Plus Poznania i Łodzi chyba, że dojazd w miarę dla wszystkich postronnych po równo z każdej strony.Ronon Dex pisze: ↑11 sie 2026, 19:58Puszczykowo jest moim zdaniem dobrą opcją... bo nie jest gdzieś na "peryferiach" kraju i ma chyba najlepsze skomunikowanie z dotychczasowych OSW. Z rozmów zjazdowych wiem, że byłoby wygodne dla niezmotoryzowanych, a i dla zmotoryzowanych również, bo Poznań leży na zbiegu autostrad i dróg szybkiego ruchu.
Zjazd 2027 - propozycje miejscówek
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Obywatel honorowy
- Daniel January von Tauer-Krak • Stempel
- Przybysz
Zróżnicujmy może to jakoś geograficznie, był zachód to może czas na wschód?
albo coś pomiędzy? Świętokrzyskie
https://osirsuchedniow.pl/index.php/cennik-camping/
czy opcja Giżycko wchodziłaby w grę?
albo coś pomiędzy? Świętokrzyskie
https://osirsuchedniow.pl/index.php/cennik-camping/
czy opcja Giżycko wchodziłaby w grę?
- Orjon Surma • Stempel
- Dyspozytor Palatynatu Leocji
W grę wchodzi każda opcja noclegowa (nie miasto, proszę o konkretne miejscówki) spełniająca warunki znajdujące się tu: viewtopic.php?p=54077#p54077.
Co do Suchedniowa - opcja wygląda jak na moje niedoświadczone oko nieźle (pomijając, rzecz jasna, dojazd do Suchedniowa koleją - szczególnie z zachodu kraju), przy czym zgodnie z regulaminem w przypadku domków trzeba wpłacić im 30% wartości rezerwacji w ciągu 7 dni od jej dokonania, a u nas ze zgłaszaniem się ludzi bywa różnie.
Daniel January von Tauer-Krak pisze: ↑12 sie 2026, 22:21Zróżnicujmy może to jakoś geograficznie, był zachód to może czas na wschód?
A może zostać przy sprawdzonych OSW LP? Jeszcze się nie zawiedliśmy, problemów z noclegami chyba nie ma, bo nawet w sezonie jakoś niespecjalnie "obłożone" są... płatności chyba też nieproblematyczne, bo termin zapłaty nie był dużo wcześniej niż sam zjazd (ale to już Koledzy Organizatorzy musieli by się wypowiedzieć).Orjon Surma pisze: ↑12 sie 2026, 22:46trzeba wpłacić im 30% wartości rezerwacji w ciągu 7 dni od jej dokonania, a u nas ze zgłaszaniem się ludzi bywa różnie.
Może wypróbujemy okolice Tomaszowa Mazowieckiego? Skoro ma być bardziej na wschód...
- https://nagorzyce.lodz.lasy.gov.pl/
Nie wiem jak z połączeniami kolejowymi, ale drogowo nie wygląda źle... z północy i z południa A1, z Warszawy S8, z Poznania A2.
- Isabella Swan • Stempel
- Przybysz
Orion ja też podałam ceny za 2 noce - mi pokazuje np domek letniskowy na 6 osób za 159e - czyli wychodzi ci taniej niż budżet założony, bo dzielisz tą cenę na 6 osób za 2 noce. A to tylko kwestia na weekend we wrześniu. Jakbym napisała tam by zarezerwować minumum 2 domki, to koszt wychodzi ci na 12 osób mniej więcej 1300/1400 złoty… Więc sorry ale nie wiem czemu piszesz mi, że są poza budżetem. Wszystko co sprawdzałam to była cena za 2 osoby na 2 noce za pokój jak coś - maksymalnie było to 315zł za 1 os we wszystkich propozycjach. Podejrzewam, jeśli byliby na tyle chętni niektórzy mogłabym zarezerwować jeszcze ze zniżką jako grupa zorganizowanaOrjon Surma pisze: ↑11 sie 2026, 14:19Doprecyzuję: z kwotą 300-400 zł w poprzednich latach mieściliśmy się w noclegu za DWA dni. Niestety, wszystkie Twoje propozycje, poza hotelem Kolna w Krakowie, tego aspektu zdają się nie spełniać (chyba że Booking mnie okłamuje).Isabella Swan pisze: ↑11 sie 2026, 10:53Wybaczcie ale nie mogę edytować postów, wywala mnie ciągle z forumIsabella Swan pisze: ↑11 sie 2026, 10:39Okolice Katowic
1. https://www.booking.com/Share-9DPzuv - Hotel NAtura Residence
2. https://www.booking.com/Share-gMrUwi - żagiel domek letniskowy
3. https://www.booking.com/Share-RaXzKYB - Marinasurf
Na szybko widzę też, że moglibyśmy się nie pomieścić. Celowałbym w miejsce, które miałoby te 15-20 miejsc noclegowych wolnych...
- Orjon Surma • Stempel
Okej, cofam w przypadku Kryspinowa i Żagla. Nie zauważyłem licząc na szybko, że tam jest domek i 6 bądź 8 miejsc w nim.Isabella Swan pisze: ↑13 sie 2026, 15:29Orion ja też podałam ceny za 2 noce - mi pokazuje np domek letniskowy na 6 osób za 159e - czyli wychodzi ci taniej niż budżet założony, bo dzielisz tą cenę na 6 osób za 2 noce. A to tylko kwestia na weekend we wrześniu. Jakbym napisała tam by zarezerwować minumum 2 domki, to koszt wychodzi ci na 12 osób mniej więcej 1300/1400 złoty… Więc sorry ale nie wiem czemu piszesz mi, że są poza budżetem. Wszystko co sprawdzałam to była cena za 2 osoby na 2 noce za pokój jak coś - maksymalnie było to 315zł za 1 os we wszystkich propozycjach. Podejrzewam, jeśli byliby na tyle chętni niektórzy mogłabym zarezerwować jeszcze ze zniżką jako grupa zorganizowana
Nie działa to jednak w przypadku innych propozycji. Villa Kraków ma tylko 8 miejsc, a osób spoza Krakowa byłoby raczej więcej (wiadomo, że w mieście jest więcej opcji noclegowych, ale jednak fajnie byłoby, gdyby znalazłoby się coś, co pomieściłoby wszystkich zainteresowanych). Natura Residence Business&SPA (Siewierz) pokazuje mi za dwie noce dla 2 osób w dwójce 1244 złote, czyli za osobę wyszłoby 622 (no chyba że liczę źle).
- Orjon Surma • Stempel
Nagórzyce były analizowane chyba w zeszłym roku albo dwa lata temu i nie byłyby takie złe, gdyby nie skomunikowanie z dworcem PKP (a zwłaszcza jego brak wieczorem). Nie wszyscy przyjadą autami...Ronon Dex pisze: ↑12 sie 2026, 23:35Daniel January von Tauer-Krak pisze: ↑12 sie 2026, 22:21Zróżnicujmy może to jakoś geograficznie, był zachód to może czas na wschód?A może zostać przy sprawdzonych OSW LP? Jeszcze się nie zawiedliśmy, problemów z noclegami chyba nie ma, bo nawet w sezonie jakoś niespecjalnie "obłożone" są... płatności chyba też nieproblematyczne, bo termin zapłaty nie był dużo wcześniej niż sam zjazd (ale to już Koledzy Organizatorzy musieli by się wypowiedzieć).Orjon Surma pisze: ↑12 sie 2026, 22:46trzeba wpłacić im 30% wartości rezerwacji w ciągu 7 dni od jej dokonania, a u nas ze zgłaszaniem się ludzi bywa różnie.
Może wypróbujemy okolice Tomaszowa Mazowieckiego? Skoro ma być bardziej na wschód...
- https://nagorzyce.lodz.lasy.gov.pl/
Nie wiem jak z połączeniami kolejowymi, ale drogowo nie wygląda źle... z północy i z południa A1, z Warszawy S8, z Poznania A2.
Jakbyś to rozkminił w szczegółach to pewnie dali byśmy radę, bo przecież parę pojazdów zawsze jest... jaki problem się dogadać - w Puszczykowie dowoziłem towarzystwo z dworca (aby nie musieli z kapcia zasuwać tych 2-3 km) i nie było przecież problemu.Orjon Surma pisze: ↑13 sie 2026, 16:46Nagórzyce były analizowane chyba w zeszłym roku albo dwa lata temu i nie byłyby takie złe, gdyby nie skomunikowanie z dworcem PKP (a zwłaszcza jego brak wieczorem). Nie wszyscy przyjadą autami..
OSW LP są o tyle dla nas przyjazne, że w każdym, w którym byliśmy jest miejsce "imprezowe" oddalone od budynku noclegowego (taka specyfika tych miejsc) i można sobie spokojnie "podebatować" podniesionym głosem do późnej nocy/wczesnego poranka.
Te wszystkie "krakowy i katowice" mają ten feler (zresztą podobny jak wybrzeże czy inna "suwalszczyzna"), że nie wiadomo jak z warunkami imprezowymi, a do tego (czy może najważniejsze) to na peryferiach kraju i nawet z nieskrajnym miejsc to trochę bezsensowna, bo niepotrzebnie długa podróż. Raczej szukajmy miejsca, gdzie z większości zakątków kraju nie jest nadmiernie daleko.
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Tak jest. Obowiązkowym, co piszę całkowicie poważnie, elementem wyposażenia, jest Wiata Zjazdowa.
Gdybyśmy faktycznie mogli zaoferować transport ze stacji w Tomaszowie Mazowieckim (10 km/15 minut), nie ukrywam, że Nagórzyce wyglądają kusząco. Skomunikowanie wydaje się niezłe, zwłaszcza pod kątem osób z południa Polski. Tobie pasują, @Franklin Garamond pasują, @Heinz-Werner Grüner deklarował nawet dojazd do Katowic/Krakowa, z Brodnicy szybszy dojazd niż do Porażyna…

(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
Transport dałoby się pewnie ogarnąć... jak dotychczas jakoś dawaliśmy radę. Awaryjnie to jak widzę jest też autobus linii nr 2 z Dworca PKP na ul Nagórzycką - przystanek ma 1,8 km od OSW LP, choć jeździ raz na godzinę.Helwetyk Romański pisze: ↑17 sie 2026, 21:43Gdybyśmy faktycznie mogli zaoferować transport ze stacji w Tomaszowie Mazowieckim (10 km/15 minut), nie ukrywam, że Nagórzyce wyglądają kusząco.
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Obywatel honorowy
Dla mnie bezapelacyjnie numero uno to Puszczykowo. Te okolice Tomaszowa Mazowieckiego to "w zależności od sytuacji", a KRK/KAT to tylko uprzejmość w stronę Edli z południa. Reszta kierunków może być dla mnie ciężka. Nadal, co ciekawe stali zjazdowicze to jednak osoby bezdzietne, a u mnie są pewne uwarunkowania, które musze spełnić dodatkowo.