BĘDZIE TRZEBA
Jak opisałbyś Leocję?
- Michał F. Lubomirski-Lisewicz • Stempel
- Rzeczpospolita Obojga Narodów
Jak opisałbyś Leocję?
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Stolnik podlaski
Rector Universitatis Cracoviensis
Regimentarz wojsk litewskich
Stolnik podlaski
Rector Universitatis Cracoviensis
Regimentarz wojsk litewskich
- Franklin Garamond • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
- Helwetyk Romański • Stempel
Jak opisałbyś Leocję?
A my (my, palatium) to w zasadzie po której stronie balkonika? 🤔Franklin Garamond pisze: ↑29 paź 2024, 23:15Ale takie fajne, a nie umieralnia ze znęcającą się obsługą.
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Apolinary Montserrat • Stempel
- Przewodniczący Leockiej Akademii Nauk
- Kontakt:
Jak opisałbyś Leocję?
Helwetyk Romański pisze: ↑30 paź 2024, 11:33A my (my, palatium) to w zasadzie po której stronie balkonika? 🤔Franklin Garamond pisze: ↑29 paź 2024, 23:15Ale takie fajne, a nie umieralnia ze znęcającą się obsługą.
W sekcji obywatelskiej to ja jestem po tej co dręczy Palatium… 😁😎
prof. Apolinary Montserrat OL LAN
Przewodniczący Leockiej Akademii Nauk
Dyrektor Centralnego Szpitala Wojskowego
Redaktor naczelny Głosu Leocji
Dyrektor Centralnego Szpitala Wojskowego
Redaktor naczelny Głosu Leocji
W Leocji rzeczy niemożliwe robimy od ręki,
na cuda trzeba chwilkę poczekać.
- Anastasia Windsachen • Stempel
- Dowódca Gwardii Palatynatu Leocji
Jak opisałbyś Leocję?
Da się to wymieszać, a zarazem nie da się zaprzeczyć, że choćby Leocja jest krajem, który swoją oficjalną warstwę spełnia w 90% jedynie w opisach. To już kompletna dygresja z mojej strony na temat tego jak Leocja skręciła na swojej ścieżce. Staliśmy się bardziej platformą do rozmów na Pollinie, forum Stempla niż mikronacją jak każda inna. Chyba najbardziej bym tego upatrywała w momencie, gdy wiele realioz zebrało się w jednym czasie i ta nasza aktywność państwowotwórcza mocno opadła, ustępując miejsca kwestiom międzynarodowym. Może to było nam pisane? Moim zdaniem to wcale nie jest coś złego, a bardziej dobrego, coś z czego musimy się cieszyć, że to Leocja zdobyła na tyle zaufania by być miejscem rozmów o rozwoju Pollinu. Oczywiście tutaj trzeba wyjść z podziękowaniami w stronę osób, które Leocję takową uczyniłyHelwetyk Romański pisze: ↑29 paź 2024, 11:25Trudne się wylosowało… Złośliwie mógłbym podsumować 90% mikronacji (nas nie wyłączając) trzema słowami: „Polska na oceanie”. (Określenie nie moje). Pytanie też, czy chcemy skupiać się na „warstwie oficjalnej”, czy raczej rzeczywistych przejawach funkcjonowania społeczności. Przykład: Leocja jako kraj wyspiarski a Leocja jako kraj, w którym prędzej czy później ktoś dostanie w twarz cytatem z Poradni Językowej PWN.Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑29 paź 2024, 10:28Zachęcam, każdego aby zaproponował własny opis kraju, a wspólnie wybierzemy najlepiej pasujący.
(—) Anastasia Windsachen, Generalissima Leocji
No bo co ludzie powiedzom!?
W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
- Helwetyk Romański • Stempel
Jak opisałbyś Leocję?
Myślę, że tutaj łączy się kilka czynników. Po pierwsze, wspomniana „antysynergia” nakładających się realioz (zgadzam się, że to główny powód). Po drugie, zrelaksowane podejście (którego bym bronił). Po trzecie, o czym już przebąkiwałem, ustrój. Mam wrażenie, że nasz „autorytaryzm konsensualny” ma skłonność do wybierania nienajlepszych cech obu modeli. Wiele projektów utknęło nam na etapie dyskusji trwającej na tyle długo, że albo wygasł zapał, albo przypomniała o sobie realioza. Jestem jak najdalszy od proponowania jednoosobowego worldbuildingu, ale mam dojmujące wrażenie, że myśmy wahadełko przesunęli zbyt mocno w drugą stronę. By nie szukać odległych przykładów — wykopaliśmy temat parku i…Anastasia Windsachen pisze: ↑30 paź 2024, 16:50To już kompletna dygresja z mojej strony na temat tego jak Leocja skręciła na swojej ścieżce. Staliśmy się bardziej platformą do rozmów na Pollinie, forum Stempla niż mikronacją jak każda inna. Chyba najbardziej bym tego upatrywała w momencie, gdy wiele realioz zebrało się w jednym czasie i ta nasza aktywność państwowotwórcza mocno opadła, ustępując miejsca kwestiom międzynarodowym.Helwetyk Romański pisze: ↑29 paź 2024, 11:25Trudne się wylosowało… Złośliwie mógłbym podsumować 90% mikronacji (nas nie wyłączając) trzema słowami: „Polska na oceanie”. (Określenie nie moje). Pytanie też, czy chcemy skupiać się na „warstwie oficjalnej”, czy raczej rzeczywistych przejawach funkcjonowania społeczności. Przykład: Leocja jako kraj wyspiarski a Leocja jako kraj, w którym prędzej czy później ktoś dostanie w twarz cytatem z Poradni Językowej PWN.Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑29 paź 2024, 10:28Zachęcam, każdego aby zaproponował własny opis kraju, a wspólnie wybierzemy najlepiej pasujący.
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com