Nowe mikronacje — ktokolwiek widział…

Tu dyskutujemy na wszystkie tematy związane z mikronacjami
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

Post autor: Ronon Dex »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

Nie mogę już edytować... okazało, się że ten kawałek Wyspy Voxlandzkiej to jednak nowy i podobno niezależny twór o nazwie: Państwo Kościelne Kirymu. Siedzi na forum Federacji Nordackiej, ale ponoć jest niepodległe: https://forum.nordata.pl/forum/613/

Zrobiłem poprawkę na mapie, ale nie traktuję tego jako nowe wydanie, bo to tylko błąd informacji jaką mi wcześniej przekazano. Przy okazji wykasowałem jeszcze większość z tych stref okupacyjnych bo je jednak odpuścili (też poprawka informacyjna) i to teraz jest OBPP.

Obrazek

Link do kustosza

Link do Bastionu - tutaj nie ma kolejnego wydania jest tylko poprawiona mapa z dzisiejszego poranka (to nie zmiany, a błąd przy wytwarzaniu).
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Ludwik Tomović Stempel
Obywatel

Post autor: Ludwik Tomović »

Duży plus za dalsze aktualizacje mapy.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

/-/
dr net. ppor. Ludwik Wilhelm diuk Tomović

Gubernator Konfederacji Sclavińskiej
Ana - Konstanz 28
25-257 Ana - Konstanz

Obrazek
Awatar użytkownika
Caladea Cousine
Przybysz

Post autor: Caladea Cousine »

Tak się wogle patrzę na Wurstlandię… czy Kiełbachy przypadkiem nie twierdzą, że nadal istnieją, czy dali w końcu sobie spokój z utrzymywaniem tej fikcji?
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin Stempel
Przybysz
Kontakt:

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Ronon Dex pisze:
24 sty 2024, 13:55
... w Federacji Nordackiej bardzo mnie nie lubią
Skąd taka straszna konkluzja? Z ciekawości pytam.
/<3/ Kamiljan de Harlin von Wespucci la Sparasan
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

Caladea Cousine pisze:
24 sty 2024, 20:46
Tak się wogle patrzę na Wurstlandię… czy Kiełbachy przypadkiem nie twierdzą, że nadal istnieją, czy dali w końcu sobie spokój z utrzymywaniem tej fikcji?
Ostatnia moja styczność z nimi była wtedy gdy Joahim tworzył Voxland... chciał to zrobić na ich dawnej wyspie, nawet zdążyłem mu porządną mapę tego zrobić na podstawie starych i niewyraźnych map "kiełbasianych". Objawili się wtedy i zaczęli co o prawach autorskich do tej wyspy i do swojego dziedzictwa. Joahim dopiero zaczynał (sojuszników specjalnie nie miał) i po prostu zapytałem go czy się chce "kopać z koniem" czy chce mieć spokój... i w efekcie mu namalowałem obecny Voxland, który trwa do dzisiaj.
Kamiljan de Harlin pisze:
24 sty 2024, 20:55
... w Federacji Nordackiej bardzo mnie nie lubią
Skąd taka straszna konkluzja? Z ciekawości pytam.
A to kiedyś... za pierwszej FN, gdy usiłowali nas namówić na wspólne forum (w Bialenii wtedy działałem) to ośmieliłem się skrytykować wizualną stronę tamtego forum, które przedstawił nam jego "stwórca" jako "takie super"- po prostu nie było w moim guście, było strasznie "oczojebne" z powodu nadmiaru kontrastowych kolorków.

No i jak się okazało tenże "stwórca" oczekiwał i tolerował tylko zachwyt nad jego "dziełem" ((niektórzy mają po prostu problem z konstruktywną krytyką). No i się zrobiła awanturka... do dzisiaj tam na mnie patrzeć nie mogą.

To i ja się trzymam od tego czasu, do tej FN jak najdalej...
Ludwik Tomović pisze:
24 sty 2024, 20:11
Duży plus za dalsze aktualizacje mapy.
Aktualizacje nie są problemem i nawet nie są zbyt czasochłonne (tak to sobie urządziłem, że szybko idzie... osobne, powiększone pliki kontynentów z warstwami - które potem tylko wklejam na całościową mapę).

Aktualizację będą regularnie i na bieżąco - pod warunkiem, że będą do mnie spływały informacje... w zasadzie plusy należą się tym, którzy dają znać o wszelkich zmianach, o których się dowiedzieli. Tak więc jakby co nie krępujcie się...
Obrazek
Ronon Dex
Awatar użytkownika
Helwetyk Romański Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Post autor: Helwetyk Romański »

Ronon Dex pisze:
24 sty 2024, 18:39
Nie mogę już edytować... okazało, się że ten kawałek Wyspy Voxlandzkiej to jednak nowy i podobno niezależny twór o nazwie: Państwo Kościelne Kirymu.
W teorii opowiadamy się za zasadą suwerennej równości państw,   a l e   żeby Imperium Kiriańskie, prowincja Federacji Nordackiej, miała pod sobą dwa państwa gościnne — Estię (Eestię? Eesti?) i Kirym to jest wyższy poziom komplikacji, nawet jak na standardy Pollinu. Z tego miejsca dołączam do głosów podziwu, że nadążasz z aktualizacją mapy. Ja się zabieram do listy uznawanych państw jak pies do jeża…
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH

Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.

IGNATS IK RUTH

Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk​@​gmail.com
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

Helwetyk Romański pisze:
25 sty 2024, 15:58
Z tego miejsca dołączam do głosów podziwu, że nadążasz z aktualizacją mapy.
Po raz kolejny... to nie moja zasługa, to zasługa tych (ja tylko kreski robię, kolorki zmieniam itp.), którzy raczą mnie informować o następujących zmianach - część z nich wymieniam w opisie mapy, ale pewnie nie wszystkich.
Obrazek
Ronon Dex
Awatar użytkownika
Orjon Surma Stempel
Dyspozytor Palatynatu Leocji

Post autor: Orjon Surma »

@Ronon Dex dostałem informację od (jeszcze) króla Dreamlandu i zanadto twórcy Krakozji Stepowej, że tereny Krakozji nie powinny być wchłonięte do Dreamlandu (ponoć są).
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

Orjon Surma pisze:
25 sty 2024, 19:34
@Ronon Dex dostałem informację od (jeszcze) króla Dreamlandu i zanadto twórcy Krakozji Stepowej, że tereny Krakozji nie powinny być wchłonięte do Dreamlandu (ponoć są).
A które to są? Ta "Krakozja"... jakaś mapka. Muszę wiedzieć co poprawić... a niespecjalnie się interesuję Dreamlandem, przynajmniej od paru lat. Granice Dreamlandu wziąłem ze starych map KIK, bo przecież KIK to Dreamland.
Obrazek
Ronon Dex
Awatar użytkownika
Orjon Surma Stempel
Dyspozytor Palatynatu Leocji

Post autor: Orjon Surma »

Ronon Dex pisze:
25 sty 2024, 19:52
Orjon Surma pisze:
25 sty 2024, 19:34
A które to są? Ta "Krakozja"... jakaś mapka. Muszę wiedzieć co poprawić... a niespecjalnie się interesuję Dreamlandem, przynajmniej od paru lat. Granice Dreamlandu wziąłem ze starych map KIK, bo przecież KIK to Dreamland.
Z tego co wiem mapka jest tutaj.
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

Orjon Surma pisze:
25 sty 2024, 19:55
Z tego co wiem mapka jest tutaj.
No tak, ale jak to umiejscowić na wyspie i na której? Ten teren to chyba nie sięga wybrzeży, bo tam jakieś drogi wychodzą za granicę...
Obrazek
Ronon Dex
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rynek w Nowym Brzegu”