Jak dla mnie genialne. W sumie moim zdaniem trójramienna gwiazda bardzo interesująco się prezentuje i jest moim zdaniem też oryginalna. Dodatkowo zaproponowany ostatni szablon flagi, jest też ciekawą propozycją dla Pollinu i mnie osobiście się bardzo podoba.Ronon Dex pisze: ↑05 gru 2023, 20:30A może gwiazda składająca się z trzech "M", a nie z czterech? Wygląda bardziej jak gwiazda i do tego nie ma tych złych skojarzeń związanych z krzyżem...Helwetyk Romański pisze: ↑05 gru 2023, 11:19A to zapraszam do własnych propozycji! U mnie „M” jest z premedytacją. 😉
Można zamiast kombinować z wieńcem laurowym itp - dać po prostu w kole...
Można wykorzystać motyw "flagi Ziemii" projektu Jamesa Cadle'a - chyba na tyle mało znane, że nie stanowi to problemu. Przy czym dałbym dwa księżyce, bo ponoć Pollin ma dwa.
Celowo bez kolorów... bo chodzi mi o sam motyw, a nie o kolory.
Mogę zrobić wersję na wzór tego centrum z flagi ONZ... ale wtedy nam tak czy inaczej wyjdzie coś w rodzaju flagi ONZ tylko w innych kolorach.Helwetyk Romański pisze: ↑05 gru 2023, 20:03Z doskoku do ostatnich wypowiedzi: projekcja to nie problem. Można wrzucić mapę Ronona do https://www.maptoglobe.com/ i wykorzystać rezultat.
Flaga dla Pollinu?
- Robert Drenin • Stempel
- Przybysz
Flaga dla Pollinu?
Tow. Robert Drenin
Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Flaga dla Pollinu?
Franklin Garamond pisze: ↑05 gru 2023, 16:52Czyli oddaje charakter mikronacji xDDamiano Windsachen pisze: ↑05 gru 2023, 16:43w nocy przed kompem od tego białego za bardzo bolą oczySheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑05 gru 2023, 16:35Nie ma szans na to, za bardzo Izrael i za dużo białego.
To ja dorzucam tryb nocny. 😏
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Franklin Garamond • Stempel
Flaga dla Pollinu?
To by się nawet na opaskę na ramię nadało!Helwetyk Romański pisze: ↑05 gru 2023, 22:13Franklin Garamond pisze: ↑05 gru 2023, 16:52Czyli oddaje charakter mikronacji xDDamiano Windsachen pisze: ↑05 gru 2023, 16:43w nocy przed kompem od tego białego za bardzo bolą oczySheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑05 gru 2023, 16:35Nie ma szans na to, za bardzo Izrael i za dużo białego.To ja dorzucam tryb nocny. 😏
- Pavel van der Gibson • Stempel
- Przybysz
Flaga dla Pollinu?
A jakby połączyć te litery w gwiazdę jednak? Te są trochę subtelniejsze niż pierwsze zaproponowane i wydają się lepiej wyglądać
Były Kanclerz Księstwa Sarmacji
- Helwetyk Romański • Stempel
Flaga dla Pollinu?
Moim zdaniem, ta gwiazda (zmieniłem jej kształt pod konwencję) jako samoistny symbol staje się wówczas trochę zbyt mało charakterystyczna, ale dla kompletu dorzucam:Pavel van der Gibson pisze: ↑05 gru 2023, 22:24A jakby połączyć te litery w gwiazdę jednak? Te są trochę subtelniejsze niż pierwsze zaproponowane i wydają się lepiej wyglądać
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Albert Fryderyk de Espada • Stempel
- Przybysz
Flaga dla Pollinu?
Ja nie chcę ale zabrzmię jak antysemita,
Wszędzie żydowski spisek.
Osobiście zostałbym natomiast przy wariancie z z krzyżem złożonym z czterech liter. Ten z trzech wygląda jakoś ostrzeż i tak mniej przyjemnie/przyjaźnie a chyba chodzi o to żeby było możliwie jak najbardziej odwrotnie.
Wszędzie żydowski spisek.
Osobiście zostałbym natomiast przy wariancie z z krzyżem złożonym z czterech liter. Ten z trzech wygląda jakoś ostrzeż i tak mniej przyjemnie/przyjaźnie a chyba chodzi o to żeby było możliwie jak najbardziej odwrotnie.
Flaga dla Pollinu?
Rozumiem, że 4 x M jest lepsze od 3 x M... ale może chociaż obrócimy ten znak o 22,5 stopnia, aby jednak nie przypominał krzyża?

- Aleksandr Romadonow • Stempel
- Przybysz
Flaga dla Pollinu?
Dać podpis/ dewizę po polsku czy tam po łacinie na przepasce (np. Hic habitat felicitas – Tu mieszka szczęście) i git majonez. Jakieś laury po boczkach nawet jak we ONZecie... Litery jako znaki rozpoznawcze różnie się kojarzą. Chociażby znany z reala symbol Z.

Z Bożej Łaski Cesarz i Samodzierżca Rusowii
Flaga dla Pollinu?
Nie ukrywam, że podoba mi się przekręcona wersja gwiazdy, jednak still, jednolite tło, jeden obiekt.
A Pan Władimir to ewidentnie jest tutaj od niechcenia...
A Pan Władimir to ewidentnie jest tutaj od niechcenia...
Flaga dla Pollinu?
Proszę skasować - przypadkowy dubel... coś mi się z łączem zawiesiło w trakcie pisania.
@Helwetyk Romański
@Helwetyk Romański