Zjazd Mikronautów - Toruń 2023

Tu dyskutujemy na wszystkie tematy związane z mikronacjami
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Orjon Surma Stempel
Dyspozytor Palatynatu Leocji

Post autor: Orjon Surma »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

Alfred Fabian von Tehen-Dżek pisze:
07 sie 2023, 11:42
Ale mnie nie było w piątek!!!!1!!!!one
Mówiono o Tobie, to wystarczy :P

Tymczasem relacji część czwarta:
Jedziemy dalej!

19:37 „Będzie remis, będzie remis” – Leszek Karakachanow, komentarz do I połowy meczu Kasztelan-Czarni zakończonej bezbramkowym remisem.
19:39 „Kurwa, to są jakieś jaja! Ten mecz jest ustawiony!”. O ile z pierwszym zdaniem się zgodzę, o tyle z drugim absolutnie nie. Wszystko było fair! Wcale sędzia nie dostał łapówki...
19:45 O TAKI KOMENTARZ MECZOWY NIC NIE ROBIŁEM. Ostatecznie dział transmisji spotkań SLP pokazał dwa mecze: Telewizorków z Krasnoludami (0:0) i Kasztelana z Czarnymi. PIERWSZY WPIERDZIEL CZARNYCH W TYM SEZONIE STAŁ SIĘ FAKTEM!!! 2:1!
20:07 Odbyły się uroczystości podpisania traktatów (dokumenty znajdują się już na forach Leocji i Edelweiss). W międzyczasie zjazd opuściła Osoba Spoza Mikronacji - dziękujemy za przybycie! Coś czuję, że niedługo pocieszy się tym mianem...
20:11 Wręczenie prezentów dla Namiestników - nasza kamera zarejestrowała jeden z nich!
Obrazek
20:20 Trwa odśpiewanie hymnów Edelweiss i Osieka. Nie bez zgrzytów, ale trwa! (Relacja dźwiękowa już na forum).
ok. 20:25 Wzniesiono toast. O dziwo, na moją część. Nie wiem, czym zasłużyłem, ale wzruszon wielce. Większą część roboty mimo wszystko IMHO zrobił Oswald :P
20:35 Bez najlepszego zjazdowego utworu po prostu NIE MOŻE być zjazdu!

Hewret przerżnął cały skarb swojego państwa, bo wygrałem, tak, wygrałem!!!!! mecz w SLP przeciwko liderowi ligi! Alfred przerżnął 10 tysięcy palatynów, a wygrał chyba tylko Filip I Gryf (jak widać po wynikach zakładów opublikowanych na forum, niezbyt dobrze zapamiętałem zwycięzców).
20:44 - Ilu mikronautów jest potrzebnych do obsługi grilla?
- Siedmiu!
21:20 Dyskusje na sprawy wszelakie. Na grillu różnorakie gatunki mięsa z najlepszych leockich i edelwajskich łąk i chlewni.
21:34 O cholera, mowa o cmentarzach i grobach. Trochę creepy.
21:51 Szukam Hewreta, bo mam sprawę. Hewret kroi kiełbaski. Sprawa może poczekać. Jeszcze nie odjeżdżamy.
Sprawy nie udało się rozwiązać z braku materiałów dowodowych. Myślałem, że zrobił zdjęcie podczas transmisji meczu, bo widziałem jego aparat skierowany na laptopa, ale jednak nie. A szkoda, bo widok był wandny.
22:22 Co warto zobaczyć na wschodzie, zachodzie i w kinie? Debata Alfreda i Alphonse'a.
22:27 Piłka nożna ponad wszystko! Kto, z kim, przeciwko komu? Klub kibiców niższych lig właśnie się utworzył!
22:44 "Chcesz papierosa?"
"Nie, dziękuję."
"Na pewno?"
"A skoro dają..."
22:49 Zaprzeczam stwierdzeniu, że wszyscy mikronauci muszą studiować prawo. Nie muszą.
23:16 Opuszcza nas twórca Grupy Artystycznej Śnięty Leszcz. Do zobaczenia na kolejnym zjeździe!

NIEDZIELA
0:00 Perspektywy rozwojowe Księstwa Sarmacji na najbliższe lata - owocna debata z kontrkandydatem na posła, Kanclerzem Księstwa Sarmacji, Filipem I Gryfem i byłym kandydatem na posła, Alfredem.
0:02 który silnik forum jest lepszy: phpBB czy MyBB?
0:30 Sarmacka para książęca pozdrawia z Podhala. Szkoda że nie z Torunia, ale nigdy nie jest za późno!
0:48 Zmarnowaliśmy z Alfredem pół godziny po to, by stwierdzić, że pewne problemy z jego aplikacjami w Sarmacji chyba mają źródło w jego kodzie. Na innych jakoś nie możemy tego zreprodukować.
1:06 Do tej chwili wciąż jeszcze wytrwało 13 osób. Wydaje mi się, że wczoraj o tej porze było nas mniej.
1:20 Alfred bardzo mocno troszczy się o pióro i kałamarz Piwskiego.
1:32 Niektórzy piją dopiero ósme piwo, a niektórzy nie ruszyli przez cały zjazd ani grama alkoholu. Nie narzekam, po prostu stwierdzam fakt.
1:37 Definitywnie tematy godne omówienia po 23. Tego na publiczne forum wywlekać nie będę, ale ma to związek z tematem unii sarmacko-wandejskich.
Po lewej stronie ożywiona rozmowa Namiestników, Leszka Karakachanowa Seniora i Piwskiego (cholera, ma gadane! Jeden z Namiestników nie mógł się powstrzymać od śmiechu po jego bardzo głębokich dygresjach), po prawej zaś chaotyczna konwersacja trzech Lumeryjczykow, mandragora Pupki i przedstawicieli rodu Hippogriffów. Trudno rozumieć obie dyskusje naraz, zwłaszcza o takiej porze.
1:42 Po lewej gadają o jakichś sprawach kościelnych, po prawej trudno powiedzieć.
1:55 Ważna deklaracja mandragora Pupki: on w końcu kiedyś skończy tę swoją mapkę!
2:02 Wystarczy na dziś. Ostatkiem sił docieram do domku i lecę spać. Za dwie godziny odjeżdża Piwski. Szkoda!
Awatar użytkownika
Oswald Baskerville Stempel
Kurator Palatynatu Leocji

Post autor: Oswald Baskerville »

Stop, za dużo, stop xD

Daj nam czas na czytanie i komentowanie :D
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Orjon Surma Stempel

Ostatnia pod wieczór zatem :P
Awatar użytkownika
piwski Stempel
Przybysz

Post autor: piwski »

Helwetyk Romański pisze:
07 sie 2023, 10:49
Oswald Baskerville pisze:
07 sie 2023, 10:35
Jestem zaszczycony, ale też chcę wyrazić ogromną wdzięczność i uznanie dla @Orjon Surma, bez którego Zjazd 2023 byłby fiaskiem. To zasługa Orjona jest tak liczna frekwencja i to, że od momentu odebrania kluczy nie musieliśmy się niczym martwić, bo każdy wiedział co, gdzie i jak.
Czy już wspominałem @Orjon Surma, jak bardzo go szanuję?

Orjon Surma pisze:
07 sie 2023, 10:37
21:55 Kim musi być statystyczny Lumeryjczyk? Tylko złe odpowiedzi!
Orjon Surma pisze:
23:30 Strażniku Kluczy, tak nie psuje się wspaniałej historii opowiadanej przez swojego MSZ!
Więcej szczegółów, na Matkę Prokrastynację!

Orjon Surma pisze:
7:11 Porównujemy Stare Miasto do Podgórza. "Cywilizacja vs bagno" - Piwski.
COOOOOOOOOOOOOOOOOO?!
To opis widoku ze środku tego dłuuuugiego mostu. Podgórze to ja szanuję, po Waszym WSTĘPIE DO HISTORII i UKŁADU PRZESTRZENNEGO PODGÓRZA zbyt przypomina mi Jasło, żebym jako kowal Narodowego Jaślanizmu nie czuł z nim jakiegoś związku
Piwski Sroczyński
Awatar użytkownika
piwski Stempel
Przybysz

Orjon Surma pisze:
07 sie 2023, 11:27
W międzyczasie dyskusje o różnych pierdołach. Trackmania, poczta, Osiek - to tylko niektóre z nich!
...
Piwski Sroczyński
Awatar użytkownika
Orjon Surma Stempel

piwski pisze:
07 sie 2023, 12:13
Orjon Surma pisze:
W międzyczasie dyskusje o różnych pierdołach. Trackmania, poczta, Osiek - to tylko niektóre z nich!
...
Wspominałem już, że to była relacja pisana na bieżąco? :P
Awatar użytkownika
Helwetyk Romański Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Post autor: Helwetyk Romański »

piwski pisze:
07 sie 2023, 12:08
Podgórze to ja szanuję, po Waszym WSTĘPIE DO HISTORII i UKŁADU PRZESTRZENNEGO PODGÓRZA zbyt przypomina mi Jasło, żebym jako kowal Narodowego Jaślanizmu nie czuł z nim jakiegoś związku.
Wstęp to ja bym robił przez godzinę…

Postscriptum: Podgórz bez „e”. 1 kwietnia 1938 roku pamiętamy. Precz z t*ruńską okupacją.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH

Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.

IGNATS IK RUTH

Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk​@​gmail.com
Awatar użytkownika
piwski Stempel
Przybysz

Orjon Surma pisze:
07 sie 2023, 12:15
piwski pisze:
07 sie 2023, 12:13
Orjon Surma pisze:
...
Wspominałem już, że to była relacja pisana na bieżąco? :P
Byłem świadkiem 🤣. Ale jednak sprawy tamże omawiane zasługują na miano arcyważnych, wielceistotnych, kluczowych, gardłowych, wiltalnych etc. etc. Żeby je nazywać pierdołami, ledwo usiedziałem na krześle jak przeczytałem xD
Piwski Sroczyński
Awatar użytkownika
Orjon Surma Stempel

Jak rzekłby mandragor Pupka: ojej.
Awatar użytkownika
piwski Stempel
Przybysz

Orjon Surma pisze:
07 sie 2023, 12:20
Jak rzekłby mandragor Pupka: ojej.
Wgl jak tam Mandragor w rana? Żywy? Bo już nie miałem okazji z oczywistych względów zobaczyć
Piwski Sroczyński
Awatar użytkownika
Orjon Surma Stempel

Na martwego nie wyglądał, także można stwierdzić, że żywy...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rynek w Nowym Brzegu”