Instytut Kultury Osieckiej

Tu dyskutujemy na wszystkie tematy związane z posiadanymi przedsiębiorstwami
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
piwski Stempel
Przybysz

Post autor: piwski »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

Helwetyk Romański pisze:
21 lis 2022, 21:50
Poproszę o dwa egzemplarze. Nie wiem tylko, czy przelać 20 palatynów, czy 24 liberty MBP…
Michał F. Lubomirski-Lisewicz pisze:
21 lis 2022, 21:22
Też poproszę!
M2.r pisze:
21 lis 2022, 21:57
Proszę podać dane do przelewu.
Proszę Panów o przelanie po 12 Libertów MBP (ewentualnie równowartości 10 Palatynów, co Wam lepiej wyjdzie) za każde 500 Dukatów. Mam nadzieję, że dobrze podaję konto Instytutu w MBP. Jeśli coś źle podałem to proszę o wyprowadzenie mnie ze mgły 😂.

Konto IKO: https://bank.leocja.org/historia/SR6647 ... 2022-11-21
Piwski Sroczyński
Awatar użytkownika
M2.r Stempel
Obywatel

Post autor: M2.r »

Obrazek

Wysyłam jednego zielonego namiestnikola.
Awatar użytkownika
piwski Stempel
Przybysz

@M2.r Przelew dotarł, 500 Dukatów wpisane na rachunek.
Piwski Sroczyński
Awatar użytkownika
M2.r Stempel
Obywatel

Post autor: M2.r »

Tylko niech Pani kasjerka da mi pierwszy numerek, skoro udało się jako pierwszemu kupić.
Awatar użytkownika
Michał F. Lubomirski-Lisewicz Stempel
Rzeczpospolita Obojga Narodów

Post autor: Michał F. Lubomirski-Lisewicz »

Obrazek

Ajajaj, przepraszam, coś pomyliłem. Co wobec tego zrobić? Dopłacić w liberto-centach?
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Stolnik podlaski
Rector Universitatis Cracoviensis
Regimentarz wojsk litewskich
Awatar użytkownika
piwski Stempel
Przybysz

21 lis 2022, 22:24
Obrazek

Ajajaj, przepraszam, coś pomyliłem. Co wobec tego zrobić? Dopłacić w liberto-centach?
Wszystko jest w jak najlepszym porządku. Jak mówiłem, albo 12 Libertów MBP, albo 10 Palatynów, jak Państwu taniej wyjdzie. Przelew doszedł, pieniądze wpisane na rachunek
Piwski Sroczyński
Awatar użytkownika

piwski pisze:
21 lis 2022, 22:25
21 lis 2022, 22:24
Obrazek

Wszystko jest w jak najlepszym porządku. Jak mówiłem, albo 12 Libertów MBP, albo 10 Palatynów, jak Państwu taniej wyjdzie. Przelew doszedł, pieniądze wpisane na rachunek
Ja wprawdzie sobie wypłaciłem 10 palatynów, ale przez pomyłkę wpłaciłem Wam 11,39 libertów. Wobec tego jesteście stratni, jeśli chodzi o warunki płatności (bo że jest równowartość, to wiadomo, ale nie spełniłem warunków zakupu). No bo miało być 12 libertów. W razie czego mogę Wam dopłacić.
piwski pisze:
21 lis 2022, 22:25
pieniądze wpisane na rachunek
Dziękuję!
Stolnik podlaski
Awatar użytkownika
Ignats ik Ruth Stempel
Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji

Post autor: Ignats ik Ruth »

21 lis 2022, 22:28
Ja wprawdzie sobie wypłaciłem 10 palatynów, ale przez pomyłkę wpłaciłem Wam 11,39 libertów.
A nie jest jednak tak, że przelaliście 10 palatynów z konta w palatynach na konto w libertach, więc bank przeliczył po aktualnym kursie? :D
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
(—) Ignats Urban ik Ruth
Lᴇᴏᴄᴋᴀ Pᴀʀᴛɪᴀ Fᴀsᴢʏsᴛóᴡ Jᴇ̨ᴢʏᴋᴏᴡʏᴄʜ
Awatar użytkownika
piwski Stempel
Przybysz

Ja wprawdzie sobie wypłaciłem 10 palatynów, ale przez pomyłkę wpłaciłem Wam 11,39 libertów. Wobec tego jesteście stratni, jeśli chodzi o warunki płatności (bo że jest równowartość, to wiadomo, ale nie spełniłem warunków zakupu). No bo miało być 12 libertów. W razie czego mogę Wam dopłacić.
Prosiłem o wysłanie 12 Libertów NBP, albo równowartości 10 Palatynów [w libertach MBP], a po dzisiejszym kursie to tyle, ile jest wpisane pod Zielonym Naczelnikiem. Wszystko jest okej, nie trzeba niczego dopłacać. A właściwie to teraz się zastanawiam czy Panom "z podium" jeszcze jakoś nie nie podziękować za zaufanie do Osieckiej Kasy Kredytowej. Może rzeczywiście jakieś ładne numery seryjne do wyboru (@M2.r ) (to będę musiał przedyskutować z szefem OKK i przemyśleć). Jeśli będą Panowie chcieli brać udział w aukcjach organizowanych przez Antykwariat Templum, na przykład tej, którą planujemy w siedzibie Instytutu w Nowym Brzegu, to będę zachęcał do zakupu Dukatów w większej ilości.
Piwski Sroczyński
Awatar użytkownika
Helwetyk Romański Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Post autor: Helwetyk Romański »

piwski pisze:
21 lis 2022, 22:14
Proszę Panów o przelanie po 12 Libertów MBP (ewentualnie równowartości 10 Palatynów, co Wam lepiej wyjdzie) za każde 500 Dukatów. Mam nadzieję, że dobrze podaję konto Instytutu w MBP. Jeśli coś źle podałem to proszę o wyprowadzenie mnie ze mgły 😂.
Obrazek
Zlecone. Wolałem, żeby Wam lepiej kurs wyszedł (przynajmniej na tu i teraz…). 😂

piwski pisze:
21 lis 2022, 22:38
Jeśli będą Panowie chcieli brać udział w aukcjach organizowanych przez Antykwariat Templum, na przykład tej, którą planujemy w siedzibie Instytutu w Nowym Brzegu, to będę zachęcał do zakupu Dukatów w większej ilości.
Jeszcze jak! Ale ja te dukaty to kolekcjonersko. Licytację proponowałbym zorganizować w oparciu o pieniądz obiegowy, bo tak to możemy nie wyrobić z wymianami…
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH

Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.

IGNATS IK RUTH

Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk​@​gmail.com
Awatar użytkownika

Ignats ik Ruth pisze:
21 lis 2022, 22:33
Ja wprawdzie sobie wypłaciłem 10 palatynów, ale przez pomyłkę wpłaciłem Wam 11,39 libertów.
A nie jest jednak tak, że przelaliście 10 palatynów z konta w palatynach na konto w libertach, więc bank przeliczył po aktualnym kursie? :D

Dokładnie tak właśnie było (widać pomyliłem konta). ;)
Może niejasno napisałem. :D

A zatem zamiast 12 lt wpłaciłem 11,39 lt.
piwski pisze:
Prosiłem o wysłanie 12 Libertów NBP, albo równowartości 10 Palatynów [w libertach MBP], a po dzisiejszym kursie to tyle, ile jest wpisane pod Zielonym Naczelnikiem. Wszystko jest okej, nie trzeba niczego dopłacać.
No dobrze, rozumiem. ;)
piwski pisze:
A właściwie to teraz się zastanawiam czy Panom "z podium" jeszcze jakoś nie nie podziękować za zaufanie do Osieckiej Kasy Kredytowej. Może rzeczywiście jakieś ładne numery seryjne do wyboru (@M2.r ) (to będę musiał przedyskutować z szefem OKK i przemyśleć).
Może to będą po prostu pierwsze 4 numery seryjne? ;) Chyba że jeszcze jakiś bonusik jest obmyślany?
piwski pisze:
Jeśli będą Panowie chcieli brać udział w aukcjach organizowanych przez Antykwariat Templum, na przykład tej, którą planujemy w siedzibie Instytutu w Nowym Brzegu, to będę zachęcał do zakupu Dukatów w większej ilości.
Rozumiem, czyli będą mogły być do wykorzystania w związanych z Instytutem akcjach i miejscach?
Stolnik podlaski
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przedsiębiorstwa w Leocji”