Zboża się nie sadzi, zboże się sieje :P
Wciąż domagam się zaprzestania dyskryminacji systemowooperacyjnej!
Każdy może zbierać to, co ktoś inny zasiał?
Na terenie cudzych dzierżaw też można?
Póki co, tak, ale czuję, że to nie jest optymalne rozwiązanie. Zmienię na albo, albo.
Już się przeraziłem, że w systemie źle wpisałem! A wyżej… się wyedytuje.
Wkrótce!Franklin Garamond pisze: ↑02 sty 2021, 13:42Wciąż domagam się zaprzestania dyskryminacji systemowooperacyjnej!
W teorii — nie (czy skutecznie zablokowałem to inna sprawa…). Aczkolwiek kusi mnie wprowadzenie takiej możliwości. Moglibyśmy mieć wtedy sądy… 😜
A gdzie jest ten Twój "kawałek podłogi"? Może się coś na zachętę wymyśli... 😉Heinz-Werner Grüner pisze: ↑02 sty 2021, 23:02Ja nie mogę się coś zebrać w sobie z tym moim "kawałkiem podłogi". Potrzebuję zachęty. Ktoś, coś? :)
Zapewne z uwagi na późną porę (niedawno się obudziłem, pozdrawiam) mam durne pomysły, ale posiadłość na uboczu, immunitet dyplomatyczny… ciekawe, co mogłoby się znajdować w takim miejscu, ciekawe… ⚗️Heinz-Werner Grüner pisze: ↑02 sty 2021, 23:02Ja nie mogę się coś zebrać w sobie z tym moim "kawałkiem podłogi". Potrzebuję zachęty. Ktoś, coś? :)
Odpowiem za Jego Ekscelencję: 12661, HWG na mapie (południowy wschód wyspy).Ronon Dex pisze: ↑02 sty 2021, 23:48A gdzie jest ten Twój "kawałek podłogi"? Może się coś na zachętę wymyśli... 😉Heinz-Werner Grüner pisze: ↑02 sty 2021, 23:02Ja nie mogę się coś zebrać w sobie z tym moim "kawałkiem podłogi". Potrzebuję zachęty. Ktoś, coś? :)
Na mapie pojawiły się dwie pierwsze drogi. Póki co, jeszcze do niczego nie służą — docelowo jednak znajdowanie się na drodze będzie umożliwiało, w przypadku posiadania samochodu, szybką podróż do znajdujących się na drodze lokacji.Helwetyk Romański pisze: ↑02 sty 2021, 11:55Na każdym wykarczowanym terenie można od dzisiaj sadzić siać zboże (60 minut do zbiorów) i sadzić warzywa (30 minut do zbiorów; obydwie wartości robocze pod kątem implementacji mechanizmu czasowego). Sprzedaż, tradycyjnie, w Nowym Brzegu oraz Starej Hucie.Helwetyk Romański pisze: ↑28 gru 2020, 18:32Z kolejnych ogłoszeń parafialnych. Można poruszać się po mapie przy pomocy klawiatury (klawiatura numeryczna umożliwia także ruchy po skosie). Ścinanie i sprzedaż drewna są podpięte pod przycisk „5” na klawiaturze numerycznej. Kolory mapy zmieniłem na mniej sugerujące nieistniejące góry.Helwetyk Romański pisze: ↑27 gru 2020, 21:05Prace powoli postępują (do przodu). Można już poruszać się po mapie oraz ścinać drzewa i sprzedawać drewno w Nowym Brzegu. Posiadaczy samochodów ciężarowych ogólnego przeznaczenia zachęcam do rejestracji — większa ładowność mocno ułatwia życie drwala.
To jest technicznie niemożliwe (raczej…). Szczęśliwie, czipy ISM informują, że ciężarówka znajduje się w sektorze 5721, czyli na południe od Utarii. 🧐Bruno Petrowicz Catalan pisze: ↑03 sty 2021, 18:01Zdaje się, że sprzedając drewno w Nowym Brzegu razem z nim sprzedałem swoją ciężarówkę. 😉 Trzeba uważać co się robi bo można wrócić do domu bez butów.

Przyznaję bez bicia, że czekałem na pierwszy pozostawiony w zapomnianym miejscu samochód (abstrahując od tego, że przyciski są obecnie w takich miejscach, że można niechcący kliknąć w wyjście z pojazdu zamiast w sadzenie/sianie/ścinanie). 😜Bruno Petrowicz Catalan pisze: ↑03 sty 2021, 18:36No faktycznie jest, stoi sobie pod lasem na działce obok bazy. A mówiłem, by po sprzedaży drewna nie wstępować do portowej tawerny. Jakoś tak nie do końca pamiętam powrotu na Utarię.![]()
Pomysł to może i by był, ale czasu mało.Zachęta do działania będzie miała zgubny charakter dla podjętych przeze mnie inicjatyw w mikroświecie. :)Ronon Dex pisze: ↑02 sty 2021, 23:48A gdzie jest ten Twój "kawałek podłogi"? Może się coś na zachętę wymyśli... 😉Heinz-Werner Grüner pisze: ↑02 sty 2021, 23:02Ja nie mogę się coś zebrać w sobie z tym moim "kawałkiem podłogi". Potrzebuję zachęty. Ktoś, coś? :)
Dokładnie tam...Helwetyk Romański pisze: ↑03 sty 2021, 1:21Zapewne z uwagi na późną porę (niedawno się obudziłem, pozdrawiam) mam durne pomysły, ale posiadłość na uboczu, immunitet dyplomatyczny… ciekawe, co mogłoby się znajdować w takim miejscu, ciekawe… ⚗️Heinz-Werner Grüner pisze: ↑02 sty 2021, 23:02Ja nie mogę się coś zebrać w sobie z tym moim "kawałkiem podłogi". Potrzebuję zachęty. Ktoś, coś? :)
Odpowiem za Jego Ekscelencję: 12661, HWG na mapie (południowy wschód wyspy).Ronon Dex pisze: ↑02 sty 2021, 23:48A gdzie jest ten Twój "kawałek podłogi"? Może się coś na zachętę wymyśli... 😉Heinz-Werner Grüner pisze: ↑02 sty 2021, 23:02Ja nie mogę się coś zebrać w sobie z tym moim "kawałkiem podłogi". Potrzebuję zachęty. Ktoś, coś? :)