Nowa Mapa Mikroświata
- Guedes de Lima • Stempel
- Obywatel
Nowa Mapa Mikroświata
Dzięki. A jest jakaś aktualna mapa z granicami?
GUEDES DE LIMA h. SZACHOWNICA
Ojciec Założyciel - Dumny Sclavińczyk
"Rzeczpospolita Sclavinii i Trizondalu to był najbardziej nieodpowiedzialny projekt w historii mikroświata". - Piotr von Thorn-Cetnarovich, Prezydent Rzeczpospolitej Sclavińskiej.
Ojciec Założyciel - Dumny Sclavińczyk
"Rzeczpospolita Sclavinii i Trizondalu to był najbardziej nieodpowiedzialny projekt w historii mikroświata". - Piotr von Thorn-Cetnarovich, Prezydent Rzeczpospolitej Sclavińskiej.
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Nowa Mapa Mikroświata
@Joahim von Ribertrop. W tym wątku była wrzucana, ale nie wiem, czy nie powstała nowsza wersja…
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Joahim von Ribertrop • Stempel
- Przybysz
Nowa Mapa Mikroświata
Oczywiście że powstała, od 2 miesięcy sobie jest.Helwetyk Romański pisze: ↑18 lis 2022, 9:39@Joahim von Ribertrop. W tym wątku była wrzucana, ale nie wiem, czy nie powstała nowsza wersja…
viewtopic.php?f=2&t=1227
Swoją drogą, już połowa listopada. Chyba pora bym wstępnie się brał za przygotowania do nowego wydania...
- Helwetyk Romański • Stempel
Nowa Mapa Mikroświata
@Anastasia Windsachen mnie zatłucze, ale gdyby tak na forum Voxlandu pojawił się dział Voxlandzkiego Instytutu Kartograficznego, w którym każda nowo powstała mapa znajdowała się w odrębnym wątku, opatrzonym numerem wersji w tytule… to by nie było złe, a przeciwnie, byłoby dobre.Joahim von Ribertrop pisze: ↑18 lis 2022, 16:29Oczywiście że powstała, od 2 miesięcy sobie jest […]. Chyba pora bym wstępnie się brał za przygotowania do nowego wydania…
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
Nowa Mapa Mikroświata
Micra vibesHelwetyk Romański pisze: ↑18 lis 2022, 16:45@Anastasia Windsachen mnie zatłucze, ale gdyby tak na forum Voxlandu pojawił się dział Voxlandzkiego Instytutu Kartograficznego, w którym każda nowo powstała mapa znajdowała się w odrębnym wątku, opatrzonym numerem wersji w tytule… to by nie było złe, a przeciwnie, byłoby dobre.Joahim von Ribertrop pisze: ↑18 lis 2022, 16:29Oczywiście że powstała, od 2 miesięcy sobie jest […]. Chyba pora bym wstępnie się brał za przygotowania do nowego wydania…
- Anastasia Windsachen • Stempel
- Dowódca Gwardii Palatynatu Leocji
Nowa Mapa Mikroświata
Nie żebym sama o takim myślała... Porozmawiamy sobie z @Joahim von Ribertrop i może Leocja dalej będzie miała dwóch NamiestnikówHelwetyk Romański pisze: ↑18 lis 2022, 16:45@Anastasia Windsachen mnie zatłucze, ale gdyby tak na forum Voxlandu pojawił się dział Voxlandzkiego Instytutu Kartograficznego, w którym każda nowo powstała mapa znajdowała się w odrębnym wątku, opatrzonym numerem wersji w tytule… to by nie było złe, a przeciwnie, byłoby dobre.Joahim von Ribertrop pisze: ↑18 lis 2022, 16:29Oczywiście że powstała, od 2 miesięcy sobie jest […]. Chyba pora bym wstępnie się brał za przygotowania do nowego wydania…
(—) Anastasia Windsachen, Generalissima Leocji
No bo co ludzie powiedzom!?
W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
- Ignats ik Ruth • Stempel
- Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji
Nowa Mapa Mikroświata
Nadrabiam forum powoli, jestem na s. 9 z 21, napiszę więc te uwagi, których na takim etapie czytania nie mogłem sobie odpuścić. :P
W takim razie @Benjiego przepraszam.
Inni mówią, że walcem. xD
Tak, to jest na liście absurdów zaraz za niekontrolowanym usypywaniem…;)Helwetyk Romański pisze: ↑29 paź 2022, 22:54Mam wrażenie, że gdyby powstał Excel z powierzchniami państw, dałoby się wytyczyć trend, zgodnie z którym im mniejsza populacja, tym więcej pikseli.
Ci co mają jeszcze czym innym, czynią to iżem, ówem i bełkotliwymi ścianami. Co każe mi zrewidować ww. listę absurdów. :DAnastasia Windsachen pisze: ↑29 paź 2022, 22:55Niektórzy, jak nie mogą już niczym innym to sobie pikselami rekompensują...
Wszystko to prawda. Można też zaludnić tylko kawałek kontynentu, który pozostał niezajęty. Ale tutaj znowu się zgodzę — żeby wiedzieć, że dany kawałek lądu jest za duży na nasze potrzeby, musimy mieć wymierzony cały mikroświat.Ronon Dex pisze: ↑30 paź 2022, 9:06Owszem czasem i tak jest, że zbieranie pikseli jest trochę "bez opamiętania"... inna sprawa, że czasem wynika to też z tego, ze niegdyś coś działało prężnie, a potem podupadło, a tereny zostały.
Problem wielkości jest też czasem wynikły właśnie z błędów wielkościowych na mapach - coć komuś wydaje się mniejsze niż faktycznie tak jest. Stad moim zdaniem dopracowanie tych wielkości lądów i jest sprawą nad którą powinniśmy popracować i wreszcie stworzyć mapę z uzgodnionymi wielkościami.
- Franklin Garamond • Stempel
Nowa Mapa Mikroświata
Czy wspominałem już o swojej teorii, gdzie Pollin jest dyskiem zmierzającym w stronę nieuniknionego?
- Bolesław domu Kirianóo • Stempel
- Przybysz
- Anastasia Windsachen • Stempel
- Dowódca Gwardii Palatynatu Leocji
Nowa Mapa Mikroświata

(—) Anastasia Windsachen, Generalissima Leocji
No bo co ludzie powiedzom!?