Zjazd Mikronautów - Toruń 2023

Tu dyskutujemy na wszystkie tematy związane z mikronacjami
Awatar użytkownika
Helwetyk Romański Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Post autor: Helwetyk Romański »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

Heinz-Werner Grüner pisze:
07 sie 2023, 21:02
Jakoś nie widzę, ale to nie ma znaczenia.
Przyjąłem na potrzeby dalszej dyskusji założenie, że o jakim innym kraju mógł pisać Autor. Tak międzywierszowo, ale, no, tego, prawda.

Dla każdej mikronacji Cities Skylines się nada. Modów jest od groma i ciut ciut, a za chwilę wyjdzie CS2. Nie mniej nie wiem czy to nie zatraci całej wizualizacji. Owszem plany miast w tej grze chodzą mi od lat, ale ja mam za słąby sprzęt by mi to "fikało".
Opieram swoją wiedzę wyłącznie na gameplayach z Internetu, ale mam wrażenie, że Cities Skylines to gra nastawiona na jednego gracza. Właśnie dlatego Minecraft wydaje mi się tutaj o wiele lepszym punktem odniesienia, z uwagi na jego jednoznacznie „społecznościowy” charakter. No i, chyba (chyba!) Cities Skylines nie dają aż takiej swobody, za przeproszeniem, tworzenia.

07 sie 2023, 21:21
To olbrzmia kwota, jak na warunki mikronacyjne.
Coś pięknego! 🤑
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH

Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.

IGNATS IK RUTH

Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk​@​gmail.com
Awatar użytkownika
Hawert Sroczyński Stempel
Obywatel

Post autor: Hawert Sroczyński »

W puli, głównie dzięki Hewretowi z Gerwenu było aż 55306,37 palatynów. To olbrzmia kwota, jak na warunki mikronacyjne.
Przynajmniej na biedę nie będziecie narzekać. ;)

Zjazd wspominam wspaniale, pomimo że szybko odpadałem do spania. Kiedy after?
Ja do domu w miarę szybko wróciłem, pierwszy pociąg spóźnił się 11 minut, ale drugi za to przyjeżdżał na stacje przed czasem. :D
dr net. Hawert wicehrabia Sroczyński h. Wiwern, profesor SAN

Obrazek
Awatar użytkownika
Oswald Baskerville Stempel
Kurator Palatynatu Leocji

Post autor: Oswald Baskerville »

HzG pisze:
07 sie 2023, 21:50
W puli, głównie dzięki Hewretowi z Gerwenu było aż 55306,37 palatynów. To olbrzmia kwota, jak na warunki mikronacyjne.
Przynajmniej na biedę nie będziecie narzekać. ;)

Ja do domu w miarę szybko wróciłem, pierwszy pociąg spóźnił się 11 minut, ale drugi za to przyjeżdżał na stacje przed czasem. :D
Pół Bialenii postawił w zakładzie, który wygrał leocki Namiestnik, a teraz zagląda coraz śmielej na leockie forum... Ciekawe...

Ale nas cieszy! :)
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Obywatel

30 bialenów na koncie zostało, akurat na bilet do Leocji.

Obrazek
Awatar użytkownika
Helwetyk Romański Stempel

Post autor: Helwetyk Romański »

HzG pisze:
07 sie 2023, 21:50
Kusi sierpniowe Podkarpacie sierpniowa Małopolska, ale po korytarzach snuje się także widmo październikowego Poznania… (Dopomóż, Matko).
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH

Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.

IGNATS IK RUTH

Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk​@​gmail.com
Awatar użytkownika
Obywatel

Jasło awykonalne, ale Poznań why not...

Obrazek
Awatar użytkownika
Obywatel

- Franklin Garamond obstawił 1000,00 palatynów (48,046201227% udziału)
- Filip I Gryf obstawił 581,33 palatynów (27,930698159% udziału)
- Pierre-Frédéric de Albercique obstawił 500,00 palatynów (24,023100613% udziału)
Nie chcecie się podzielić udziałami Skarbu Państwa Republiki Bialeńskiej? xD

Obrazek
Awatar użytkownika
Franklin Garamond Stempel

Post autor: Franklin Garamond »

Obrazek
Złote, a skromne. Dziękuję ślicznie! Myślę, że cała ta sytuacja udowadnia dość jasno, że najbardziej opłaca się stawiać na Leotów.

W ramach podziękowania za wsparcie puli konkursowej, z chęcią przekażę Hewretowi z Gerwenu(@HzG) ogonek z wygranej kwoty tj. 6572,71 ♇, gdy już MBP wytworzy mu rachunek w jedynie słusznej walucie.
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) Franklin Garamond
Awatar użytkownika
Orjon Surma Stempel
Dyspozytor Palatynatu Leocji

Post autor: Orjon Surma »

Zazwyczaj nie wrzucam tu postów na temat drużyn innych niż leockie, ale skoro ma to związek ze zjazdem, to przeklejka z forum sarmackiego i xperteleven:
Sobotni mecz między Kasztelanem a Czarnymi był wyjątkowy. Nie tylko ze względu na to, że tylko Kasztelan jako jedyny w pierwszej części sezonu był w stanie urwać punkty liderowi tabeli. Spotkanie odbywało się bowiem w trakcie obrad Zjazdu Mikronautów w Toruniu, a na tymże zjeździe znajdowali się zarówno trener Kasztelana, jak i przedstawiciel Arcybiskupiego Miasta Osieka.

Spotkanie było zatem obstawiane i to nie byle czym! Niektórzy rzucili na szalę nawet swoje państwowe rezerwy! Tym bardziej więc drżeliśmy, gdy o 19:30 włączyliśmy relację LIVE ze Stadionu im. Śniętego Leszcza. Wokół odbiornika tłumy, komentarz na żywo Heinza Wernera-Grunera i Helmuta Walterycza, czyli ekstraklasowych, doświadczonych trenerów, słowem atrakcje, o które nic nie robiłem! Liczyliśmy zatem na mnóstwo emocji. W pierwszej połowie niestety ich nie było.

- Nudy jak cholera - próbuje szukać czegokolwiek na boisku Heinz.
- Będzie remis, będzie remis - kwituje pierwszą połowę selekcjoner Krasnoludów.

Jeszcze nie wiedział, jak bardzo się pomylił.
54. minuta. Konyegwachie przedziera się przez chmarę obrońców i... strzela gola!
- JEEEEEEST! - zrozumiałe zadowolenie trenera gospodarzy miesza się z przekleństwami Arcybiskupa Osieka. Nieładnie tak! Na meczu przeklinać?! To się nie godzi!
Parę minut później wolny dla Czarnych. Stanowisko komentatorskie się ożywiło. Czarni wyrównają? Nie tym razem! Za to 10 minut po pierwszym golu Kasztelan podwyższa na 2:0!
"Budżet Bialenii troszeczkę się dzisiaj zmniejszy" - dość delikatny komentarz jak na to, że Bialenia straciła w sobotę wszystkie swoje pieniądze. Ale w sumie się zwija, więc nie żałują...
72 minuta: "Adelberg lekko kontuzjowany, schodzi z boiska bez nogi".
- To są jakieś jaja! Ten mecz jest ustawiony! - próbuje składać protest osieczanin, ale na razie nie przyniósł on żadnego skutku.
Czarnych było stać już tylko na kontaktową bramkę w 91. minucie, strzeloną przez Maximiliano Natali. AKS-owi nie udało się wyrównać i pierwsza przegrana osieczan w tym sezonie stała się faktem!
Awatar użytkownika
Joahim von Ribertrop Stempel
Przybysz

Post autor: Joahim von Ribertrop »

07 sie 2023, 20:17
Turetckie podejście jest szokujące, tym bardziej, że to pierwszy sprzeciw względem jego pracy jaki zauważyłem. I to taki "jednomyślny-zbiorowy"... Nic nie sugeruje, ale zadziwiające, prawda? :)
Obrazek
Awatar użytkownika
piwski Stempel
Przybysz

Post autor: piwski »

Helwetyk Romański pisze:
07 sie 2023, 20:26
07 sie 2023, 20:25
Helwetyk Romański pisze:
07 sie 2023, 20:22
Ronon Dex pisze:
07 sie 2023, 20:20

Jeśli chodzi o wspomnianą małą wyspę... której wskazaliśmy miejsce na oceanie (wiem po pijaku i w realu) to są to ludzie, którzy zrobili kraj w w grze Minecraft czy jakoś podobnie. Po realowym kontakcie, obejrzeniu prac (które nie powiem wzbudziły u wielu z nas szacunek) przynajmniej ja uznałem, że powinni mieć swoje miejsce w "naszym mikroświecie". I fajnie jeżeli do nas dołączą, ze swoją pracą i pomysłami...
Nie tylko Ty. Moim zdaniem, na bardzo wielu odcinkach Osiek nas (jako cały Pollin) prześciga o parę okrążeń, co jest szalenie inspirujące.
No i padło oficjalnie o jakie państwo-miasto chodzi. ;)
Było wyżej… 😉
Jakoś nie widzę, ale to nie ma znaczenia.

Ronon Dex pisze:
07 sie 2023, 20:27
Helwetyk Romański pisze:
07 sie 2023, 20:22
Moim zdaniem, na bardzo wielu odcinkach Osiek nas (jako cały Pollin) prześciga o parę okrążeń, co jest szalenie inspirujące.
Masz rację... sam zaczynam się zastanawiać w jakiej gierce zrobić coś fajnego (chowa się przy Nich moje malowanie samolotów w MSFS czy robienie kompozycji w Armie3, o malowaniu w GIMP to już nawet nie wspominam) - zacząłem przeglądać Steam'a, bo faktycznie pokazali nam, że można stworzyć naprawdę fajny wirtualny świat w oparciu o różne gry.
Wracając do Osieka, to weźmy pod uwagę, że oni bawią się w MC, tam się po prostu buduje. Nie ma innej opcji. Wygląda to bajecznie, bo od lat bawią się tą grą. My możemy co najwyżej przyklasnąć.

Dla każdej mikronacji Cities Skylines się nada. Modów jest od groma i ciut ciut, a za chwilę wyjdzie CS2. Nie mniej nie wiem czy to nie zatraci całej wizualizacji.
Owszem plany miast w tej grze chodzą mi od lat, ale ja mam za słąby sprzęt by mi to "fikało".
Nie tak od lat, to co widzicie to tak naprawdę budujemy od Grudnia tamtego roku. Trochę Osieka jeszcze we wrześniu 2021 powstali, ale to wciąż z 7 miesięcy, nie więcej m, go do budynków.
Piwski Sroczyński
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rynek w Nowym Brzegu”