Dotychczas zarządzałem własnymi liniami lotniczymi w Republice Bialeńskiej (Volcan’Air), jak również państwowymi liniami lotniczymi Air Bialenia i Air Nan Di (terytorium zależne Brodrii). Jednak definitywny „rozwód” z Republiką Bialeńską spowodował w zasadzie zawieszenie działalności mojego przedsiębiorstwa – z którego odzyskałem kilka samolotów (pozostałe przejęły siłowo władze mojego dawnego kraju).
Jednak ogólnie ewakuowałem z Bialenii większą część mojego prywatnego majątku, a że będąc właścicielem kilkunastu w sumie przedsiębiorstw (w tym bardzo dużych) zgromadziłem wystarczającą ilość „środków finansowych” by rozpocząć nową działalność tego rodzaju w Palatynacie Leocji. Nie wspominając, że jestem przecież właścicielem reaktywowanych tutaj Zakładów lotniczych „Ronon Air Tech”… co daje mi „pewne” możliwości w pozyskiwaniu nowych statków powietrznych. Zresztą niektóre samoloty, które były w czasie mojego opuszczania Bialenii ukończone i oblatane w RAT również odleciała ze mną poza Bialenię, a wiele elementów i mniejszych maszyn wywiozłem moją flotą statków, która zawinęła do Oceanii Leockiej – ten sprzęt również dopłynął już na Wyspę Leocką.
Nie zamierzam się natomiast "użerać" w kwestii praw autorskich do mojego dawnego przedsiębiorstwa lotniczego - niech sobie je tam zatrzymają... to co z niego zostało.
W dniu dzisiejszym uruchamiam więc nowe prywatne przedsiębiorstwo lotnicze:
Linie Lotnicze Dex Airlines
W chwili obecnej trwa remanent posiadanego i zdatnego do dalszego użytkowania sprzętu lotniczego, gotowe do natychmiastowej eksploatacji maszyny zostały przekazane do Zakładów RAT w celu dokonania przeglądu i naniesienia nowych barw. Część przywiezionego sprzętu musi być poddana remontom, a brakujące samoloty zostały zlecone do produkcji w Zakładach Lotniczych „Ronon Air Tech” - będą one wchodziły do eksploatacji sukcesywnie.Wkrótce rozpocznie się procedura rejestracyjna samolotów Dex Airlines w Palatynacie Leocji, a w ślad za tym zaczniemy uruchamiać pierwsze połączenia lotnicze... począwszy od regularnego połączenia lotniczego pomiędzy Wyspą Leocką, a wyspami Oceanii Leockiej. Planowane są również regularne połączenia lotnicze do krajów, z którymi Leocja współpracuje obecnie i z którymi utrzymuje przyjazne stosunki.