Konferencja prasowa Zwangstörung Neues Ufer i Czarnoleskiego Dębowego

Tu dyskutujemy na wszystkie tematy związane z mikronacyjnym sportem
Awatar użytkownika
Orjon Surma Stempel
Dyspozytor Palatynatu Leocji

Post autor: Orjon Surma »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

Glänzberg, 28 lutego 2025 r. Brak sukcesu w Rajdzie Radzieckim nie przełożył się na szczęście na formę BCZS w 2. Rajdzie Szarotki. Choć przez dwa dni @Helwetyk Romański szlajał się gdzieś w okolicy 11. miejsca, to w ostatniej dobie rywalizacji stanął na wysokości zadania i wskoczył na dość przyzwoite czwarte miejsce. Piszący te słowa wrócił zaś na podium - i to w jakim stylu! Trzeba było się trochę poświęcić, bo rajd, delikatnie rzecz ujmując, niezbyt pasował pod kątem dni, w jakie przyszło nam się ścigać. Ale chyba było warto, bo już przed ostatnim wyścigiem sezonu mamy pewność, że dzięki czwartej wygranej w tym sezonie:
Orjon Surma został mistrzem mikroświata!
Patrzymy więc teraz z wielką nadzieją na walkę o pozostałe miejsca na podium i miejmy nadzieję, że ostatecznie staną na nich @Helwetyk Romański i @Franklin Garamond!
Awatar użytkownika
Orjon Surma Stempel

W zeszły weekend odbył się ostatni w tym sezonie rajd, a mianowicie Rajd Orientyki. Ponownie, choć ledwo ledwo, na pierwszym miejscu stanął piszący te słowa. @Helwetyk Romański był zaś czwarty.

Dziś specjalny wysłannik Poczty Leockiej dostarczył do rąk piszącego te słowa specjalny puchar z okazji zwycięstwa w całym sezonie. Nie wiem jeszcze, gdzie go ustawię 😂

Obrazek

I wreszcie zasłużona przerwa. 7. sezon, sądząc po ostatnich wynikach, nie będzie dla nas łatwy, zatem szykujemy się do niego ze zdwojoną energią.
Awatar użytkownika
Sheldon Anszlus Robingren Stempel

Post autor: Sheldon Anszlus Robingren »

Wspaniała statuetka <3 Gratuluję raz jeszcze wspaniałego wyniku, którym zdeklasowałeś konkurencję.
Obrazek
Awatar użytkownika
Orjon Surma Stempel

URURU, 28 września 2025 r. "Gdzie Helwetyk nie może, tam Orjona pośle" - głosi znane rajdowe przysłowie. Choć do połowy III Rajdu Voxlandu wydawało się, że na @Abrielle Novaroi nie ma mocnych, to potem przyszedł słynny biczecowski mental. Sprzyjały kości (własne i forumowe), sprzyjały warunki i... głupio to pisać, ale znowu jakoś poszło, mimo że nie chciałem.

Namiestnik za to odpuścił sobie rajd kompletnie, dzięki czemu zanotował najniższą pozycję w karierze - był siedemnasty. Wcześniejszy rekord, czternaste miejsce, zdarzył się na trzecim Alpenfahrcie, w pierwszym rajdzie, przy którym działał zautomatyzowany system liczenia. Trzy lata temu!!!!!! Gratulacje, mam nadzieję, że chociaż coś niecoś w realu @Helwetyk Romański zobaczyłeś. ;)

Przed nami Leocja i kolejna próba niewygrania drugiego pucharu dla Orjona z rzędu.
Awatar użytkownika
Orjon Surma Stempel

NOWY BRZEG, 2 listopada 2025 r.
Orjon Surma pisze:
28 wrz 2025, 23:09
Przed nami Leocja i kolejna próba niewygrania drugiego pucharu dla Orjona z rzędu.
To zdanie źle się zestarzało xD

W teamie zaczęliśmy żartować, że chyba muszę pójść na jakiś urlop od rajdów. Niby można, ale szkoda przerwać passę uczestnictwa w RMAW od jedenastego rajdu tego cyklu, więc trzeba będzie jeszcze trochę pocierpieć.

Może na Orientyce pójdzie gorzej...
Awatar użytkownika
Orjon Surma Stempel

HELIOPOLIS, 23 listopada 2025 r.

Nareszcie się udało.

Byle tak dalej!
Awatar użytkownika
Sheldon Anszlus Robingren Stempel

Post autor: Sheldon Anszlus Robingren »

Jako fan jestem zawiedziony wynikiem 🙈
Czy zostaną wyciągnięte konsekwencje od kierowców? ✌️
Obrazek
Awatar użytkownika
Orjon Surma Stempel

HARZ, 21.12.2025 r. Postawiliśmy kolejny krok ku niezdobyciu Pucharu za 7. sezon RMAW. W końcówce bożonarodzeniowego Rajdu Sarmacji konkurenci, @Albert Fryderyk de Espada i @Pavel van der Gibson (którym serdecznie gratuluję), mieli zwinniejsze palce i sprawili, że piszący te słowa kończy zmagania na trzecim miejscu. @Helwetyk Romański natomiast, bohatersko walcząc z przeciwieństwami reala, uplasował się na 12. pozycji.

Takie wyniki od razu przekładają się na pozycję w klasyfikacji generalnej. Nad drugim Espadą mam już tylko 3 punkty przewagi, zaś drużyna EspaGrun wyprzedza nas zespołowo o 20 oczek. Dawno nie notowaliśmy takich wyników.

Co zawiodło? Determinacja? Chęci? Real? Nie wiem. Wiem natomiast, że łatwo obronić tytułu nie będzie.
Awatar użytkownika
Daniel January von Tauer-Krak Stempel
Przybysz

Post autor: Daniel January von Tauer-Krak »

Orjon Surma pisze:
03 kwie 2025, 14:47
W zeszły weekend odbył się ostatni w tym sezonie rajd, a mianowicie Rajd Orientyki. Ponownie, choć ledwo ledwo, na pierwszym miejscu stanął piszący te słowa. @Helwetyk Romański był zaś czwarty.

Dziś specjalny wysłannik Poczty Leockiej dostarczył do rąk piszącego te słowa specjalny puchar z okazji zwycięstwa w całym sezonie. Nie wiem jeszcze, gdzie go ustawię 😂

Obrazek

I wreszcie zasłużona przerwa. 7. sezon, sądząc po ostatnich wynikach, nie będzie dla nas łatwy, zatem szykujemy się do niego ze zdwojoną energią.
Takie nagrody są? wooah
Awatar użytkownika
Orjon Surma Stempel

GLÄNZBERG, 26.01.2026 r. Głupio pisać we własnej sprawie, ale w ten weekend, po dwóch kryzysach, jakoś wszystko w miarę nam poszło. Niech o skali wygranej świadczy przewaga nad drugim @Albert Fryderyk de Espada, która wyniosła aż 57 minut. Według nieoficjalnych statystyk to trzecia najwyższa przewaga w historii RMAW.
Obrazek
Nie obrazilibyśmy się, gdyby i @Helwetyk Romański był ciut wyżej, ale i tak jest dobrze.
Gonimy EspaGrun w klasyfikacji zespołowej - tracimy do ekipy Grunera i Espady 12 punktów, czyli dokładnie tyle, ile Espada traci do mnie w klasyfikacji indywidualnej. Szykuje się ciekawa końcówka sezonu, bo to jednak niewielka różnica!
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Przybysz

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Orjon Surma pisze:
26 sty 2026, 12:02
Gonimy EspaGrun w klasyfikacji zespołowej - tracimy do ekipy Grunera i Espady 12 punktów, czyli dokładnie tyle, ile Espada traci do mnie w klasyfikacji indywidualnej. Szykuje się ciekawa końcówka sezonu, bo to jednak niewielka różnica!
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sport w Leocji”