Oficjalne otwarcie Instytutu Statystyk Międzynarodowych
Opiekunowie: Helwetyk Romański, Sheldon Anszlus Robingren
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Z przyjemnością informuję, że dzięki JKW Andrzejowi Fryderykowi, który napisał autorską integrację dla domyślnie nieobsługiwanego przez ISM silnika forum, do Instytutu Statystyk Międzynarodowych dołączyły kraje Unii Niepodległych Państw — Republika Baridas, Królestwo Dreamlandu, Konfederacja Sclavińska i Cesarstwo Teutonii — oraz sama unia. 🍻
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Franklin Garamond • Stempel
To ja od razu zgłoszę, że UNP i RON mają ten sam (lub bardzo zbliżony) kolorek.Helwetyk Romański pisze: ↑06 gru 2020, 20:21Z przyjemnością informuję, że dzięki JKW Andrzejowi Fryderykowi, który napisał autorską integrację dla domyślnie nieobsługiwanego przez ISM silnika forum, do Instytutu Statystyk Międzynarodowych dołączyły kraje Unii Niepodległych Państw — Republika Baridas, Królestwo Dreamlandu, Konfederacja Sclavińska i Cesarstwo Teutonii — oraz sama unia. 🍻
Podobnie Teutonia i inne „żółte” kraje, a Baridas ma trochę zbyt ciemny granat jak na tło… Teraz jednak planem jest wdrożenie pewnej od dawna oczekiwanej funkcjonalności, którą autor się nie chwali publicznie, tym samym nie wywierając na mnie presji. 🤐Franklin Garamond pisze: ↑06 gru 2020, 21:11To ja od razu zgłoszę, że UNP i RON mają ten sam (lub bardzo zbliżony) kolorek.Helwetyk Romański pisze: ↑06 gru 2020, 20:21Z przyjemnością informuję, że dzięki JKW Andrzejowi Fryderykowi, który napisał autorską integrację dla domyślnie nieobsługiwanego przez ISM silnika forum, do Instytutu Statystyk Międzynarodowych dołączyły kraje Unii Niepodległych Państw — Republika Baridas, Królestwo Dreamlandu, Konfederacja Sclavińska i Cesarstwo Teutonii — oraz sama unia. 🍻
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nie wiem o jaką funkcjonalność może chodzić, ani kto jest autorem, ale ze sprawdzonych źródeł wiem, że wciąż leży na onkologii.Helwetyk Romański pisze: ↑06 gru 2020, 21:14Teraz jednak planem jest wdrożenie pewnej od dawna oczekiwanej funkcjonalności, którą autor się nie chwali publicznie, tym samym nie wywierając na mnie presji. 🤐
- Michał F. Lubomirski-Lisewicz • Stempel
- Rzeczpospolita Obojga Narodów
Teutonia żółta? Mi by się bardziej kojarzyła z granatem. ;)
A co do tego, że są oddzielne statystyki dla poszczególnych państw członkowskich, to nie spodziewałem się tego, ale to dobre rozwiązanie.
Można by coś takiego zrobić dla Urbino, jeśli by się dało. Ale wyniki nie byłyby raczej powalające. :)
A co do tego, że są oddzielne statystyki dla poszczególnych państw członkowskich, to nie spodziewałem się tego, ale to dobre rozwiązanie.
Można by coś takiego zrobić dla Urbino, jeśli by się dało. Ale wyniki nie byłyby raczej powalające. :)
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Stolnik podlaski
Rector Universitatis Cracoviensis
Regimentarz wojsk litewskich
Stolnik podlaski
To chyba wynika z tego, że poza działami krajowymi, jest także dział unijny.Michał F. Lubomirski-Lisewicz pisze: ↑06 gru 2020, 21:19A co do tego, że są oddzielne statystyki dla poszczególnych państw członkowskich, to nie spodziewałem się tego, ale to dobre rozwiązanie.
Choć nie wiem czy nie powinien być właśnie liczony bez krajów składowych. A może po prostu Unia jako całość... W końcu Sarmacja nie jest rozbijana w żaden sposób, ani inne kraje „łączone”.
No ale... nieważne jak, ważne że są i chałwa JKW Andrzejowi Fryderykowi, że wspiera czipowanie społeczności mikronacyjnej :)
To niech szybko wraca do zdrowia!Franklin Garamond pisze: ↑06 gru 2020, 21:17Nie wiem o jaką funkcjonalność może chodzić, ani kto jest autorem, ale ze sprawdzonych źródeł wiem, że wciąż leży na onkologii.Helwetyk Romański pisze: ↑06 gru 2020, 21:14Teraz jednak planem jest wdrożenie pewnej od dawna oczekiwanej funkcjonalności, którą autor się nie chwali publicznie, tym samym nie wywierając na mnie presji. 🤐
Chętnie przyjmę każdą przetestowaną na tle ISM propozycję. Ogólnie staram się, z lepszym lub gorszym skutkiem, aby kolor w jakiś sposób oddawał charakter kraju. Stąd Austro-Węgry — szary od czarnego orła, Baridas — (zbyt) ciemny granat herbu i flagi, Bialenia — zielony z powodów oczywistych, Bizancjum — brąz na motywie historyczności, Brodria — pomarańcz od orła, Dreamland — monarsza purpura, Leocja — biel od lwów, Muratyka — wściekły róż od akcentu na forum, RON — czerwień z herbu, Rotria — blady żółty od papiestwa, Sclavinia — błękit herbu i flagi, Suderland — pomarańcz od flagi, Teutonia — żółty od lwa, UNP — czerwień od jednej z gwiazd, Wandystan — czerwień od komunizmu, Winkowie — żółty od herbu, Winkulia — niebieski w spadku po Federacji Nordackiej.Michał F. Lubomirski-Lisewicz pisze: ↑06 gru 2020, 21:19Teutonia żółta? Mi by się bardziej kojarzyła z granatem. ;)
Konfederacja Pollińska, Sarmacja i Skarland… mają kolory, które były wolne.
Jednym z powodów oczekiwania na UNP było to, że nalegałem na to rozwiązanie. W końcu to unia niepodległych państw…Michał F. Lubomirski-Lisewicz pisze: ↑06 gru 2020, 21:19A co do tego, że są oddzielne statystyki dla poszczególnych państw członkowskich, to nie spodziewałem się tego, ale to dobre rozwiązanie.
Trzeba byłoby napisać skrypty i dla RON, i dla Urbino (dla RON z wyłączeniem Urbino). Technicznie — wykonalne, ale nie od ręki… Gdyby pojawiła się silna potrzeba, można pokombinować.Michał F. Lubomirski-Lisewicz pisze: ↑06 gru 2020, 21:19Można by coś takiego zrobić dla Urbino, jeśli by się dało.
Taka była moja pierwotna koncepcja, ale władze UNP preferują obecny model, w którym dane dla UNP zawierają w sobie dane krajowe. To rozwiązanie jest również najzupełniej spójne z logiką systemu, a przynajmniej nie ma problemu z osobnym działem „IT”.Franklin Garamond pisze: ↑06 gru 2020, 21:24Choć nie wiem czy nie powinien być właśnie liczony bez krajów składowych.
W skład Sarmacji nie wchodzą już suwerenne podmioty, więc szczęśliwie ten problem został rozwiązany metodą na przeczekanie. 😜Franklin Garamond pisze: ↑06 gru 2020, 21:24W końcu Sarmacja nie jest rozbijana w żaden sposób, ani inne kraje „łączone”.
Otóż to! 🦎Franklin Garamond pisze: ↑06 gru 2020, 21:24No ale... nieważne jak, ważne że są i chałwa JKW Andrzejowi Fryderykowi, że wspiera czipowanie społeczności mikronacyjnej :)
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
- Michał F. Lubomirski-Lisewicz • Stempel
- Rzeczpospolita Obojga Narodów
Zatem, rozumiem. :)Helwetyk Romański pisze: ↑06 gru 2020, 21:38Chętnie przyjmę każdą przetestowaną na tle ISM propozycję. Ogólnie staram się, z lepszym lub gorszym skutkiem, aby kolor w jakiś sposób oddawał charakter kraju. Stąd Austro-Węgry — szary od czarnego orła, Baridas — (zbyt) ciemny granat herbu i flagi, Bialenia — zielony z powodów oczywistych, Bizancjum — brąz na motywie historyczności, Brodria — pomarańcz od orła, Dreamland — monarsza purpura, Leocja — biel od lwów, Muratyka — wściekły róż od akcentu na forum, RON — czerwień z herbu, Rotria — blady żółty od papiestwa, Sclavinia — błękit herbu i flagi, Suderland — pomarańcz od flagi, Teutonia — żółty od lwa, UNP — czerwień od jednej z gwiazd, Wandystan — czerwień od komunizmu, Winkowie — żółty od herbu, Winkulia — niebieski w spadku po Federacji Nordackiej.Michał F. Lubomirski-Lisewicz pisze: ↑06 gru 2020, 21:19Teutonia żółta? Mi by się bardziej kojarzyła z granatem. ;)
Konfederacja Pollińska, Sarmacja i Skarland… mają kolory, które były wolne.
Dziękuję za tak obszerną odpowiedź.
Oczywiście. :)Jednym z powodów oczekiwania na UNP było to, że nalegałem na to rozwiązanie. W końcu to unia niepodległych państw…Michał F. Lubomirski-Lisewicz pisze: ↑06 gru 2020, 21:19A co do tego, że są oddzielne statystyki dla poszczególnych państw członkowskich, to nie spodziewałem się tego, ale to dobre rozwiązanie.
Rozumiem. Ale silnej potrzeby nie ma. :)Trzeba byłoby napisać skrypty i dla RON, i dla Urbino (dla RON z wyłączeniem Urbino). Technicznie — wykonalne, ale nie od ręki… Gdyby pojawiła się silna potrzeba, można pokombinować.Michał F. Lubomirski-Lisewicz pisze: ↑06 gru 2020, 21:19Można by coś takiego zrobić dla Urbino, jeśli by się dało.
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Stolnik podlaski
Stolnik podlaski
Gdyby się pojawiła, proszę o sygnał. Jest to w zasięgu moich możliwości, przy założeniu odpowiedniego okresu oczekiwania i odpowiednio częstego ponaglania. 😉Michał F. Lubomirski-Lisewicz pisze: ↑06 gru 2020, 21:44Rozumiem. Ale silnej potrzeby nie ma. :)Trzeba byłoby napisać skrypty i dla RON, i dla Urbino (dla RON z wyłączeniem Urbino). Technicznie — wykonalne, ale nie od ręki… Gdyby pojawiła się silna potrzeba, można pokombinować.Michał F. Lubomirski-Lisewicz pisze: ↑06 gru 2020, 21:19Można by coś takiego zrobić dla Urbino, jeśli by się dało.
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Przepraszając za wypowiedź pod wypowiedzią, ale wygląda na to, że świat nauki może przyjść wykresowi Instytutu Statystyk Międzynarodowych z pomocą: https://www.researchgate.net/publicatio ... any_Colors.
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Z przyjemnością informuję, że @Franklin Garamond opracował skrypt sortowania danych tabelarycznych Instytutu Statystyk Międzynarodowych: https://ism.leocja.org/. Nie został jeszcze wdrożony na widoku rocznym, ale — wkrótce. Przy okazji zmieniłem kolory wykresu za cytowanym w publikacji schematem. Gdzie mogłem, zachowałem dotychczasowy kolor bazowy. Powinno być nieco czytelniej.Franklin Garamond pisze: ↑06 gru 2020, 21:17Nie wiem o jaką funkcjonalność może chodzić, ani kto jest autorem, ale ze sprawdzonych źródeł wiem, że wciąż leży na onkologii.Helwetyk Romański pisze: ↑06 gru 2020, 21:14Teraz jednak planem jest wdrożenie pewnej od dawna oczekiwanej funkcjonalności, którą autor się nie chwali publicznie, tym samym nie wywierając na mnie presji. 🤐
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH