Zjazd Mikronautów - Toruń 2023

Tu dyskutujemy na wszystkie tematy związane z mikronacjami
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Oswald Baskerville Stempel
Kurator Palatynatu Leocji

Post autor: Oswald Baskerville »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

Ignats ik Ruth pisze:
07 sie 2023, 9:10
Helwetyk Romański pisze:
07 sie 2023, 9:05
Oswald Baskerville pisze:
07 sie 2023, 9:00
Macie Harnasia w lodowce podobno. Skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać? ;]
Ja się obudzić nie mogę, a Wy mi piwo proponujecie…
Harnasia. Nie piwo. ;)
Procent jest procent.
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Ignats ik Ruth Stempel
Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji

Post autor: Ignats ik Ruth »

07 sie 2023, 10:00
Ignats ik Ruth pisze:
Helwetyk Romański pisze:
Macie Harnasia w lodowce podobno. Skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać? ;]
Harnasia. Nie piwo. ;)
Procent jest procent.
A co to jest, matura? XD

(BTW W tym harnasiu procentowo pewnie jest więcej tauryny i kofeiny ;p).
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
(—) Ignats Urban ik Ruth
Lᴇᴏᴄᴋᴀ Pᴀʀᴛɪᴀ Fᴀsᴢʏsᴛóᴡ Jᴇ̨ᴢʏᴋᴏᴡʏᴄʜ
Awatar użytkownika
Helwetyk Romański Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Post autor: Helwetyk Romański »

Ignats ik Ruth pisze:
07 sie 2023, 10:18
07 sie 2023, 10:00
Ignats ik Ruth pisze:
Helwetyk Romański pisze:
Harnasia. Nie piwo. ;)
Procent jest procent.
(BTW W tym harnasiu procentowo pewnie jest więcej tauryny i kofeiny ;p).
Tym razem normalne piwo w puszce, tak jak Pan Walaszek śpiewa!
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH

Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.

IGNATS IK RUTH

Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk​@​gmail.com
Awatar użytkownika
Oswald Baskerville Stempel
Kurator Palatynatu Leocji

Post autor: Oswald Baskerville »

Dziękuję! Jestem zaszczycony, ale też chcę wyrazić ogromną wdzięczność i uznanie dla @Orjon Surma, bez którego Zjazd 2023 byłby fiaskiem. To zasługa Orjona jest tak liczna frekwencja i to, że od momentu odebrania kluczy nie musieliśmy się niczym martwić, bo każdy wiedział co, gdzie i jak. Dziękuję! ❤️ Orjona do Dyrektorium!

PS. Oswald i Krzyże Namiestnikowskie:
Obrazek
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Orjon Surma Stempel
Dyspozytor Palatynatu Leocji

Post autor: Orjon Surma »

Dzień dobry! Relacja numer dwa.

21:46 Przybył MSZ Lumerii! Przeżył 80 minut opóźnienia, wielkie brawa!
21:48 W międzyczasie zamówiliśmy sobie swoją pizzę. Na pohybel tym, którzy nas kusili!
Pizza z Bachusa jest Z A J E B I S T A. Change my mind.
21:52 Ja tu nawalony pizzą, a Piwskiemu mało! Chce kebaba! Nie żeby jadł pizzę, bo nie jadł...
21:55 Kim musi być statystyczny Lumeryjczyk? Tylko złe odpowiedzi!
21:56 Namiestnicy nie chcą pizzy. Nie chcą nawet kebaba. Chcą... HOT-DOGA. I właśnie poszli po niego na stację z małą grupką. Przy stole jeden Bialenczyk, jeden Sarmata, jeden pół-Sarmata, pół-Leota, jeden Wandus i czterech Lumeryjczykow.
22:10 Znalazł się Taddeo! Nie wiem, co robił ponad pół godziny, ale w sumie go rozumiem - rok temu miałem tak samo.
22:12
"Przyszedłeś do Lumeryjczyków. Bonjour."
"Ale ja nie jestem Lumeryjczykiem!"
"Każdy jest Lumeryjczykiem."
23:13 oho, szykuje się wojna propagandowa między wandeizmem a lumeryzmem!
23:30 Strażniku Kluczy, tak nie psuje się wspaniałej historii opowiadanej przez swojego MSZ!
23:55 Komuś do głowy przychodzi walka na pięści. Adwersarz odrzuca taki pomysł.
23:57 Trwają rozpaczliwe próby uspokojenia jednego z członków zjazdu. Chciałby dokonać aktu seksualnego na pewnym związku piłkarskim i jeszcze skacze do tego! Na razie nie przyniosły one powodzenia.

SOBOTA
0:17 pamietajcie: ZA WSZYSTKIM STOJĄ LEOCI. LEOCI RZĄDZĄ MIKROŚWIATEM.
0:18 Znowu o tej Lumerii, nuuuda!
A, bo strona im nie działa. Fajnie. Tak miało być, w końcu to zjazd!
0:21 Znowu propaganda, meh. Im się nigdy nie znudzi :P
0:26 Pamiętajcie: kod mandragora Khanda działa IDEALNIE!
1:02 Fanatycy lumeryjscy nadal w akcji.
1:14 Namiestnik walczy z nałogiem swego kolegi. Nie powiem, który.
1:24 Od teraz nie będę wspominać nic o pewnym kraju na L. Bez przesady.
1:33 albo jednak napiszę: Lumeria przegrała! Ostatni przedstawiciel tego kraju opuszcza pole zjazdowe na dziś.
1:44 No to pora spać. Dobrej nocy!
6:47 No elo. Mamy chyba największą sensację zjazdu: nawrócenie na Boga w Wandystanie!
7:00 Stare Miasto, nadciągamy! Na razie tylko ja i Piwski, ale jednak zawsze!
Obrazek
7:11 Porównujemy Stare Miasto do Podgórza. "Cywilizacja vs bagno" - Piwski.
8:26 Już z powrotem.
8:47 Mile pogawędki z Heinzem i Rononem. Wygląda na to, że inni jeszcze odsypiają.
9:09 Pogoda na razie zaskakuje pozytywnie. Miało padać, ale jeszcze nie pada - z naciskiem na "jeszcze".
9:43 Kurde, zjazd miał w tym roku mocną konkurencję. Szkoda, że nie zgłosiliśmy swojej reprezentacji! Blisko byłoby! Może byłaby szansa na główną nagrodę?
Obrazek
(zdjęcie zapożyczone z Kartoflisk)

9:45 W międzyczasie dołączyło 2/5 delegacji lumeryjskiej i jednoosobowa delegacja bialenska.
9:52 Współczuję Piwskiemu - musi dzisiaj przeżyć cały dzień. Dosłownie, bo pociąg do domu ma o... 4 nad ranem. Dramat!
10:47 Negocjacje kartograficzne trwają. Delegacja lumeryjska udała się kilka minut temu po Helwetyka.
11:36 Delegacja wróciła.
11:50 Przyszli reprezentanci Leocji, dojechali także Alfred i... niespodzianka! Guy d'Oupaint! (Relacja dostępna w osobnym wątku).
12:04 Attention, attention: na zjeździe MIKRONAUTÓW pojawi się osoba... SPOZA MIKRONACJI. Przyjazd już niebawem! Zobaczymy, jak się poczuje spośród dwudziestu chłopa...
12:46 Mamy to! Odprowadzamy osobę spoza mikronacji do Trampa.
12:54 Jesteśmy. Pierwsze wrażenia pozytywne, pewien anonimowy Oberhaupt już ją kaptuje!
12:55 Nie tylko zresztą Oberhaupt - ruszyła intensywna promocja Osieka. Dobrze, że Lumeryjczycy chwilowo zniknęli...
12:57 Wyjaśniamy, o co w tym wszystkim chodzi, nawzajem się przerywając i mówiąc na różne mikronacyjne tematy. Zajebista forma!
13:07 Trwa dyskusja, co najlepiej przenieść do mikroświata z planszówek.
13:12 Flagi przybyły!
A w międzyczasie rusza pierwsza z przywiezionych przez Osobę Spoza Mikronacji planszówek (czy bardziej gry karcianej).
13:15 Odgrywany jest hymn Edelweiss autorstwa Krzysztofa. Bardzo pochlebne komentarze.
13:37 Przegrałem z Alfredem. Ale gra fajna!

Następna relacja koło 15:00.
Awatar użytkownika
Helwetyk Romański Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Post autor: Helwetyk Romański »

07 sie 2023, 10:35
Jestem zaszczycony, ale też chcę wyrazić ogromną wdzięczność i uznanie dla @Orjon Surma, bez którego Zjazd 2023 byłby fiaskiem. To zasługa Orjona jest tak liczna frekwencja i to, że od momentu odebrania kluczy nie musieliśmy się niczym martwić, bo każdy wiedział co, gdzie i jak.
Czy już wspominałem @Orjon Surma, jak bardzo go szanuję?

Orjon Surma pisze:
07 sie 2023, 10:37
Orjon Surma pisze:
23:30 Strażniku Kluczy, tak nie psuje się wspaniałej historii opowiadanej przez swojego MSZ!
Więcej szczegółów, na Matkę Prokrastynację!

Orjon Surma pisze:
7:11 Porównujemy Stare Miasto do Podgórza. "Cywilizacja vs bagno" - Piwski.
COOOOOOOOOOOOOOOOOO?!
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH

Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.

IGNATS IK RUTH

Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk​@​gmail.com
Awatar użytkownika
Orjon Surma Stempel

Helwetyk Romański pisze:
07 sie 2023, 10:49
Orjon Surma pisze:
Orjon Surma pisze:
Więcej szczegółów, na Matkę Prokrastynację!
1. grubasem, gejem i prawnikiem (bo ktoś wyznał, że studiuje prawo),
2. Albert opowiadał o tym, jak kiedyś w Sarmacji było zupełnie inaczej pod względem atmosfery (Ivo, Grigorij itd.), a Khand przerwał mu mówiąc "104, pamiętaj, pokój 104", co wywołało salwę śmiechu wśród obecnych wokół niego.
Alfred Fabian von Tehen-Dżek pisze:
06 sie 2023, 15:24
Potrzebuję streszczenia wykładu Khanda nt. Wybierania Królów. Nie wiem, jakim cudem może uzurpować sobie mój tytuł lumeryjskiego królotwórcy.
W sumie fakt, to byl Twój pomysł. Cofam :P
Awatar użytkownika
Ignats ik Ruth Stempel
Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji

Post autor: Ignats ik Ruth »

Orjon Surma pisze:
07 sie 2023, 11:18
Orjon Surma pisze:
1. grubasem, gejem i prawnikiem (bo ktoś wyznał, że studiuje prawo),
💙💛💙
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
(—) Ignats Urban ik Ruth
Lᴇᴏᴄᴋᴀ Pᴀʀᴛɪᴀ Fᴀsᴢʏsᴛóᴡ Jᴇ̨ᴢʏᴋᴏᴡʏᴄʜ
Awatar użytkownika
Orjon Surma Stempel

Dalszy ciąg relacji ze zjazdu, godzina po godzinie.

13:46 Poszedłem po laptopa, żeby pokazać Oswaldowi obecny stan serwera Trackmanii pod igrzyska (które miejmy nadzieję kiedyś się odbędą). Wracam, a tu nie ma głównego zainteresowanego. Organizuje się natomiast wycieczka na żarcie. Zaniosłem laptopa z powrotem. Dziękuję za dwa razy więcej chodzenia niż normalnie!
13:51 Wycieczka już ruszyła. Beze mnie. Dziękuję za 500% więcej biegania niż normalnie.
13:58 Czy my znowu idziemy tam, gdzie rok temu? Niby nie... Ale okolice takie jakby znajome...
14:06 Jednak tylko znajome. Obiekt nieco inny.
14:10 Tylko kebab?! Skhandal!
14:21 No trudno, skoro mieliśmy wybór: kebab, kebab i kebab, to zamówiłem kebaba. Najtańszego, bo zazwyczaj nie jem.
W międzyczasie dyskusje o różnych pierdołach. Trackmania, poczta, Osiek - to tylko niektóre z nich!
14:24 Namiestniku Garamond, bardzo ładna koszulka!
Obrazek
Alfred podpowiada, że rok temu był w tej samej. Jakoś mi umknęła.
14:26 Ojj, zachęcają człowieka do zamieszkania w Leocji, zachęcają...
14:30 Ten obiad przejdzie do historii jako Obiad Z Nerdami. Kłócą się o czcionkę.
14:32 Oho, Osoba Spoza Mikronacji chyba niedługo już będzie Osobą Z Mikronacji. Na razie nie wiadomo, jakiej. Trwają nasilone akcje promocyjne.
14:48 Zupełnie niezły kebab. Kusi, by jeść częściej, ale raczej nie w takiej formie, jak zamawiali niektorzy. Tortilla pasuje mi idealnie.
15:12 Wielka Wyprawa Powrotna rusza do Trampa! Prosto, tak jak szliśmy na kebaba? To byłoby zbyt proste. Ahoj, przygodo!
15:32 Jesteśmy z powrotem!
16:03 Trochę się towarzystwo rozpierzchło, głównie lumeryjskie i wandejskie. My trwamy dzielnie na posterunku. Niektórzy grają, niektórzy gadają o pierdołach, niektórzy podziwiają naturę. Jeden Namiestnik zrobił sobie przerwę.
16:17 Cała ulica w Osieku zarzygana najgorzej.
16:20 Zaproszenie na kolejny zjazd. W Jaśle. Trochę daleko...
16:27 Analiza wojen o piksele prowadzonych w ciągu ostatnich 3 lat.
16:54 Kiedy wynaleziono ogień i czemu Minecraft for Education podaje złą datę?
17:04 Gdzie trafi Osoba Spoza Mikronacji? Wciąż nie wiadomo. Poważne kandydatury Leocji, Edelweiss i Bastionu. Dziwi mnie, czemu nie Lumerii. Może dlatego, że delegacji nadal nie ma na miejscu? W sumie może to i lepiej :P
17:06 O, ale wrócił mandragor Pupka za to!
A za nim Lumeryjczycy... Byle się nie dowiedzieli o kandydacie...
17:27 Agitacja lumeryjska jakoś tak ucichła. I dobrze, nie będę im przypominać :P
17:34 Niedługo powinien dotrzeć Henryk Leszczyński. Spytałem, czy jedzie autem, czy pociągiem. Zapomniałem, że miejscowość, z której jedzie Henryk, nie ma połączeń kolejowych...
17:48 Przybył!
17:59 O 18:00 miało być ognisko. Problem w tym, że organizator zniknął. Brakuje też mieszanej delegacji lumeryjsko-sarmackiej, która nie nocuje w Trampie.
Pogoda niezła. Miało być dużo gorzej, a na razie, odpukać, nie pada.
18:14 Sytuacja z ogniskiem opanowana. Organizatorzy nie zniknęli, po prostu trochę aprowizacja się wydłużyła. Nie ma to jak celebrowanie tradycji sarmackiego kwadransa!
Obrazek
18:18 Oho, zakłady bukmacherskie! Obstawiamy mecz Czarni Osiek vs Kasztelan Czarnolas. Dlaczego ten? Bo gra Osiek kontra ja. Kto wygra? Tego dowiemy się o 19:30!
Obrazek
18:23 Wrócił Helwetyk! Czyli czekamy już tylko na delegację z centrum...
18:25 Przybyła prawie cała delegacja i jest sarmacka flaga! Ale wydawało mi się, że niebieski odcień był dużo bardziej niebieski...
Obrazek
Helwetyk wyjaśnia - to pierwsza, historyczna flaga. Osoba, która ją szyła, nie miała akurat ciemnoniebieskiej nici, stąd taki efekt. Ale za to jest! Chwała mu za to!
18:44 Będzie transmisja na żywo z meczu. W grze ogromne sumy. Hazard, proszę państwo, hazard pełną gębą!
18:55 Spadła jedna z flag. To chyba jakiś znak!
19:08 Lumeria jednak nie odpuszcza propagandy i agitacji.
19:26 Już za chwilę relacja z meczu!!
19:32 Presja niesłychana. Tłumy przy odbiorniku internetowym. Komentarz na żywo z XpertTV. Nikt nie patrzy w panel x11, by nie psuć niespodzianki. Kto wygra: Kasztelan czy Czarni?!?!?! Kto obstawił poprawnie, a kto źle?! Wracamy po krótkiej przerwie na zdjęcie z drona! (Ktoś już oczywiście popsuł niespodziankę :P)

Postanowiłem, że jednak puszczę wszystko jeszcze dziś. Kolejna część - jak ogarnę.
Awatar użytkownika
Alfred Fabian von Tehen-Dżek Stempel
Przybysz

Post autor: Alfred Fabian von Tehen-Dżek »

Obrazek
Orjon Surma pisze:
07 sie 2023, 11:18

W sumie fakt, to byl Twój pomysł. Cofam :P
Ale mnie nie było w piątek!!!!1!!!!one
Awatar użytkownika
Orjon Surma Stempel

Alfred Fabian von Tehen-Dżek pisze:
07 sie 2023, 11:42
Ale mnie nie było w piątek!!!!1!!!!one
Mówiono o Tobie, to wystarczy :P

Tymczasem relacji część czwarta:
Jedziemy dalej!

19:37 „Będzie remis, będzie remis” – Leszek Karakachanow, komentarz do I połowy meczu Kasztelan-Czarni zakończonej bezbramkowym remisem.
19:39 „Kurwa, to są jakieś jaja! Ten mecz jest ustawiony!”. O ile z pierwszym zdaniem się zgodzę, o tyle z drugim absolutnie nie. Wszystko było fair! Wcale sędzia nie dostał łapówki...
19:45 O TAKI KOMENTARZ MECZOWY NIC NIE ROBIŁEM. Ostatecznie dział transmisji spotkań SLP pokazał dwa mecze: Telewizorków z Krasnoludami (0:0) i Kasztelana z Czarnymi. PIERWSZY WPIERDZIEL CZARNYCH W TYM SEZONIE STAŁ SIĘ FAKTEM!!! 2:1!
20:07 Odbyły się uroczystości podpisania traktatów (dokumenty znajdują się już na forach Leocji i Edelweiss). W międzyczasie zjazd opuściła Osoba Spoza Mikronacji - dziękujemy za przybycie! Coś czuję, że niedługo pocieszy się tym mianem...
20:11 Wręczenie prezentów dla Namiestników - nasza kamera zarejestrowała jeden z nich!
Obrazek
20:20 Trwa odśpiewanie hymnów Edelweiss i Osieka. Nie bez zgrzytów, ale trwa! (Relacja dźwiękowa już na forum).
ok. 20:25 Wzniesiono toast. O dziwo, na moją część. Nie wiem, czym zasłużyłem, ale wzruszon wielce. Większą część roboty mimo wszystko IMHO zrobił Oswald :P
20:35 Bez najlepszego zjazdowego utworu po prostu NIE MOŻE być zjazdu!

Hewret przerżnął cały skarb swojego państwa, bo wygrałem, tak, wygrałem!!!!! mecz w SLP przeciwko liderowi ligi! Alfred przerżnął 10 tysięcy palatynów, a wygrał chyba tylko Filip I Gryf (jak widać po wynikach zakładów opublikowanych na forum, niezbyt dobrze zapamiętałem zwycięzców).
20:44 - Ilu mikronautów jest potrzebnych do obsługi grilla?
- Siedmiu!
21:20 Dyskusje na sprawy wszelakie. Na grillu różnorakie gatunki mięsa z najlepszych leockich i edelwajskich łąk i chlewni.
21:34 O cholera, mowa o cmentarzach i grobach. Trochę creepy.
21:51 Szukam Hewreta, bo mam sprawę. Hewret kroi kiełbaski. Sprawa może poczekać. Jeszcze nie odjeżdżamy.
Sprawy nie udało się rozwiązać z braku materiałów dowodowych. Myślałem, że zrobił zdjęcie podczas transmisji meczu, bo widziałem jego aparat skierowany na laptopa, ale jednak nie. A szkoda, bo widok był wandny.
22:22 Co warto zobaczyć na wschodzie, zachodzie i w kinie? Debata Alfreda i Alphonse'a.
22:27 Piłka nożna ponad wszystko! Kto, z kim, przeciwko komu? Klub kibiców niższych lig właśnie się utworzył!
22:44 "Chcesz papierosa?"
"Nie, dziękuję."
"Na pewno?"
"A skoro dają..."
22:49 Zaprzeczam stwierdzeniu, że wszyscy mikronauci muszą studiować prawo. Nie muszą.
23:16 Opuszcza nas twórca Grupy Artystycznej Śnięty Leszcz. Do zobaczenia na kolejnym zjeździe!

NIEDZIELA
0:00 Perspektywy rozwojowe Księstwa Sarmacji na najbliższe lata - owocna debata z kontrkandydatem na posła, Kanclerzem Księstwa Sarmacji, Filipem I Gryfem i byłym kandydatem na posła, Alfredem.
0:02 który silnik forum jest lepszy: phpBB czy MyBB?
0:30 Sarmacka para książęca pozdrawia z Podhala. Szkoda że nie z Torunia, ale nigdy nie jest za późno!
0:48 Zmarnowaliśmy z Alfredem pół godziny po to, by stwierdzić, że pewne problemy z jego aplikacjami w Sarmacji chyba mają źródło w jego kodzie. Na innych jakoś nie możemy tego zreprodukować.
1:06 Do tej chwili wciąż jeszcze wytrwało 13 osób. Wydaje mi się, że wczoraj o tej porze było nas mniej.
1:20 Alfred bardzo mocno troszczy się o pióro i kałamarz Piwskiego.
1:32 Niektórzy piją dopiero ósme piwo, a niektórzy nie ruszyli przez cały zjazd ani grama alkoholu. Nie narzekam, po prostu stwierdzam fakt.
1:37 Definitywnie tematy godne omówienia po 23. Tego na publiczne forum wywlekać nie będę, ale ma to związek z tematem unii sarmacko-wandejskich.
Po lewej stronie ożywiona rozmowa Namiestników, Leszka Karakachanowa Seniora i Piwskiego (cholera, ma gadane! Jeden z Namiestników nie mógł się powstrzymać od śmiechu po jego bardzo głębokich dygresjach), po prawej zaś chaotyczna konwersacja trzech Lumeryjczykow, mandragora Pupki i przedstawicieli rodu Hippogriffów. Trudno rozumieć obie dyskusje naraz, zwłaszcza o takiej porze.
1:42 Po lewej gadają o jakichś sprawach kościelnych, po prawej trudno powiedzieć.
1:55 Ważna deklaracja mandragora Pupki: on w końcu kiedyś skończy tę swoją mapkę!
2:02 Wystarczy na dziś. Ostatkiem sił docieram do domku i lecę spać. Za dwie godziny odjeżdża Piwski. Szkoda!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rynek w Nowym Brzegu”