Oj, bardzo się zgadzam. Chodzi legenda, że PKP u nas nie ma bo kilku rolników stwierdziło, że krowy się będą bały pociągów i nie będą dawały mleka i nie dopuścili do tego, żeby bylo... Ale to chyba tylko legenda, taką mamy nadzieję.Ignats ik Ruth pisze: ↑28 sie 2023, 19:54Nawiasem mówiąc, morderstwo poniemieckich wąskotorówek jest jedną z większych zbrodni realnej rzeczypospolitej. :[
ZJAZD POZNAŃSKI albo zbrodnia teutońska, czyli strasznego zuchwalstwa ludu wiarołomnego opisanie…
- Krzysztof Windsor • Stempel
- Obywatel
ZJAZD POZNAŃSKI albo zbrodnia teutońska, czyli strasznego zuchwalstwa ludu wiarołomnego opisanie…
HM Krzysztof Windsor-Windsachen

- Alfred Fabian von Tehen-Dżek • Stempel
- Przybysz
Tylko 5 kilometrów? Tyle to ja na śniadanie przechodzę xD Znaczy, w sumie nie, ale po śniadaniu bym przeszedł na spokojnieOrjon Surma pisze: ↑28 sie 2023, 19:40Tu jednoznaczną odpowiedź musiałby podać @Krzysztof Windsor, aczkolwiek miasto jest 5 kilometrów od stacji PKP Stare Bojanowo. Z niej autobusów z tego co widzę nie ma. Kiedyś była wąskotorówka, ale już o ile wiem nie kursuje. Mogę zaoferować transport samochodowy, bo najpewniej będę jechać od siebie autem, jeśli już ustalimy konkretną datę.Helwetyk Romański pisze: ↑28 sie 2023, 19:25Czy do miasta można w jakikolwiek sposób dotrzeć komunikacją zbiorową…? 🤔
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Tak, właśnie wspomniane pięć kilometrów miałem na myśli, pytając o transport zbiorowy. W tym roku — wiem, że późno… — nieco bardziej namacalnie odkrywam, jak fatalnie skomunikowana jest „Polska powiatowa”, co piszę nie z perspektywy Torunia, a województwa kujawsko-pomorskiego. Polski B.
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Orjon Surma • Stempel
- Dyspozytor Palatynatu Leocji
Znam ten ból. Do tego dołożyłbym jeszcze brak wyszukiwarki jakichkolwiek połączeń innych niż kolejowe (i obowiązek wprowadzania do niej danych przez przewoźników...).
- Alfred Fabian von Tehen-Dżek • Stempel
- Przybysz
To wy chyba jeszcze na Lubelszczyźnie nie byliście, Czcigodny Namiestniku!Helwetyk Romański pisze: ↑28 sie 2023, 20:07Tak, właśnie wspomniane pięć kilometrów miałem na myśli, pytając o transport zbiorowy. W tym roku — wiem, że późno… — nieco bardziej namacalnie odkrywam, jak fatalnie skomunikowana jest „Polska powiatowa”, co piszę nie z perspektywy Torunia, a województwa kujawsko-pomorskiego. Polski B.
- Obywatel
My młodzi, jak młodzi. Ale te babcie, które by chciały pojechać gdzieś dalej? Wprawdzie do Kościana jest autobus, ale drogi. Nasze miasto swego czasu udostępniło busika do starych, samotnych osób do Kościana ( na jakieś szpitalne czy urzędowe sprawy).

- Obywatel
No właśnie, nie ma jak dojechać... 😂Alfred Fabian von Tehen-Dżek pisze: ↑28 sie 2023, 20:10To wy chyba jeszcze na Lubelszczyźnie nie byliście, Czcigodny Namiestniku!Helwetyk Romański pisze: ↑28 sie 2023, 20:07Tak, właśnie wspomniane pięć kilometrów miałem na myśli, pytając o transport zbiorowy. W tym roku — wiem, że późno… — nieco bardziej namacalnie odkrywam, jak fatalnie skomunikowana jest „Polska powiatowa”, co piszę nie z perspektywy Torunia, a województwa kujawsko-pomorskiego. Polski B.

- Helwetyk Romański • Stempel
Owszem, jeszcze nie! (Lublin sobie obiecuję, ale, prawda, co to za „Polska powiatowa”…).Alfred Fabian von Tehen-Dżek pisze: ↑28 sie 2023, 20:10To wy chyba jeszcze na Lubelszczyźnie nie byliście, Czcigodny Namiestniku!Helwetyk Romański pisze: ↑28 sie 2023, 20:07Tak, właśnie wspomniane pięć kilometrów miałem na myśli, pytając o transport zbiorowy. W tym roku — wiem, że późno… — nieco bardziej namacalnie odkrywam, jak fatalnie skomunikowana jest „Polska powiatowa”, co piszę nie z perspektywy Torunia, a województwa kujawsko-pomorskiego. Polski B.
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Franklin Garamond • Stempel
Do nas dotarło. Siedzieliśmy raczej blisko.Helwetyk Romański pisze: ↑28 sie 2023, 15:37Oho? Do (gorszej części) palatium nie dotarło…Alfred Fabian von Tehen-Dżek pisze: ↑28 sie 2023, 15:34Ale ja mówię o tegorocznym zjeździe! :DHelwetyk Romański pisze: ↑28 sie 2023, 15:31Naturalnie, że był!Alfred Fabian von Tehen-Dżek pisze: ↑28 sie 2023, 15:30W Toruniu z tego co pamiętam, też był jakiś malarz 🙃