Dołączenie do Stempla

Administracja międzynarodowych systemów informatycznych

Opiekunowie: Helwetyk Romański, Sheldon Anszlus Robingren

ODPOWIEDZ
IcyMat Stempel
Przybysz

Dołączenie do Stempla

Post autor: IcyMat »

Cześć

Rozwijam trochę niestandardowy projekt mikronacji (Mikronacja Słonecznej Jaskini). I chciałbym spróbować zintegrować mój twór ze Stemplem (teoretycznie i praktycznie SJ wydaje paszporty i pieczątki więc jest już jakiś punkt zaczepienia :D).

Z takich podstawowych informacji to mam przygotowanych tyle informacji:

nazwa: Mikronacja Słonecznej Jaskini
krótko: Słoneczna Jaskinia
kod 3 litery: XMK
kod 2 litery: XM
kod liczbowy (jeśli może nie być randomowy): 913
ISM: tutaj nie bardzo wiem czego potrzebuję
stolica (tymczasowo): Hrafnberg
waluta: Taylor
1/100 Taylora: Swiftis
forum: (jeszcze nie istnieje)
strona: https://xmk.app (ew. komórka spraw zewnętrznych https://ksz.xmk.app)

W sumie najważniejsze co potrzebowałbym wiedzieć to: czy istnieje jakakolwiek dokumentacja i instrukcja, która ułatwiła by mi próby wpięcia się do społeczności międzynarodowej? :)
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel
Dowódca Gwardii Palatynatu Leocji

Dołączenie do Stempla

Post autor: Anastasia Windsachen »

IcyMat pisze:
09 sty 2025, 19:53
Cześć

Rozwijam trochę niestandardowy projekt mikronacji (Mikronacja Słonecznej Jaskini). I chciałbym spróbować zintegrować mój twór ze Stemplem (teoretycznie i praktycznie SJ wydaje paszporty i pieczątki więc jest już jakiś punkt zaczepienia :D).

Z takich podstawowych informacji to mam przygotowanych tyle informacji:

nazwa: Mikronacja Słonecznej Jaskini
krótko: Słoneczna Jaskinia
kod 3 litery: XMK
kod 2 litery: XM
kod liczbowy (jeśli może nie być randomowy): 913
ISM: tutaj nie bardzo wiem czego potrzebuję
stolica (tymczasowo): Hrafnberg
waluta: Taylor
1/100 Taylora: Swiftis
forum: (jeszcze nie istnieje)
strona: https://xmk.app (ew. komórka spraw zewnętrznych https://ksz.xmk.app)

W sumie najważniejsze co potrzebowałbym wiedzieć to: czy istnieje jakakolwiek dokumentacja i instrukcja, która ułatwiła by mi próby wpięcia się do społeczności międzynarodowej? :)
Pozwolę sobie odpowiedzieć za twórcę Stempla (@Helwetyk Romański) oraz osobę odpowiedzialną za jego rozwój w ostatnim czasie (@Sheldon Anszlus Lovelace) przynajmniej w sprawach, które są że tak powiem znane każdemu kto dołącza swoje państwo do ekosystemu Stempla.

Do ISM potrzebujesz forum, najlepiej postawionego na phpBB. Jest stworzona integracja dzięki, której ISM ściąga dane o aktywności forum i na tej podstawie wyświetla jego statystyki. Te informacje służą też chociażby do funkcjonowania waluty w Międzynarodowym Banku Pollinu.

API jest długie i szerokie - większość informacji znajdziesz tutaj. Ogólnie dzięki API możesz mieć kurs walut, statystyki aktywności od państwa do osoby, powiadomienia z innych forów oraz systemów stempla, logować się przez stempla, weryfikować, itd itd.

Najważniejsze odsyłacze - viewtopic.php?t=1749
(—) Anastasia Windsachen, Generalissima Leocji
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
No bo co ludzie powiedzom!?

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
IcyMat Stempel
Przybysz

Dołączenie do Stempla

@Anastasia Windsachen dziękuję za odpowiedź i dodatkowe informacje.

Z tego co już mi tutaj zdążyłem trochę pogadać to nie wiem czy uda się cokolwiek tutaj sklecić ze wzglęgu na różnice w podejściach do tematu. Ale jeszcze pogrzebię i posprawdzam :)
Awatar użytkownika
Sheldon Anszlus Robingren Stempel

Dołączenie do Stempla

Post autor: Sheldon Anszlus Robingren »

Żeby nie było, status zgłoszenia ustawiam za zawieszony. Zobaczymy czy projekt będzie żył, czy jest tylko chwilowym tworem jednoosobowym.
(—) Sheldon Anszlus Robingren (Lovelace)
IcyMat Stempel
Przybysz

Dołączenie do Stempla

Dzięki za aktualizację :)

Rozważałem opcję "turystyki" do nowego, dziwnego kraju. Jakieś wirtualne wystawy itp.
Na razie zacząłem przygotowania od strony kodu więc nie mówię, że faktycznie to wprowadzę.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Centrum Rozwoju Łączności Międzynarodowej”