Nagrodę Diamentowej Łopaty otrzymują Czcigodny @Franklin Garamond oraz Szlachetna @Anastasia Windsachen.Helwetyk Romański pisze: ↑13 lis 2019, 13:32Park Leotów. Wczoraj zaproponowałem Regentowi Garamondowi, że — z okazji tego, że mamy (w produkcji) interaktywną mapę — ciekawym narracyjnie urozmaiceniem byłoby powstanie w stolicy Parku Leotów (z góry wyznaczonego obszaru), w którym każdy nowy obywatel sadziłby swoje drzewo. Drzewo byłoby opatrzone tabliczką z datą oraz personaliami nowego obywatela, może paroma słowami ku pamięci. Z upływem czasu myślę, że taki park wyglądałby godnie — a i zawsze to jakaś forma zakorzenienia (#musiałem) nowych członków społeczności.
Drzewa, ławki, wiewiórki, gołębie, światełka
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Franklin Garamond • Stempel
A to proszę 9gagowi podziękować 😅
Teoretycznie, jakby mieć jeden pień svg, któremu zmienia się kolory i stałe pozycje liści, którym można zmienić kształt... i jeszcze W ZALEŻNOŚCI OD PORY ROKU... xD
Teoretycznie, jakby mieć jeden pień svg, któremu zmienia się kolory i stałe pozycje liści, którym można zmienić kształt... i jeszcze W ZALEŻNOŚCI OD PORY ROKU... xD
To w razie zrzeczenia się/pozbawienia obywatelstwa będzie opcja siekiery? :DD
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Obywatel honorowy
Bardziej nowocześnie, to Leocja, od razu idzie piła motorowa! I taki symbol na forum pod profilem:

;)
Przeczytałem zakończenia i byłem zdziwiony, bo przecież się rajd szykuje 😂
Tak, tak, tak ♥️ dodatkowo uwzględnienie siły wiatru i pogodę 😛Franklin Garamond pisze: ↑20 paź 2024, 16:20Teoretycznie, jakby mieć jeden pień svg, któremu zmienia się kolory i stałe pozycje liści, którym można zmienić kształt... i jeszcze W ZALEŻNOŚCI OD PORY ROKU... xD
Krzesło i sznu.., gdzie to od razu ścinać byłego obywatela.
A jak już jesteśmy przy ścinaniu, to nie zapominajmy, że kręgi na ściętym konarze, powinny odpowiadać wiekowi drzewa.
Główne pytanie brzmi, cóż to za interaktywna mapa jest tworzona?🤔
Grunt żeby surowiec dało się gdzieś na miejscu odsprzedać :DSheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑20 paź 2024, 20:09Krzesło i sznu.., gdzie to od razu ścinać byłego obywatela.
A jak już jesteśmy przy ścinaniu, to nie zapominajmy, że kręgi na ściętym konarze, powinny odpowiadać wiekowi drzewa.
To tak mniej lub bardziej (raczej bardziej) odpinając wrotki… Byłby to piękny, dobry i najlepszy, bo całkowicie niepotrzebny projekt. W żadnym razie nie ograniczałbym go do obywateli. Drzewo prawem nie przywilejem*.
Wyobrażam sobie (tu głównie cytuję @Anastasia Windsachen i @Franklin Garamond), że każdy obywatel Pollinu mógłby zasadzić drzewo wybranego przez siebie gatunku w wybranym przez siebie miejscu parku. Drzewo mogłoby rosnąć w zależności od aktywności na Pollinie (z niewielką premią dla forum leockiego) oraz więdnąć podczas realiozy. Za odpowiednią opłatą można byłoby nabywać usługi ogrodnicze, przywracające stan zdrowia drzewa. Podobnie za opłatą można byłoby pod drzewem postawić ławeczkę z personalizowaną dedykacją. W okresie świątecznym można byłoby powiesić na drzewie lampki. Można byłoby też „adoptować” wiewiórkę, gołębia czy innego dzięcioła żyjącego na drzewie; nadawać im imiona oraz dokarmiać.
W parku można byłoby z biegiem czasu dodawać kolejne udogodnienia oraz czysto narracyjne obiekty. Minizoo z owcami. Stolik z grami (nawiasem pisząc, kusi mnie strasznie jakiś turniej GeoGuessra lub Rummikuba). Pub z pollińskimi piwami (@Heinz-Werner Grüner ma całą publikację na ten temat, a każdy Oktoberfest to nowe trunki). Miejsce na grilla. Słup ogłoszeniowy z plakatami prosto z Nowin. Księgę gości (czy Szalety Sarmackie zachowały się w archiwach, @Orjon Surma?).
Przy dobrym mechanizmie powiadomień — oraz ich automatycznej publikacji na forum — mogłoby to żreć.
⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯
* Nie dotyczy opłaty ogrodniczej wnoszonej w walutach wymienialnych.
Wyobrażam sobie (tu głównie cytuję @Anastasia Windsachen i @Franklin Garamond), że każdy obywatel Pollinu mógłby zasadzić drzewo wybranego przez siebie gatunku w wybranym przez siebie miejscu parku. Drzewo mogłoby rosnąć w zależności od aktywności na Pollinie (z niewielką premią dla forum leockiego) oraz więdnąć podczas realiozy. Za odpowiednią opłatą można byłoby nabywać usługi ogrodnicze, przywracające stan zdrowia drzewa. Podobnie za opłatą można byłoby pod drzewem postawić ławeczkę z personalizowaną dedykacją. W okresie świątecznym można byłoby powiesić na drzewie lampki. Można byłoby też „adoptować” wiewiórkę, gołębia czy innego dzięcioła żyjącego na drzewie; nadawać im imiona oraz dokarmiać.
W parku można byłoby z biegiem czasu dodawać kolejne udogodnienia oraz czysto narracyjne obiekty. Minizoo z owcami. Stolik z grami (nawiasem pisząc, kusi mnie strasznie jakiś turniej GeoGuessra lub Rummikuba). Pub z pollińskimi piwami (@Heinz-Werner Grüner ma całą publikację na ten temat, a każdy Oktoberfest to nowe trunki). Miejsce na grilla. Słup ogłoszeniowy z plakatami prosto z Nowin. Księgę gości (czy Szalety Sarmackie zachowały się w archiwach, @Orjon Surma?).
Przy dobrym mechanizmie powiadomień — oraz ich automatycznej publikacji na forum — mogłoby to żreć.
⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯
* Nie dotyczy opłaty ogrodniczej wnoszonej w walutach wymienialnych.
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
- Orjon Surma • Stempel
- Dyspozytor Palatynatu Leocji
Sprawdzę jutro, z tego co pamiętam coś tam było, ale chyba fragmentarycznie (czyli brakuje albo plikow, albo bazy, raczej ze wskazaniem na bazę).Helwetyk Romański pisze: ↑20 paź 2024, 23:23czy Szalety Sarmackie zachowały się w archiwach, @Orjon Surma?
- Orjon Surma • Stempel
- Dyspozytor Palatynatu Leocji
Sprawdziłem. (Tak, jutro nadeszło bardzo szybko). Nie mam, pliki na serwerze wskazują jednak, że mogło się to uchować w Wandystanie. Skierowałem zapytanie do mandragora Pupki.
@Helwetyk Romański
@Helwetyk Romański
Dziękuję!Orjon Surma pisze: ↑20 paź 2024, 23:43Sprawdziłem. (Tak, jutro nadeszło bardzo szybko). Nie mam, pliki na serwerze wskazują jednak, że mogło się to uchować w Wandystanie. Skierowałem zapytanie do mandragora Pupki.
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH