brodrię i obecnie również Bialenię... masz milion pikselków i sobie nimi rządź, kto Tobie broni? Jeszcze Tobie mało? Masz zamiar próbować Wasze śmieszne spory i waśnie przenosić na inne grunty... obawiam się, że trafiłeś na mało podatny.

Oczywiście na potrzeby narracji bialeńskiej możesz sobie mnie nawet sądzić za "machlojki podatkowe", w kraju gdzie podatków nie ma od czasu gdy upadł nasz system "księgowych", prowadzony lata temu przez Macieja Kamińskiego i przeze ze mnie. Możesz sobie nawet mnie zaocznie (bo nie jestem już obywatelem Bialenii) skazać na śmierć (za zdradę czy cokolwiek sobie tam wymyślisz), możesz sobie nawet narracyjnie mnie powiesić na placu w Wolnogradzie. Baw się dobrze... Choć nie wiem w sumie z czego wynika ta Twoja frustracja? Bo ktoś nie chce mieć nic wspólnego z Tobą i Twoimi tam poplecznikami?

Tak jak ja sobie narracyjnie będę miał to co tam wypisujecie w "głębokim poważaniu" - bo tak to już jest, że każdy może napisać wszystko i dopóki ktoś inny nie traktuje tego poważnie (a chyba Twoich tekstów nikt zbyt poważnie nie traktuje, ja w każdym razie takich nie znam), to nie ma to znaczenia. Jak zauważyłeś to raczej zrobiłeś tymi tekstami niezbyt dobre wrażenie, ale tak to już jest jak ktoś wchodzi z brudnymi butami w kulturalne towarzystwo.

Te teksty o "parobkach" są już po prostu żenujące... nie wiem co chcesz tym osiągnąć? Chyba nie poklask gawiedzi, chyba że gawiedzi bialeńskiej, tych paru Twoich popleczników, którzy tam jeszcze zostali.

Może idź sobie do swojego pałacu (jednego, albo drugiego - albo obu) i rządź tym milionem pikseli... Chyba na nikim tutaj to wrażenia nie robi. Bo jakoś nie zauważyłem by w Leocji był głód durnych konfliktów, inwektyw itd. Po prostu tutaj panuje inny poziom kontaktów pomiędzy mikronautami. I bardzo dobrze...
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
ODPOWIEDZ

Wróć do „Palatium Namiestników”