A to już nie do mnie, ja wiem od Gryfa (:Helwetyk Romański pisze: ↑28 sie 2023, 15:40Miejsca, daty, nazwiska…!Alfred Fabian von Tehen-Dżek pisze: ↑28 sie 2023, 15:39No cóż, ja też tylko o tym słyszałem, może to ja źle zrozumiałem sarmacko-lumeryjski termin malowania kostki brukowej :DHelwetyk Romański pisze: ↑28 sie 2023, 15:37Oho? Do (gorszej części) palatium nie dotarło…
ZJAZD POZNAŃSKI albo zbrodnia teutońska, czyli strasznego zuchwalstwa ludu wiarołomnego opisanie…
- Alfred Fabian von Tehen-Dżek • Stempel
- Przybysz
ZJAZD POZNAŃSKI albo zbrodnia teutońska, czyli strasznego zuchwalstwa ludu wiarołomnego opisanie…
- Krzysztof Windsor • Stempel
- Obywatel
To znaczy z Leszna do Poznania pociągiem sporej różnicy nie robi, jeśli chciałoby więcej można znów w Poznaniu XDHelwetyk Romański pisze: ↑27 sie 2023, 21:41Myślę, że to właśnie może być wada. W przypadku Poznania, dzięki temu, że miasto posiada dobre zaplecze, mogliśmy sobie pozwolić na to, żeby dokonać rezerwacji w poniedziałek. W przypadku mniejszej miejscowości może ułożyć się mniej fortunnie…Orjon Surma pisze: ↑27 sie 2023, 21:37No właśnie ja też nie wiem, przy czym Leszno nie jest jakąś nie wiadomo jak mocno obleganą mieściną, więc sądzę, że miejsca raczej się znajdą nawet, gdyby rezerwować naprawdę na ostatnią chwilę.
Dołączam się do pytania, jeżeli chodzi o to, o czym myślę, że chodzi!
Ale, tak to zupełnie luźne. Ale noclegi w Lesznie, niby 20 km i nie wiem jak z nimi... W Śmiglu mamy schronisko XD
HM Krzysztof Windsor-Windsachen

- Obywatel
A Leszno nie takie małe znowu, 60 tyś mieszkańców. Ponad chyba

- Oswald Baskerville • Stempel
- Kurator Palatynatu Leocji
Zupełnie jak Leocja.Krzysztof Windsor pisze: ↑28 sie 2023, 16:54A Leszno nie takie małe znowu, 60 tyś mieszkańców. Ponad chyba
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji

Będzie trzeba spustoszyć tą Wielkopolskę, za wesoło tam
Piwski Sroczyński
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Czy do miasta można w jakikolwiek sposób dotrzeć komunikacją zbiorową…? 🤔
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Orjon Surma • Stempel
- Dyspozytor Palatynatu Leocji
Tu jednoznaczną odpowiedź musiałby podać @Krzysztof Windsor, aczkolwiek miasto jest 5 kilometrów od stacji PKP Stare Bojanowo. Z niej autobusów z tego co widzę nie ma. Kiedyś była wąskotorówka, ale już o ile wiem nie kursuje. Mogę zaoferować transport samochodowy, bo najpewniej będę jechać od siebie autem, jeśli już ustalimy konkretną datę.Helwetyk Romański pisze: ↑28 sie 2023, 19:25Czy do miasta można w jakikolwiek sposób dotrzeć komunikacją zbiorową…? 🤔
- Obywatel
Owszem pociągiem regionalnym, ewentualnie IC do Kościana lub Leszna i Regio do Starego Bojanowa... Stamtąd, 30 lat temu wąskotorówką do centrum, a teraz po nogach. Lub można po kogo przyjechać zawsze. 😉 To tylko 8 kilometrów...Helwetyk Romański pisze: ↑28 sie 2023, 19:25Czy do miasta można w jakikolwiek sposób dotrzeć komunikacją zbiorową…? 🤔

- Obywatel
Dobra, może nie 30, ale z 20... Chyba można by było wyprosić drezynę...Krzysztof Windsor pisze: ↑28 sie 2023, 19:42Owszem pociągiem regionalnym, ewentualnie IC do Kościana lub Leszna i Regio do Starego Bojanowa... Stamtąd, 30 lat temu wąskotorówką do centrum, a teraz po nogach. Lub można po kogo przyjechać zawsze. 😉 To tylko 8 kilometrów...Helwetyk Romański pisze: ↑28 sie 2023, 19:25Czy do miasta można w jakikolwiek sposób dotrzeć komunikacją zbiorową…? 🤔

- Ignats ik Ruth • Stempel
- Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji
Nawiasem mówiąc, morderstwo poniemieckich wąskotorówek jest jedną z większych zbrodni realnej rzeczypospolitej. :[
- Obywatel
Oj, bardzo się zgadzam. Chodzi legenda, że PKP u nas nie ma bo kilku rolników stwierdziło, że krowy się będą bały pociągów i nie będą dawały mleka i nie dopuścili do tego, żeby bylo... Ale to chyba tylko legenda, taką mamy nadzieję.Ignats ik Ruth pisze: ↑28 sie 2023, 19:54Nawiasem mówiąc, morderstwo poniemieckich wąskotorówek jest jedną z większych zbrodni realnej rzeczypospolitej. :[