Szanowni Entuzjaści Mikroastronomii,
Jak wygląda nasz układ słoneczny (jak bardzo jest zmieniony w stosunku do rzeczywistego)? Czy planety mają własne nazwy?
W szczególności interesują mnie planety do Jowisza włącznie.
Serdeczne diuk zapłać za odpowiedzi.
Pytanie do entuzjastów mikrokosmosu
- Pavel van der Gibson • Stempel
- Przybysz
Ta tylko, że pracuję po Leocku nad ulepszeniem tego wszystkiego... zabrałem się ostatnio za mapę nieba gwieździstego i efekty będzie można podziwiać już za kilka(naście) dni!
- Franklin Garamond • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Jak mówi stare, leockie przysłowie: zimą robota powinna czekać do pierwszego wiosennego błota.Damiano Windsachen pisze: ↑05 sty 2024, 13:53Ta tylko, że pracuję po Leocku nad ulepszeniem tego wszystkiego... zabrałem się ostatnio za mapę nieba gwieździstego i efekty będzie można podziwiać już za kilka(naście) dni!
Czy to co jest w Bastionie to wersja ogólnomikro?
Dam sobie rękę uciąć, że widziałem jakiś czas temu model, który różnił się tylko od realowego dodatkowym księżycem ziemi
Dam sobie rękę uciąć, że widziałem jakiś czas temu model, który różnił się tylko od realowego dodatkowym księżycem ziemi
Mikołaj Torped
besositos
besositos
Zarchiwizowana z Bialeńskiego forum [*]
Nigdy czegoś takiego nie widziałem
Coś musiało mi się w takim razie ubździć :)
Czy parametry orbit tych planet są znane i pozycje planet w czasie obliczalne? Czy mamy odpowiednik konstelacji zodiakalnych? Czy rok Mikroświata trwa tyle co ziemski?
Czy parametry orbit tych planet są znane i pozycje planet w czasie obliczalne? Czy mamy odpowiednik konstelacji zodiakalnych? Czy rok Mikroświata trwa tyle co ziemski?
Mikołaj Torped
besositos
besositos
Jak ma się Universe Sandbox 2 i plik z naszym układem Auriańskim to pewnie tak
Jak zrobię poprawioną mapę nieba gwieździstego, będzie to bardziej jednakowe, a na ten moment trzeba się zadowolić tym co wyniesiono z Dreamlandzkich archiwów:

Tak
Pięknie dziękuję. Czy dobrze rozumiem, że mamy 8 znaków zodiaku? Dziewiąty, środkowy, to konstelacja u zenitu?
Mikołaj Torped
besositos
besositos
(Nie zauważyłem dziesiątego, Wstążki).
Czy w kontekście zodiaku i planet istnieją ślady mitologii z nimi związanej?
Czy w kontekście zodiaku i planet istnieją ślady mitologii z nimi związanej?
Mikołaj Torped
besositos
besositos