Produkt Krajowy Brutto polskich mikronacji

Administracja międzynarodowych systemów informatycznych

Opiekunowie: Helwetyk Romański, Sheldon Anszlus Robingren

Awatar użytkownika
piwski Stempel
Przybysz

Post autor: piwski »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

Sheldon Anszlus Robingren pisze:
02 wrz 2024, 9:13
Czy PKB nie powinien dostać jakiejś aktualizacji, w związku z tym, że liczone są wiadomości z discorda Kompasu?
Od dawna zastanawiałem się przedstawia aktywność mikronacji w znakach nie w wiadomościach. Nawet jakby to ręcznie raz sprawdzić to dałoby się to z Kompasem porównać bo zbierany dane ma ten temat.
Piwski Sroczyński
Awatar użytkownika
Franklin Garamond Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Post autor: Franklin Garamond »

Czy PKB nie powinien dostać jakiejś aktualizacji, w związku z tym, że liczone są wiadomości z discorda Kompasu?
Skoro Kompas przenosi się na forum Bastionu, to chyba powinno się wyłączyć integrację ISM z discordem Kompasu? Metryki powinny być porównywalne i ujednolicone. Inne kraje też mają discordy, systemy publikacji, komentarze, prasę wordpressową, które nie są uwzględniane. No chyba że zaczniemy uwzględniać wszystko wszystkim. Do tego objętościowo.
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) Franklin Garamond
Awatar użytkownika
piwski Stempel
Przybysz

Franklin Garamond pisze:
02 wrz 2024, 13:46
Skoro Kompas przenosi się na forum Bastionu, to chyba powinno się wyłączyć integrację ISM z discordem Kompasu? Metryki powinny być porównywalne i ujednolicone. Inne kraje też mają discordy, systemy publikacji, komentarze, prasę wordpressową, które nie są uwzględniane. No chyba że zaczniemy uwzględniać wszystko wszystkim. Do tego objętościowo.
Państwa Kompasu na forum Bastionu publikują jedynie ogłoszenia, nie da się tam np. zupełnie uświadczyć choćby dyskusji o położeniu Kompasu w Geografie, prac nad Ligą Kompasu - to wszystko dzieje się na discorodzie. Więc oczywiście, można odpiąć discorda z ISMu i zastapić danymi z Bastionu, ale będą one oddawać rzeczywistość niezwykle wykrzywioną.

A co do uwzględneinai discordów, to nawet @Tenir przecież wtyczkę publicznie udostępnił, jak ktoś tam się pytał, dlaczego ich discordy nie sa zliczane
Piwski Sroczyński
Awatar użytkownika
Hawert Sroczyński Stempel
Obywatel

Post autor: Hawert Sroczyński »

Franklin Garamond pisze:
02 wrz 2024, 13:46
Wszystko wszystkim.

Kompasowi dodatkowo powinno doliczać się liczbę postawionych bloków w Minecrafcie.
dr net. Hawert wicehrabia Sroczyński h. Wiwern, profesor SAN

Obrazek
Awatar użytkownika
Franklin Garamond Stempel

Post autor: Franklin Garamond »

Ja tu tylko podnoszę, że ta wykrzywiona rzeczywistość działa w obie strony i zarząd ISM stosuje podwójne standardy viewtopic.php?p=50448#p50448

Skoro są gotowe skrypty, to przecież można podłączyć discordy.
Gro aktywności dzieje się w niektórych mikronacjach w ich zintegrowanych systemach. Część wręcz gotuje się na innych komunikatorach.

No gdzieś trzeba postawić kreskę i zestawić porównywalne wartości. Jak Osiek kocham, tak te dane na tę chwilę nie mówią nic.
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) Franklin Garamond
Awatar użytkownika
piwski Stempel
Przybysz

Ale to oczywiście jak najbardziej za! Dlatego właśnie @Tenir napisał i udostępnił tą wtyczką. Nawet zrobił podręcznik jak to wrzucić na swojego discorda. Ale nikt nie skorzystał
Piwski Sroczyński
Tenir Stempel
Przybysz

Post autor: Tenir »

Zapytałem się @Helwetyk Romański i powiedział mi że jest możliwość dodania Discorda Kompasu na ISM. Dodatkowo powiedział że każdy może dodać swojego discorda. Później pojawił się płacz, że ktoś nie umie zintegrować swojego Discorda z ISM. Dlatego przerobiłem i udostępniłem swojego bota całkowicie za darmo dla wszystkich. Zrobiłem też poradnik krok po kroku jak go użyć. Później, że nie sprawiedliwe jest mierzyć się w ten samej skali więc Helwetyk dodał drugą skale. Sam Helwetyk powiedział że gdyby pojawił się drugi chętny by dodać Discorda to powstała by osobna kategoria. Nie wiem skąd to oburzenie.
Awatar użytkownika
Hawert Sroczyński Stempel
Obywatel

Post autor: Hawert Sroczyński »

Tenir pisze:
02 wrz 2024, 19:15
Nie wiem skąd to oburzenie.
Z niechęci do wychodzenia z mikronacyjnej strefy komfortu.
dr net. Hawert wicehrabia Sroczyński h. Wiwern, profesor SAN

Obrazek
Tenir Stempel
Przybysz

Post autor: Tenir »

Hawert Sroczyński pisze:
02 wrz 2024, 20:24
Tenir pisze:
02 wrz 2024, 19:15
Nie wiem skąd to oburzenie.
Z niechęci do wychodzenia z mikronacyjnej strefy komfortu.
Jakbym nie chciał wychodzić ze strefy komfortu, to bym rano z łóżka nie wstawał.
Awatar użytkownika
Helwetyk Romański Stempel

Post autor: Helwetyk Romański »

Powinien. 😈
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH

Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.

IGNATS IK RUTH

Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk​@​gmail.com
ODPOWIEDZ

Wróć do „Centrum Rozwoju Łączności Międzynarodowej”