Od dawna zastanawiałem się przedstawia aktywność mikronacji w znakach nie w wiadomościach. Nawet jakby to ręcznie raz sprawdzić to dałoby się to z Kompasem porównać bo zbierany dane ma ten temat.Sheldon Anszlus Robingren pisze: ↑02 wrz 2024, 9:13Czy PKB nie powinien dostać jakiejś aktualizacji, w związku z tym, że liczone są wiadomości z discorda Kompasu?
Produkt Krajowy Brutto polskich mikronacji
Opiekunowie: Helwetyk Romański, Sheldon Anszlus Robingren
Piwski Sroczyński
- Franklin Garamond • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Skoro Kompas przenosi się na forum Bastionu, to chyba powinno się wyłączyć integrację ISM z discordem Kompasu? Metryki powinny być porównywalne i ujednolicone. Inne kraje też mają discordy, systemy publikacji, komentarze, prasę wordpressową, które nie są uwzględniane. No chyba że zaczniemy uwzględniać wszystko wszystkim. Do tego objętościowo.Sheldon Anszlus Robingren pisze: ↑02 wrz 2024, 9:13Czy PKB nie powinien dostać jakiejś aktualizacji, w związku z tym, że liczone są wiadomości z discorda Kompasu?
Państwa Kompasu na forum Bastionu publikują jedynie ogłoszenia, nie da się tam np. zupełnie uświadczyć choćby dyskusji o położeniu Kompasu w Geografie, prac nad Ligą Kompasu - to wszystko dzieje się na discorodzie. Więc oczywiście, można odpiąć discorda z ISMu i zastapić danymi z Bastionu, ale będą one oddawać rzeczywistość niezwykle wykrzywioną.Franklin Garamond pisze: ↑02 wrz 2024, 13:46Skoro Kompas przenosi się na forum Bastionu, to chyba powinno się wyłączyć integrację ISM z discordem Kompasu? Metryki powinny być porównywalne i ujednolicone. Inne kraje też mają discordy, systemy publikacji, komentarze, prasę wordpressową, które nie są uwzględniane. No chyba że zaczniemy uwzględniać wszystko wszystkim. Do tego objętościowo.
A co do uwzględneinai discordów, to nawet @Tenir przecież wtyczkę publicznie udostępnił, jak ktoś tam się pytał, dlaczego ich discordy nie sa zliczane
Piwski Sroczyński
- Hawert Sroczyński • Stempel
- Obywatel
Wszystko wszystkim.Franklin Garamond pisze: ↑02 wrz 2024, 13:46Skoro Kompas przenosi się na forum Bastionu, to chyba powinno się wyłączyć integrację ISM z discordem Kompasu? Metryki powinny być porównywalne i ujednolicone. Inne kraje też mają discordy, systemy publikacji, komentarze, prasę wordpressową, które nie są uwzględniane. No chyba że zaczniemy uwzględniać wszystko wszystkim. Do tego objętościowo.Sheldon Anszlus Robingren pisze: ↑02 wrz 2024, 9:13Czy PKB nie powinien dostać jakiejś aktualizacji, w związku z tym, że liczone są wiadomości z discorda Kompasu?
Kompasowi dodatkowo powinno doliczać się liczbę postawionych bloków w Minecrafcie.
dr net. Hawert wicehrabia Sroczyński h. Wiwern, profesor SAN

- Franklin Garamond • Stempel
Ja tu tylko podnoszę, że ta wykrzywiona rzeczywistość działa w obie strony i zarząd ISM stosuje podwójne standardy viewtopic.php?p=50448#p50448
Skoro są gotowe skrypty, to przecież można podłączyć discordy.
Gro aktywności dzieje się w niektórych mikronacjach w ich zintegrowanych systemach. Część wręcz gotuje się na innych komunikatorach.
No gdzieś trzeba postawić kreskę i zestawić porównywalne wartości. Jak Osiek kocham, tak te dane na tę chwilę nie mówią nic.
Skoro są gotowe skrypty, to przecież można podłączyć discordy.
Gro aktywności dzieje się w niektórych mikronacjach w ich zintegrowanych systemach. Część wręcz gotuje się na innych komunikatorach.
No gdzieś trzeba postawić kreskę i zestawić porównywalne wartości. Jak Osiek kocham, tak te dane na tę chwilę nie mówią nic.
Ale to oczywiście jak najbardziej za! Dlatego właśnie @Tenir napisał i udostępnił tą wtyczką. Nawet zrobił podręcznik jak to wrzucić na swojego discorda. Ale nikt nie skorzystał
Piwski Sroczyński
Zapytałem się @Helwetyk Romański i powiedział mi że jest możliwość dodania Discorda Kompasu na ISM. Dodatkowo powiedział że każdy może dodać swojego discorda. Później pojawił się płacz, że ktoś nie umie zintegrować swojego Discorda z ISM. Dlatego przerobiłem i udostępniłem swojego bota całkowicie za darmo dla wszystkich. Zrobiłem też poradnik krok po kroku jak go użyć. Później, że nie sprawiedliwe jest mierzyć się w ten samej skali więc Helwetyk dodał drugą skale. Sam Helwetyk powiedział że gdyby pojawił się drugi chętny by dodać Discorda to powstała by osobna kategoria. Nie wiem skąd to oburzenie.
- Hawert Sroczyński • Stempel
- Obywatel
Z niechęci do wychodzenia z mikronacyjnej strefy komfortu.
dr net. Hawert wicehrabia Sroczyński h. Wiwern, profesor SAN

Jakbym nie chciał wychodzić ze strefy komfortu, to bym rano z łóżka nie wstawał.Hawert Sroczyński pisze: ↑02 wrz 2024, 20:24Z niechęci do wychodzenia z mikronacyjnej strefy komfortu.
- Helwetyk Romański • Stempel
Powinien. 😈Sheldon Anszlus Robingren pisze: ↑02 wrz 2024, 9:13Czy PKB nie powinien dostać jakiejś aktualizacji, w związku z tym, że liczone są wiadomości z discorda Kompasu?
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com