W teorii można w sumie czemu nie wznowić tutaj działalności :)Helwetyk Romański pisze: ↑12 sie 2023, 23:42A można przecież publikować w obu krajach. BBCode jest identyczny. Taki przypadek! 😜
Plejkowy wątek kosmiczny
Plejkowy wątek kosmiczny
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Plejkowy wątek kosmiczny
Zachęcam!Damiano Windsachen pisze: ↑25 sie 2023, 18:38W teorii można w sumie czemu nie wznowić tutaj działalności :)Helwetyk Romański pisze: ↑12 sie 2023, 23:42A można przecież publikować w obu krajach. BBCode jest identyczny. Taki przypadek! 😜
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
Plejkowy wątek kosmiczny
Tylko problem jest taki, że odeszłem już od formy "solidnych newsów", bo to co mamy w Edelweiss to raczej luźna gatka niż ładnie sformatowane wiadomości i wyglądałoby to na przestrzeni ostatnich postów nieco dziwnie :DHelwetyk Romański pisze: ↑25 sie 2023, 18:38Zachęcam!Damiano Windsachen pisze: ↑25 sie 2023, 18:38W teorii można w sumie czemu nie wznowić tutaj działalności :)Helwetyk Romański pisze: ↑12 sie 2023, 23:42A można przecież publikować w obu krajach. BBCode jest identyczny. Taki przypadek! 😜
Plejkowy wątek kosmiczny
No i bardzo dobrze. Ładne formatowanie jest od tego, żeby nam sprawiało przyjemność. W momencie, w którym zaczyna utrudniać życie — do pieca.Damiano Windsachen pisze: ↑25 sie 2023, 19:02Tylko problem jest taki, że odeszłem już od formy "solidnych newsów", bo to co mamy w Edelweiss to raczej luźna gatka […].Helwetyk Romański pisze: ↑25 sie 2023, 18:38Zachęcam!Damiano Windsachen pisze: ↑25 sie 2023, 18:38W teorii można w sumie czemu nie wznowić tutaj działalności :)Helwetyk Romański pisze: ↑12 sie 2023, 23:42A można przecież publikować w obu krajach. BBCode jest identyczny. Taki przypadek! 😜
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Plejkowy wątek kosmiczny
Chyba też jestem tego zdania :DHelwetyk Romański pisze: ↑25 sie 2023, 19:07No i bardzo dobrze. Ładne formatowanie jest od tego, żeby nam sprawiało przyjemność. W momencie, w którym zaczyna utrudniać życie — do pieca.Damiano Windsachen pisze: ↑25 sie 2023, 19:02Tylko problem jest taki, że odeszłem już od formy "solidnych newsów", bo to co mamy w Edelweiss to raczej luźna gatka […].Helwetyk Romański pisze: ↑25 sie 2023, 18:38Zachęcam!Damiano Windsachen pisze: ↑25 sie 2023, 18:38W teorii można w sumie czemu nie wznowić tutaj działalności :)Helwetyk Romański pisze: ↑12 sie 2023, 23:42
A można przecież publikować w obu krajach. BBCode jest identyczny. Taki przypadek! 😜
Plejkowy wątek kosmiczny
To może zacznijmy od dzisiejszego startu Crew-7, którego przebieg relacjonowałem na bieżąco w Edelweiss :3
Pomyślałem sobie o osobach, których start ominął i dlatego specjalnie nagrałem start Falcona 9 z siódmą misją załogą:
Pomyślałem sobie o osobach, których start ominął i dlatego specjalnie nagrałem start Falcona 9 z siódmą misją załogą:
Plejkowy wątek kosmiczny
Przycinać do momentu, do którego geografia się zgadza, podłożyć głos… 😉Damiano Windsachen pisze: ↑26 sie 2023, 9:48Pomyślałem sobie o osobach, których start ominął i dlatego specjalnie nagrałem start Falcona 9 z siódmą misją załogą: […]
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Plejkowy wątek kosmiczny
Wygląda na to, że sarmackie "Obserwatorium Lorem Ipsum" opublikowało dość interesujący artykuł opisujący różne niewyjaśnione zjawiska zaobserwowane na niebie, wraz z analizą ich możliwych przyczyn i skutków :D
Plejkowy wątek kosmiczny
Wygląda na to, że łazik Pragyan zrobił zdjęcie lądownika Vikram ze znanej nam wszystkim misji Chandrayaan-3
Swoją drogą jakoś tak po ostatnich zdjęciach wygląda jakby Pragyan nie oddalał się od Vikrama na większą odległość i przypomina mi to sytuację z Sojournerem :D

Plejkowy wątek kosmiczny
Odważna teza… Gdyby nie wątek kosmiczny, wiedziałbym o może 10% tego, co się aktualnie dzieje w świecie eksploracji kosmosu.Damiano Windsachen pisze: ↑30 sie 2023, 11:30Wygląda na to, że łazik Pragyan zrobił zdjęcie lądownika Vikram ze znanej nam wszystkim misji Chandrayaan-3 […].
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Plejkowy wątek kosmiczny
No to może wyjaśnię :3Helwetyk Romański pisze: ↑30 sie 2023, 13:56Odważna teza… Gdyby nie wątek kosmiczny, wiedziałbym o może 10% tego, co się aktualnie dzieje w świecie eksploracji kosmosu.Damiano Windsachen pisze: ↑30 sie 2023, 11:30Wygląda na to, że łazik Pragyan zrobił zdjęcie lądownika Vikram ze znanej nam wszystkim misji Chandrayaan-3 […].
Misja Chandrayaan-3 jest trzecią indyjską misją księżycową, która składa się z lądownika o Vikram i łazika o nazwie Pragyan. Misja ta została wystrzelona 14 lipca, a Vikram wylądował w rejonie południowego bieguna Księżyca 23 sierpnia. To uczyniło Indie czwartym krajem, któremu udało się kiedykolwiek wylądować na Księżycu i pierwszym, któremu się to udało w pobliżu biegunu :D