Jestem, co mogę śmiało napisać, doświadczonym trenerem, ale ostatnimi czasy zdarzało mi się właśnie tego nie robić, szczególnie gdy pozbyłem się drugiego bramkarza. Wszystko już wróciło jednak do normy. :)No i bezwzględnie wypełniać całą ławkę rezerwowych. Grywam z takimi zespołami, które mają ją w ogóle pustą - nie wiem, być może dany manager nie wie, co oznaczają te pola na ekranie ustawiania drużyny...
Liga Piłkarska Palatynatu Leocji - sezon 2. i utworzenie reprezentacji Leocji
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Obywatel honorowy
Liga Piłkarska Palatynatu Leocji
5. kolejka LPPL za nami:
> LTF pokonuje Wandowiczankę: goście po zaskakująco mocnym początku sezonu złapali nieco zadyszkę. Dzisiaj w całym meczu stworzyli sobie 2 sytuacje, z czego jedną zamienili na gola, ale było to za mało. LTF jest teraz trzeci, za Dianą, ale ma jeden mecz mniej.
> Diana Angemont pokonuje Terinę: tylko początek należał zdecydowanie do Hasselandczyków. Później trwała mozolna walka, z której jednak gospodarze wyszli zwycięsko, a wygraną przypieczętował Ceris w 81. min.
> Mityczni przegrywają z OCD: piłkarze z Gelloni postawili na obronę i zaskakująco niewiele im zabrakło, a przegrali w dodatku po bramce samobójczej. W ataku nie mieli jednak atutów.
> Momerie ulegają Wilkom: bezpańskie Momerie grają "gołą" jedenastką, więc trudno im o cokolwiek walczyć, chociaż udało im się strzelić jedną bramkę. U Wilków m.in. dwa trafienia Burtona.

> Diana Angemont pokonuje Terinę: tylko początek należał zdecydowanie do Hasselandczyków. Później trwała mozolna walka, z której jednak gospodarze wyszli zwycięsko, a wygraną przypieczętował Ceris w 81. min.
> Mityczni przegrywają z OCD: piłkarze z Gelloni postawili na obronę i zaskakująco niewiele im zabrakło, a przegrali w dodatku po bramce samobójczej. W ataku nie mieli jednak atutów.
> Momerie ulegają Wilkom: bezpańskie Momerie grają "gołą" jedenastką, więc trudno im o cokolwiek walczyć, chociaż udało im się strzelić jedną bramkę. U Wilków m.in. dwa trafienia Burtona.
- Prokrustes
- Przybysz
Mityczni pierwszy raz od czasu pierwszej kolejki mieli bezpośrednie wsparcie trenerskie - jeżeli to się nie zmieni to będzie dobrze.
W zasadzie to postawiliśmy na atak ale widocznie mamy silniejszą obronę.
W zasadzie to postawiliśmy na atak ale widocznie mamy silniejszą obronę.
- Franklin Garamond • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Odległość kontaktowa do pierwszego miejsca jest. Grunt to nie zapominać o taktyce :P
Znamy półfinalistów Pucharu Leocji:

Mecze ćwierćfinałowe kończyły się raczej zdecydowanym zwycięstwem jednej ze stron. Do półfinałów przechodzą:
FC Terina,
Diana Angemont,
LTF Nowy Brzeg,
Czarne Wilki.
Spośród nich w najwyższym stosunku swój dwumecz wygrał LTF (7-1).
Z kolei w jedenastce kolejki (rundy rewanżowej z dzisiaj) znalazło się 7 piłkarzy z klubów, które awansowały i czwórka z tych, które odpadły (bramkarz Gideny i trzech piłkarzy OCD).
A już w czwartek wraca liga i jej 6. kolejka : )

Mecze ćwierćfinałowe kończyły się raczej zdecydowanym zwycięstwem jednej ze stron. Do półfinałów przechodzą:
FC Terina,
Diana Angemont,
LTF Nowy Brzeg,
Czarne Wilki.
Spośród nich w najwyższym stosunku swój dwumecz wygrał LTF (7-1).
Z kolei w jedenastce kolejki (rundy rewanżowej z dzisiaj) znalazło się 7 piłkarzy z klubów, które awansowały i czwórka z tych, które odpadły (bramkarz Gideny i trzech piłkarzy OCD).
A już w czwartek wraca liga i jej 6. kolejka : )
Bardzo wysokie wyniki dwumeczy, 5-0, 6-1 dwa razy, 7-1 LTFu. Zapowiada się szalenie ciekawy półfinał. Oby tylko zawodnicy udźwignęli kondycyjnie tyle spotkań, bo w środę ciężka przeprawa z Dianą w idze, a jak losowanie będzie fatalne, to i półfinał Pucharu. Chyba że to będzie parowane po bilansie bramek, to wtedy FC Terina.
- Obywatel honorowy
A w tle słychać tylko kibiców (całe 30 sztuk) krzyczących:
-Terina, Terina!
Sam jestem ciekaw jak sobie poradzę w kolejnej rundzie. Niby mamy zupełnie inny sklad niż w zeszłym sezonie mój poprzednik, to jednak renomy nie mamy żadnej, a to całkiem pomaga, szczególnie na początku drogi. ;)
-Terina, Terina!
Sam jestem ciekaw jak sobie poradzę w kolejnej rundzie. Niby mamy zupełnie inny sklad niż w zeszłym sezonie mój poprzednik, to jednak renomy nie mamy żadnej, a to całkiem pomaga, szczególnie na początku drogi. ;)
@Franklin Garamond tu akurat od półfinału ustawiłem przypadkowe.
Zestaw par półfinałowych:
Zestaw par półfinałowych:
Terina-Diana
Wilki-LTF
Wilki-LTF
- Obywatel honorowy
Oj będzie ciężko powalczyć o finał. Może gdyby to był jeden mecz, ale dwumecz z Dianą... Nie sądzę. ;)
W drugim półfinale stawiam na LTF.
W drugim półfinale stawiam na LTF.
Już jutro szósta kolejka LPPL, tymczasem drużyny dokonują jeszcze pojedynczych ruchów transferowych. M.in. Terina na dniach kupiła pomocnika Lawrensona (9/2). W Dianie rozgościł się z kolei obrońca Erebowale (12/0).
Kolejną okazję na strzelenie pierwszego gola w sezonie mają Wojowie - Wandowiczanka jest w średniej ligowej, jeśli chodzi o tracone gole.
Kolejną okazję na strzelenie pierwszego gola w sezonie mają Wojowie - Wandowiczanka jest w średniej ligowej, jeśli chodzi o tracone gole.