Heinz-Werner Grüner pisze: ↑07 sie 2023, 20:17Turetckie podejście jest szokujące, tym bardziej, że to pierwszy sprzeciw względem jego pracy jaki zauważyłem. I to taki "jednomyślny-zbiorowy"... Nic nie sugeruje, ale zadziwiające, prawda? :)Helwetyk Romański pisze: ↑07 sie 2023, 19:59Właśnie mi się nóż w kieszeni otwiera, dziękuję pan Joahim. No to co, czekamy na turecką mapę?Joahim von Ribertrop pisze: ↑07 sie 2023, 19:52Ostatnio robiłem drugie podejście do Portala, więc jak potem czytałem IeSeMy to odruchowo przetłumaczyłem sobie Turetię na Wieżyczkę XD I od tego czasu się śmieję, że to Wieżyczki (dotychczas tylko w głowie, teraz można tego używać na forumie, bo pasuje).
Zjazd Mikronautów - Toruń 2023
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
Jeśli chodzi o wspomnianą małą wyspę... której wskazaliśmy miejsce na oceanie (wiem po pijaku i w realu) to są to ludzie, którzy zrobili kraj w w grze Minecraft czy jakoś podobnie. Po realowym kontakcie, obejrzeniu prac (które nie powiem wzbudziły u wielu z nas szacunek) przynajmniej ja uznałem, że powinni mieć swoje miejsce w "naszym mikroświecie". I fajnie jeżeli do nas dołączą, ze swoją pracą i pomysłami...Joahim von Ribertrop pisze: ↑07 sie 2023, 19:48Tu o zasadę chodzi, o jechanie po każdym kto chce usypywać nowe piksele, choćby i w ogóle ich na ogólnej mapie widać nie było!
Akurat ta osoba (pogrubione przeze mnie) z Dreamlandu to udostępniła mi od samego początku prac skalowane mapy, a więc chyba nie powie, ze mu coś "zmniejszyłem"Joahim von Ribertrop - na forum Turetii pisze:To że kogoś głośniej słychać nie znaczy, że jest go więcej. Przeciwko nowomapie w ten czy inny sposób od pierwszych chwil jej tworzenia wypowiadali się:
-Kulega i Kulega Kartoliński
-Ola Chojnacka
-Moja Żona
-Andy Sky
-Maciej II (?)
-MAP
-W pewnym stopniu Franciszek Leopold (ale tylko w zakresie Orientyki)
To jest 6/7/8 osób. 7 osób, w Mikroświecie liczącym około 120 osób (Stempel podaje 102 osoby wypowiadające się w przeciągu ostatniego miesiąca, ale wiem jakimi fanatykami Stempla są mieszkańcy Vaarlandu). To jest jakieś 6%. Jak 6% to "znaczna część", to chyba uczyliśmy się innej matematyki.
Nie tylko Ty. Moim zdaniem, na bardzo wielu odcinkach Osiek nas (jako cały Pollin) prześciga o parę okrążeń, co jest szalenie inspirujące.Ronon Dex pisze: ↑07 sie 2023, 20:20Jeśli chodzi o wspomnianą małą wyspę... której wskazaliśmy miejsce na oceanie (wiem po pijaku i w realu) to są to ludzie, którzy zrobili kraj w w grze Minecraft czy jakoś podobnie. Po realowym kontakcie, obejrzeniu prac (które nie powiem wzbudziły u wielu z nas szacunek) przynajmniej ja uznałem, że powinni mieć swoje miejsce w "naszym mikroświecie". I fajnie jeżeli do nas dołączą, ze swoją pracą i pomysłami...Joahim von Ribertrop pisze: ↑07 sie 2023, 19:48Tu o zasadę chodzi, o jechanie po każdym kto chce usypywać nowe piksele, choćby i w ogóle ich na ogólnej mapie widać nie było!
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Obywatel honorowy
No i padło oficjalnie o jakie państwo-miasto chodzi. ;)Helwetyk Romański pisze: ↑07 sie 2023, 20:22Nie tylko Ty. Moim zdaniem, na bardzo wielu odcinkach Osiek nas (jako cały Pollin) prześciga o parę okrążeń, co jest szalenie inspirujące.Ronon Dex pisze: ↑07 sie 2023, 20:20Jeśli chodzi o wspomnianą małą wyspę... której wskazaliśmy miejsce na oceanie (wiem po pijaku i w realu) to są to ludzie, którzy zrobili kraj w w grze Minecraft czy jakoś podobnie. Po realowym kontakcie, obejrzeniu prac (które nie powiem wzbudziły u wielu z nas szacunek) przynajmniej ja uznałem, że powinni mieć swoje miejsce w "naszym mikroświecie". I fajnie jeżeli do nas dołączą, ze swoją pracą i pomysłami...Joahim von Ribertrop pisze: ↑07 sie 2023, 19:48Tu o zasadę chodzi, o jechanie po każdym kto chce usypywać nowe piksele, choćby i w ogóle ich na ogólnej mapie widać nie było!
Było wyżej… 😉Heinz-Werner Grüner pisze: ↑07 sie 2023, 20:25No i padło oficjalnie o jakie państwo-miasto chodzi. ;)Helwetyk Romański pisze: ↑07 sie 2023, 20:22Nie tylko Ty. Moim zdaniem, na bardzo wielu odcinkach Osiek nas (jako cały Pollin) prześciga o parę okrążeń, co jest szalenie inspirujące.Ronon Dex pisze: ↑07 sie 2023, 20:20Jeśli chodzi o wspomnianą małą wyspę... której wskazaliśmy miejsce na oceanie (wiem po pijaku i w realu) to są to ludzie, którzy zrobili kraj w w grze Minecraft czy jakoś podobnie. Po realowym kontakcie, obejrzeniu prac (które nie powiem wzbudziły u wielu z nas szacunek) przynajmniej ja uznałem, że powinni mieć swoje miejsce w "naszym mikroświecie". I fajnie jeżeli do nas dołączą, ze swoją pracą i pomysłami...Joahim von Ribertrop pisze: ↑07 sie 2023, 19:48Tu o zasadę chodzi, o jechanie po każdym kto chce usypywać nowe piksele, choćby i w ogóle ich na ogólnej mapie widać nie było!
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Masz rację... sam zaczynam się zastanawiać w jakiej gierce zrobić coś fajnego (chowa się przy Nich moje malowanie samolotów w MSFS czy robienie kompozycji w Armie3, o malowaniu w GIMP to już nawet nie wspominam) - zacząłem przeglądać Steam'a, bo faktycznie pokazali nam, że można stworzyć naprawdę fajny wirtualny świat w oparciu o różne gry.Helwetyk Romański pisze: ↑07 sie 2023, 20:22Moim zdaniem, na bardzo wielu odcinkach Osiek nas (jako cały Pollin) prześciga o parę okrążeń, co jest szalenie inspirujące.
- Obywatel honorowy
Jakoś nie widzę, ale to nie ma znaczenia.Helwetyk Romański pisze: ↑07 sie 2023, 20:26Było wyżej… 😉Heinz-Werner Grüner pisze: ↑07 sie 2023, 20:25No i padło oficjalnie o jakie państwo-miasto chodzi. ;)Helwetyk Romański pisze: ↑07 sie 2023, 20:22Nie tylko Ty. Moim zdaniem, na bardzo wielu odcinkach Osiek nas (jako cały Pollin) prześciga o parę okrążeń, co jest szalenie inspirujące.Ronon Dex pisze: ↑07 sie 2023, 20:20Jeśli chodzi o wspomnianą małą wyspę... której wskazaliśmy miejsce na oceanie (wiem po pijaku i w realu) to są to ludzie, którzy zrobili kraj w w grze Minecraft czy jakoś podobnie. Po realowym kontakcie, obejrzeniu prac (które nie powiem wzbudziły u wielu z nas szacunek) przynajmniej ja uznałem, że powinni mieć swoje miejsce w "naszym mikroświecie". I fajnie jeżeli do nas dołączą, ze swoją pracą i pomysłami...Joahim von Ribertrop pisze: ↑07 sie 2023, 19:48Tu o zasadę chodzi, o jechanie po każdym kto chce usypywać nowe piksele, choćby i w ogóle ich na ogólnej mapie widać nie było!
Wracając do Osieka, to weźmy pod uwagę, że oni bawią się w MC, tam się po prostu buduje. Nie ma innej opcji. Wygląda to bajecznie, bo od lat bawią się tą grą. My możemy co najwyżej przyklasnąć.Ronon Dex pisze: ↑07 sie 2023, 20:27Masz rację... sam zaczynam się zastanawiać w jakiej gierce zrobić coś fajnego (chowa się przy Nich moje malowanie samolotów w MSFS czy robienie kompozycji w Armie3, o malowaniu w GIMP to już nawet nie wspominam) - zacząłem przeglądać Steam'a, bo faktycznie pokazali nam, że można stworzyć naprawdę fajny wirtualny świat w oparciu o różne gry.Helwetyk Romański pisze: ↑07 sie 2023, 20:22Moim zdaniem, na bardzo wielu odcinkach Osiek nas (jako cały Pollin) prześciga o parę okrążeń, co jest szalenie inspirujące.
Dla każdej mikronacji Cities Skylines się nada. Modów jest od groma i ciut ciut, a za chwilę wyjdzie CS2. Nie mniej nie wiem czy to nie zatraci całej wizualizacji.
Owszem plany miast w tej grze chodzą mi od lat, ale ja mam za słąby sprzęt by mi to "fikało".
- Obywatel honorowy
Rozdzielam post, ponieważ chciałem zakomunikować, że wszyscy (no prawie ponieważ 500 palatynów jest do wyrównania, ale jako "bukmacher" mogę wziąć na siebie - zapewne Leszek Karakachanow jeszcze nie przelał).
W puli, głównie dzięki Hewretowi z Gerwenu było aż 55306,37 palatynów. To olbrzmia kwota, jak na warunki mikronacyjne.
I trafi ona do podziału do trzech szczęśliwców, którzy prawidłowo wytypowali zwycięzcę spotkania 2.klasy SLP pomiędzy Kasztelanem Czarnolas a AKS Czarnymi Osiek.
Jak informowałem padł wynik 2:1. A tak właśnie obstawili @Franklin Garamond, @Filip I Gryf i Pierre-Frédéric de Albercique.
No to po leocku wytłumaczę co dalej...
Jako, że pula nagród to 55306,57 palatynów, a zwycięzcy postawili różne wartości to procentowo przypadły im różne udziały w zysku. I tak:
- Franklin Garamond obstawił 1000,00 palatynów (48,046201227% udziału)
- Filip I Gryf obstawił 581,33 palatynów (27,930698159% udziału)
- Pierre-Frédéric de Albercique obstawił 500,00 palatynów (24,023100613% udziału)
Szalenie miło mi zakomunikować, że do zwycięzców trafia następująca nagroda:
@Franklin Garamond

@Filip I Gryf

@Pierre-Frédéric de Albercique - niestety na konto lumeryjskie

W puli, głównie dzięki Hewretowi z Gerwenu było aż 55306,37 palatynów. To olbrzmia kwota, jak na warunki mikronacyjne.
I trafi ona do podziału do trzech szczęśliwców, którzy prawidłowo wytypowali zwycięzcę spotkania 2.klasy SLP pomiędzy Kasztelanem Czarnolas a AKS Czarnymi Osiek.
Jak informowałem padł wynik 2:1. A tak właśnie obstawili @Franklin Garamond, @Filip I Gryf i Pierre-Frédéric de Albercique.
Jako, że pula nagród to 55306,57 palatynów, a zwycięzcy postawili różne wartości to procentowo przypadły im różne udziały w zysku. I tak:
- Pierre-Frédéric de Albercique obstawił 500,00 palatynów (24,023100613% udziału)
@Franklin Garamond
@Filip I Gryf
- Oswald Baskerville • Stempel
- Kurator Palatynatu Leocji
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑07 sie 2023, 21:21Rozdzielam post, ponieważ chciałem zakomunikować, że wszyscy (no prawie ponieważ 500 palatynów jest do wyrównania, ale jako "bukmacher" mogę wziąć na siebie - zapewne Leszek Karakachanow jeszcze nie przelał).
@Franklin Garamond
@Filip I Gryf
![]()
Gratulacje, @Franklin Garamond!
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji

- Ignats ik Ruth • Stempel
- Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji
Ale kwoty! Człowiek ciuła na foreksie drobne denary, a tu przyjdzie jeden z drugim... i tego!
Przyjąłem na potrzeby dalszej dyskusji założenie, że o jakim innym kraju mógł pisać Autor. Tak międzywierszowo, ale, no, tego, prawda.
Opieram swoją wiedzę wyłącznie na gameplayach z Internetu, ale mam wrażenie, że Cities Skylines to gra nastawiona na jednego gracza. Właśnie dlatego Minecraft wydaje mi się tutaj o wiele lepszym punktem odniesienia, z uwagi na jego jednoznacznie „społecznościowy” charakter. No i, chyba (chyba!) Cities Skylines nie dają aż takiej swobody, za przeproszeniem, tworzenia.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑07 sie 2023, 21:02Dla każdej mikronacji Cities Skylines się nada. Modów jest od groma i ciut ciut, a za chwilę wyjdzie CS2. Nie mniej nie wiem czy to nie zatraci całej wizualizacji. Owszem plany miast w tej grze chodzą mi od lat, ale ja mam za słąby sprzęt by mi to "fikało".
Coś pięknego! 🤑
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH