Czas misji: 20 dni, 3 godziny, 41 minut,
Odległość od powierzchni Księżyca: 76368 km
Prędkość przelotowa: 729 km/h

Nie przepadam za Blue Origin ale faktycznie ładna fotka, a jak mam się czepiać jasności zdjęć to pamiętam że jakoś tak przed utratą łączności po odpaleniu silników statku Orion i oficjalnym powrocie na Ziemię (z której nie dałem finalnie relacji bo zapomniałem) to ostatnie zdjęcia kapsuły Orion były baro ciemne, więc prawdopodobnie jakoś wtedy w studiu nagraniowym lampka wywaliła i nie było tak ładnie doświetlone dla publiki ;)Anastasia Windsachen pisze: ↑07 gru 2022, 19:04To jest dopiero tapeciara <3
No i ciemniejsza więc mniej razi po oczach w nocy
To bardziej oferta turystyczna dla ludzi, którzy mają zbyt wiele pieniędzy, czy dla ośrodków naukowych? Odruchowo pomyślałem, że to pierwsze, ale w tabelkach chwalą się wierszami „cargo / science”…Damiano Windsachen pisze: ↑06 gru 2022, 14:05SpaceX oficjalnie rozpoczyna sekcję prywatnych lotów załogowych.
No cóż SpaceX zostawiło maila do kontaktu, a Kapsuła Dragon już udowodniła że jest w stanie przewieść na orbitę cywilów (Misja Inspiration 4) więc zdecydowanie myślę że jest to pstryk w nosa Blue Origin i po prostu chęć zarobku na de facto transporcie bogatych ludzi na orbitę, ISS, Księżyc czy MarsaHelwetyk Romański pisze: ↑07 gru 2022, 21:02To bardziej oferta turystyczna dla ludzi, którzy mają zbyt wiele pieniędzy, czy dla ośrodków naukowych?
Gdyby to jeszcze były bilety w jedną stronę…Damiano Windsachen pisze: ↑07 gru 2022, 23:27No cóż SpaceX zostawiło maila do kontaktu, a Kapsuła Dragon już udowodniła że jest w stanie przewieść na orbitę cywilów (Misja Inspiration 4) więc zdecydowanie myślę że jest to pstryk w nosa Blue Origin i po prostu chęć zarobku na de facto transporcie bogatych ludzi na orbitę, ISS, Księżyc czy Marsa.Helwetyk Romański pisze: ↑07 gru 2022, 21:02To bardziej oferta turystyczna dla ludzi, którzy mają zbyt wiele pieniędzy, czy dla ośrodków naukowych?
Zawsze spadochrony mogą nie zadziałać ;)Helwetyk Romański pisze: ↑08 gru 2022, 9:16Gdyby to jeszcze były bilety w jedną stronę…Damiano Windsachen pisze: ↑07 gru 2022, 23:27No cóż SpaceX zostawiło maila do kontaktu, a Kapsuła Dragon już udowodniła że jest w stanie przewieść na orbitę cywilów (Misja Inspiration 4) więc zdecydowanie myślę że jest to pstryk w nosa Blue Origin i po prostu chęć zarobku na de facto transporcie bogatych ludzi na orbitę, ISS, Księżyc czy Marsa.Helwetyk Romański pisze: ↑07 gru 2022, 21:02To bardziej oferta turystyczna dla ludzi, którzy mają zbyt wiele pieniędzy, czy dla ośrodków naukowych?