ZJAZD POZNAŃSKI albo zbrodnia teutońska, czyli strasznego zuchwalstwa ludu wiarołomnego opisanie…
ZJAZD OSIECKI '23 - DNI WINA JASŁO
Naczelne władze osieckie postanowiły przeprowadzić degustację jakichś lokalnych win na cele Zjazdu. Dziesięcioletnie czerwone wytrawne z Dwóch Granic zdało egzamin, testy drugiego nabytku przerwał grad i burze

Piwski Sroczyński
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Sekundy temu dostałem informację, że jest problem z noclegami, czyli na tu i teraz solidne wskazanie na planowanie z odpowiednim wyprzedzeniem za rok. 😞
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
No ciężko było z wyprzedzeniem planować bo się pomysł zrodził jak stanąłem przed widmem tego, że do Torunia przez PKPowską aplikację nie dojadę.Helwetyk Romański pisze: ↑17 sie 2023, 21:43Sekundy temu dostałem informację, że jest problem z noclegami, czyli na tu i teraz solidne wskazanie na planowanie z odpowiednim wyprzedzeniem za rok. 😞
Piwski Sroczyński
- Franklin Garamond • Stempel
Brak kwater wynika z popularności turystycznej Jasła czy z popularności turystycznej Jasła?
- Orjon Surma • Stempel
- Dyspozytor Palatynatu Leocji
Jak już sugerowałem @piwski w wiadomości prywatnej, niestety wypadam z planu.
Normalnie Jasło nie jest jakoś specjalnie atrakcyjnie turystycznie, stąd kwater niewiele, ale akurat Dni Wina to niezwykle miasto odmienia, gości zza granicy jest od metra i się system zatyka. Stąd starałem się załatwić jak najwięcej miejsc u mnie. 10 wychodziło takich całkiem całkiem, kilkanaście a nawet do 20 przy zastosowaniu odpowiednich środków mających zaradzić ewentualnej sytuacji przeludnieniaFranklin Garamond pisze: ↑17 sie 2023, 23:37Brak kwater wynika z popularności turystycznej Jasła czy z popularności turystycznej Jasła?
Piwski Sroczyński
Wikariat Spraw Wewnętrznych będzie chyba musiał na liście wydawnictw zakazanych umieścić te pochodzące z UNP a tamtejsze radio zagłuszać, gdyby jakimś cudem dało się je na Kompasie odbierać xD.Orjon Surma pisze: ↑17 sie 2023, 23:39Jak już sugerowałem @piwski w wiadomości prywatnej, niestety wypadam z planu.
Piwski Sroczyński
Odnoszę wrażenie, że także analiza planu B się zawiesiła. Pozostaje wrócić do tematu w poniedziałek, już sprzed normalnego ekranu.
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
- Orjon Surma • Stempel
- Dyspozytor Palatynatu Leocji
Cóż, wiemy już, że do historii mikronacyjnych zjazdów przejdzie tzw. zbrodnia poznańska (określenie @Alfred Fabian von Tehen-Dżek). To właśnie plany alternatywnego spotkania w Wielkopolsce wobec zjazdu w Jaśle, połączone z trudnościami noclegowymi, wpłynęły na to, że wydarzenie z udziałem Arcybiskupa Osieka najprawdopodobniej ograniczy się do stałych bywalców tego miasta.
Alfred stwierdził, że "Osieczanie osądzą zbrodniarzy poznańskich na następnym zjeździe". Ostre słowa. Nie wiem, czy przyjeżdżać na następny zjazd :P
Alfred stwierdził, że "Osieczanie osądzą zbrodniarzy poznańskich na następnym zjeździe". Ostre słowa. Nie wiem, czy przyjeżdżać na następny zjazd :P
- Izabela Trotylska • Stempel
- Przybysz
Ja myślę, że wszystkiemu winna jest Karolina, która akurat nie mogła do Bydgoszczy wpaść. Jakby mogła, to by nie było Poznania!
Dobry wieczór! 🍷Izabela Trotylska pisze: ↑21 sie 2023, 20:34Ja myślę, że wszystkiemu winna jest Karolina, która akurat nie mogła do Bydgoszczy wpaść. Jakby mogła, to by nie było Poznania!
(Widzę, że personalia się przyjęły 😄).
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH