No, jak to wiem... chciałem tylko wyjaśnić skąd mogło wziąć się przekonanie o tym, że Siedmiogród powinien być wyspą... bo kiedyś faktycznie był, tylko w innym miejscu.Joahim von Ribertrop pisze: ↑06 lis 2022, 13:17No mówię, to to od samego początku półwyspem było. O tu taką mapę Ametysta z 2015 mam.Ronon Dex pisze: ↑06 lis 2022, 11:41Nie wiem... ale idąc wstecz po mapach Pel Nandera to Nowy Siedmiogród był elementem wiekszego lądu, na którym były w sumie trzy państwa. Pamiętam Siedmiogród jako faktycznie wyspę... nawet przez chwilę z nimi współpracowałem militarnie w czasach "bialeńskich" - ale wtedy to była wyspa na południu Nordaty. Z tego co wiem to sami mieszkańcy zadecydowali o "ewakuacji z Nordaty" i swoją wyspę "zabrali" (w Mikroświecie nie takie cuda były...) - tylko nie wiem co z nią zrobili.
Nowa Mapa Mikroświata
Nowa Mapa Mikroświata
Nowa Mapa Mikroświata
Pomysł, na to by te puste oceany nie wydawały się takie wielkie... co sądzicie?

To oczywście cały czas tylko "brudnopis" mapy, finalnie się to grsficznie dopracuje.

To oczywście cały czas tylko "brudnopis" mapy, finalnie się to grsficznie dopracuje.
Nowa Mapa Mikroświata
To jest tylko imitacja odwzorowania Mollweidego, ale oczywiście finalnie można to zrobić dokładniej i lepiej graficznie, w tym przypadku (dla uproszczenia roboty) to prosta elipsa... na tym etapie po prostu intersuje mnie co myślicie jeśli chodzi o "zasadę" odwzorowania i przedstawienia mapy.
- Anastasia Windsachen • Stempel
- Dowódca Gwardii Palatynatu Leocji
Nowa Mapa Mikroświata
Nie wiem czy głos z MAW dotarł, ale jeśli się nie mylę to tam Kaiser powiedział, że woli MAW estetycznie wyglądające na mapie niż zgodne z realnym kilometrażem
(—) Anastasia Windsachen, Generalissima Leocji
No bo co ludzie powiedzom!?
W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Nowa Mapa Mikroświata
Nie wiem... to sobie muszą w Orientyce te sprawy sami uzgodnić. Ja czekam na finał tych uzgodnień... mnie jest wszystko jedno jakie rozmiary ustalą, jakie ustalą to takie wstawię.Anastasia Windsachen pisze: ↑06 lis 2022, 17:38Nie wiem czy głos z MAW dotarł, ale jeśli się nie mylę to tam Kaiser powiedział, że woli MAW estetycznie wyglądające na mapie niż zgodne z realnym kilometrażem
-
Tannegard
- Przybysz
Nowa Mapa Mikroświata
Łatwiej sobie wyobrazić :) Brakuje czap polarnych, chyba że na tej planecie jest upał na biegunach :)
- Joahim von Ribertrop • Stempel
- Przybysz
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Nowa Mapa Mikroświata
Z powodów czysto praktycznych, bardzo (bardzo!) mocno proponowałbym zachować mapę podstawową w dotychczasowej postaci, a zmiany projekcji dokonywać już na wyjściu, w zależności od potrzeb. Zakładając, że obecną projekcją jest odwzorowanie walcowe równopowierzchniowe, przy pomocy choćby tego narzędzia od NASA możemy sobie rzutować dowolnie do jednej z 319 dostępnych projekcji:Ronon Dex pisze: ↑06 lis 2022, 17:23To jest tylko imitacja odwzorowania Mollweidego, ale oczywiście finalnie można to zrobić dokładniej i lepiej graficznie, w tym przypadku (dla uproszczenia roboty) to prosta elipsa... na tym etapie po prostu intersuje mnie co myślicie jeśli chodzi o "zasadę" odwzorowania i przedstawienia mapy.

(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Joahim von Ribertrop • Stempel
- Przybysz
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Nowa Mapa Mikroświata
A co ja poradzę, że na mapie Vaarland styka się z biegunem południowym? 😜
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com